Τζουμερκοχώρια – Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Άρτα – Άγναντα – Πράμαντα – Γιάννενα  .

Αναχώρηση στις 7.00 π.μ από το γραφείο μας μέσω  Ρίου-Αντιρρίου,  Ιονίας οδού με προορισμό  τα όμορφα Τζουμέρκα με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ στον ποταμό Άραχθο. Συνεχίζουμε  για Άγναντα-Πράμαντα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα όμορφα παραδοσιακά χωριά  και θα μείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό στα Πράμαντα. Είναι το κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων , βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 840μ. αμφιθεατρικά, στους πρόποδες της Στρογγούλας (2.107 μ.), ίσως τις πιο επιβλητικής κορυφής των Τζουμέρκων, στην κεντρική Πίνδο .Αποτελεί μέρος του έντονου ανάγλυφου και των εντυπωσιακών τοπίων της περιοχής, ένα δυσπρόσιτο σχετικά χωριό, φωλιασμένο στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου που διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Αναχώρηση μέσω διαφορετικής διαδρομής  και περνώντας από όμορφα  χωριά  μπαίνουμε στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την πόλη των Ιωαννίνων! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ! Βράδυ ελεύθερο για να γνωρίσουμε την πόλη και για βραδινό φαγητό , διανυκτέρευση .

2η ΗΜΕΡΑ

Τσεπέλοβο – Μονοδένδρι – Πάτρα

Αφού πάρουμε  το  πρωινό  και τα πράγματα μας  αναχωρούμε για τα Ζαγοροχώρια με προορισμό το γραφικό Τσεπέλοβο μελευθερο χρόνο για γνωριμία με το χωριό καθώς και να απολαύσουμε τον πρωινό καφέ μας ,   καθ’οδόν θα σταματήσουμε  για φωτογραφία  στο   Γεφύρι του Κόκκορη , έπειτα περνώντας από το παραδοσιακό χωριό της Βίτσας φτάνουμε στο γραφικό  Μονοδένδρι , όπου θα μείνουμε αρκετές ώρες  για να επισκεφτείτε την χαράδρα του Βίκου ,εκκλησία της Αγίας Παρασκευής καθώς και για μεσημεριανό φαγητό και βόλτα. Το Μονοδένδρι είναι ένα από τα γνωστά Ζαγοροχώρια και ανήκει διοικητικά στο Δήμο του Κεντρικού Ζαγορίου. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, μόλις 39 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων προσφέρει μοναδική θέα στις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση αφού έχει εύκολη πρόσβαση στο φαράγγι του Βίκου ενώ οι πέτρινοι πύργοι της Οξιάς που βρίσκονται αριστερά του χωριού, συνθέτουν ένα τοπίο σπάνιας και παραμυθένιας ομορφιάς.

Έπειτα συγκέντρωση στο πούλμαν και  αναχώρηση για την πόλη μας  με ενδιάμεση στάση για καφέ-γλυκό και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα γύρω στις   21.00 μ.μ

Τιμή κατά άτομο 70,00€
Τιμή σε μονόκλινο 85,00€
  • Φόρος Διαμονής 1,5€/δωμάτιο

2 ημέρες / 1 νύχτες
70,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 22-23 Μαίου

X