Χ.Κ. Βασιλίτσας – Σαμαρίνα – Καστοριά – Γρεβενά

Η Καστοριά είναι πόλη της Μακεδονίας, έδρα του δήμου Καστοριάς και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στην δυτική Μακεδονία. Ο πραγματικός πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 13.387 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.[2] Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο της λίμνης Ορεστιάδας, σε υψόμετρο 703 m[1] από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο. Περιβάλλεται από τη λίμνη της και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση στις 6.30.μ.  από το γραφείο μας  για Ρίο -Αντίρριο-Ιόνια Οδό.  Πρώτη μας  στάση για τον πρωινό μας  καφέ και ξεκούραση  λίγο έξω από τα Γιάννενα στη περιοχή του Μπιζανίου  για  45  λεπτά. .  Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσω Εγνατίας Οδού  για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.  Tο   Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας  βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα, στην Πίνδο.  Παραμονή 2 ώρες  για να απολαύσετε το χειμερινό γραφικό τοπίο, τον καφέ σας στο σαλέ ή  να κάνετε το αγαπημένο σας χειμερινό σπορ. Έπειτα  συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχώρηση για το παραδοσιακό χωριό της Σαμαρίνας.  Ανήκει στο νομό  Γρεβενών βρίσκεται στη βόρεια Πίνδο, χτισμένο  στις πλαγιές του Σμόλικα, σε υψόμετρο περίπου 1.600 μέτρων.  Η ονομαστή Σαμαρίνα, το ιδιαίτερο βλαχοχώρι στα σύνορα Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, θεωρείται ένα από τα πιο «ψηλά» χωριά όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων. Η «Ωραία Σαμαρίνα», όπως τη χαρακτήρισαν, βρίσκεται μέσα σε πυκνά δάση και έχει άφθονα νερά. Παραμονή 2 ώρες για το μεσημεριανό μας φαγητό και βόλτα στο όμορφο χωριό.  Αναχώρηση για την Αρχοντική Καστοριά.  Πρόκειται  για μία από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, πλαισιωμένη από τα επιβλητικά βουνά Γράμμο και Βίτσι, η φημισμένη πόλη των γουναράδων, αντικατοπτρίζεται αιώνες τώρα στα ασάλευτα νερά της λίμνης Ορεστιάδας. Χτισμένη αμφιθεατρικά, πάνω σε μια στενή χερσόνησο, ξελογιάζει τους επισκέπτες με τα αστείρευτα κάλλη της, την αρχοντιά και τη γαλήνια αύρα της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Βράδυ ελεύθερο για γνωριμία με την πόλη και ελεύθεροι για το βραδινό μας φαγητό.

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε για την πρώτη μας επίσκεψη στην Μονή Μαυριώτισσας, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Βρίσκετε σε μία όμορφη τοποθεσία  με αιωνόβια πλατάνια  στην  όχθη της  λίμνης  της Καστοριάς, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την πόλη και απέναντι από το χωριό   Μαύροβο  Έπειτα θα έχετε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης για πρωινό καφεδάκι , βόλτα στην παλιά συνοικία Ντολτσό, ή οποία είναι από τις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης   ,στην λίμνη  καθώς και όσοι επιθυμείτε να κάνετε τα ψώνια σας στην τοπική αγορά της πόλης με παραδοσιακά προϊόντα , γούνες κλπ. . Έπειτα συγκέντρωση στο πούλμαν  και αναχωρούμε για την πόλη των Γρεβενών , όπου θα μείνουμε 2 ώρες ελεύθεροι για μεσημεριανό φαγητό και βόλτα.  Από του πιο  ορεινούς νομούς της χώρας, τα  Γρεβενά φιλοξενούν ένα τεράστιο κομμάτι του «Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου» με βουνά όπως η θρυλική Πίνδος και κοιλάδες σαν την προστατευόμενη Βάλια Κάλντα με τα απέραντα δάση βελανιδιάς, ποτάμια και παραπόταμους, λίμνες και μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς[12].  Στα Γρεβενά υπάρχουν δύο κεντρικές πλατείες, η πλατεία Αιμιλιανού με τα κανόνια και η πλατεία του Ρολογιού, ενωμένες με έναν πεζόδρομο. Πρωταγωνιστής τα μανιτάρια, που έβαλε στη ζωή των Γρεβενών ο πρωτοπόρος ερευνητής Γιώργος Κωνσταντινίδης, το δείχνουν και τα μανιταροαγάλματα σε όλη την πόλη .  Αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεση  στάση  για καφέ και ξεκούραση.  Άφιξη στην Πάτρα γύρω στις 21.00 μ.μ

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 70,00€
Τιμή σε μ0νόκλινο 90,00€
  • Πολυτελές πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 1 Διανυκτέρευση στη Καστοριά σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* με πρωινό .
  • Αρχηγός του γραφείου μας .
  • Ο ειδικός φόρος διανυκτέρευσης 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • Το γραφείο μας, διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον το κρίνει σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

2 ημέρες / 1 νύχτες
70,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 15-16 Φεβρουαρίου

X