Τυνησία – Μεγάλος Γύρος 5*

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Ημέρα 1η: Αθήνα – Τύνιδα

Αναχώρηση απο Πάτρα στις 18:00 με προορισμό το Ελ Βενιζέλος ! Πτήση για Τύνιδα στις 23:45μ.μ Συγκέντρωση  στο αεροδρόμιο  και  πτήση για την Τύνιδα ,άφιξη στη Τύνιδα περίπου στις 12 (τοπική ώρα) . Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Τύνιδα – Τεστούρ – Ντούγκα – Μπούλα Ρέτζια – Τύνιδα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στα περίχωρα της Τύνιδας με πρώτο μας σταθμό το «ανδαλουσιανό» χωριό Τεστούρ, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα χωριά της νότιας Ισπανίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Dougga. Η αρχαιολογική περιοχή της Ντούγκα Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco το 1997 και θεωρείται από τις πιο καλοδιατηρημένες ρωμαϊκές πόλεις στην Βόρεια Αφρική. Στα σημαντικά μνημεία που θα επισκεφθούμε είναι το αρχαίο θέατρο, το Καπιτώλιο (ένας ναός αφιερωμένος στον Δία, την Ήρα και την Αθηνά), ο ναός του Κρόνου και οι Θέρμες (χειμερινά λουτρά) του Λυκινίου. Συνεχίζουμε στη Μπούλα Ρέτζια. Ονομάστηκε Ρέτζια (βασιλική ), γιατί εδώ έμενε ένας από τους 50 γιους του Βασιλιά της Νουμιδίας. Στις σπουδαιότερες αρχαιότητές της συγκαταλέγονται το θέατρο και οι θέρμες της Ιουλίας Μεμμίας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Τύνιδα – Καρχηδόνα –  Σίντι Μπου – Σαϊντ – Μεντίνα – Σούς

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα βρεθούμε στο κέντρο της Τύνιδας, τη Μεντίνα ( παλαιά πόλη). Με τη συνοδεία του ξεναγού μας, θα διασχίσουμε τα στενά σοκάκια ενώ υπάρχουν παντού μαγαζιά και πλανόδιοι με κάθε λογής εμπορεύματα. Θα έχουμε την ευκαιρία για ψώνια (και παζάρια). Προσοχή στα προσωπικά σας αντικείμενα λόγω συνωστισμού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Καρχηδόνα, το κέντρο του αρχαίου πολιτισμού των Καρχηδονίων και μια από τις πλουσιότερες πόλεις του ρωμαϊκού κόσμου”, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Δύσης μετά τη Ρώμη. Θα δούμε τις Θέρμες του Αντωνίνου, ένα καλοδιατηρημένο σύμπλεγμα ρωμαϊκών λουτρών και παλαίστρας, με πανέμορφη θέα στη θάλασσα καθώς επίσης και το Ρωμαϊκό θέατρο που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. H συνέχεια θα μας βρει στο γραφικό Σίντι Μπου ΣαΊντ, το οποίο θυμίζει έντονα Κυκλαδίτικο νησί.

Το απόγευμα θα μας βρει στη Σους, την 3η μεγαλύτερη πολή της Τυνησίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Σούς – Ελ Τζεμ – Ματμάτα – Ντουζ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη της Σους ( Medina), μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το El Jem, ένα από τα πιο συναρπαστικά μνημεία της Τυνησίας. Ρωμαϊκό αμφιθέατρο 30.000 θέσεων, χτίστηκε το 230μ.Χ για να ανταγωνιστεί το Κολοσσαίο. Δίπλα στην αρένα βρίσκεται το ομώνυμο μουσείο που φιλοξενεί όμορφα μωσαϊκά. Αμέσως μετά θα βρεθούμε στην Μatmata. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και γνωστότερο τρωγλοδυτικό χωριό της Τυνησίας, γνωστό για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών. Σε αντίθεση με τις περισσότερες υπόγειες κατοικίες (τρωγλοδύτες) που χτίζονται στην πλευρά των βουνών για να ξεφύγουν από την δυνατή ζέστη, εδώ δημιουργούνται με το σκάψιμο ενός μεγάλου λάκκου στο έδαφος και στη συνέχεια γύρω-γύρω σκάβονται τα υπόλοιπα δωμάτια. Εκεί που ανοίγεται ο λάκκος, δηλαδή στην είσοδο του σπιτιού, δημιουργείται μια αυλή όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια. Aμέσως μετά αναχώρηση για το Ντουζ γνωστή και ως η πύλη της Σαχάρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Ντουζ – Τοζέρ – Ong Jmel – Toζέρ

Πρωινή βόλτα με καμήλες για μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Τα παλαιότερα χρόνια η Ντουζ αποτελούσε σημαντικός σταθμός στα υπερσαχάρια καραβάνια. Κάθε χρόνο, τον Νοέμβρη ή Δεκέμβρη λαμβάνει χώρα το διεθνές φεστιβάλ της Σαχάρας, με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και καμηλομαχίες.

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε οδικώς ως προς την Τοζέρ μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής που ευημερεί από το εμπόριο χουρμάδων και την υφαντουργία. Η Τοζέρ αριθμεί 500.000 χουρμαδιές που ποτίζονται από 200 πηγές. Το νερό συγκεντρώνεται σε ένα μέρος και μοιράζεται μέσω καναλιών με ισοτέλεια, κατά το σύστημα του ντόπιου μαθηματικού του 13ου αι., Ιμπέν Σαμπάτ.

Η διαδρομή μας θα διασχίζει από την αλμυρή λίμνη Σατ Αλ Τζάριντ που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 1,5 εκατομμύριο χρόνια και αποτελεί την μεγαλύτερη αλμυρή λίμνη της Β. Αφρικής. Την περισσότερη διάρκεια του χρόνου η λίμνη Σατ Αλ Τζάριντ είναι άνυδρη. Υπάρχουν όμως διάσπαρτα λεπτά στρώματα νερού, που δημιουργούν ένα περίεργο μωσαϊκό από κρυστάλλους άλατος, λευκού ή γαλάζιου χρώματος και λάσπης.

Αμέσως μετά θα κάνουμε 4Χ4 για να επισκεφθούμε τη περιοχή ΝΕΦΤΑ και ONG JEMEL γνωστή ως το μέρος που γυρίστηκε η ταινία ο πόλεμος των άστρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Τοζέρ, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Toζέρ – Chebika – Tamerza – Mides – Toζέρ

Μετά το πρωινό μας, συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην Τυνησία. Με σαφάρι 4Χ4 θα επισκεφθούμε τις ορεινές οάσεις της Chebika/ Tamerza/Mides. Στην όαση Τσεμπίκα, το αναβλυζόμενο νερό κυλάει κατά μήκος των βράχων σχηματίζοντας εντυπωσιακούς καταρράκτες περιστοιχισμένους με αμέτρητους φοίνικες.

Η Ταμέρζα γνωστή κι ως «Το κρεμαστό μπαλκόνι της Σαχάρα» αποτελεί την μεγαλύτερη ορεινή όαση της Τυνησίας. Η Ταμέρζα, όπως και η Σεμπίκα, εγκαταλείφθηκαν το 1969 έπειτα από καταστροφικές πλημμύρες. Απόδειξη της καταστροφής αποτελεί το ίδιο το ερειπωμένο χωριό της Ταμέρζα, που ελκύει χιλιάδες πεζοπόρους και φωτογράφους. Όσοι επισκέπτονται την Ταμέρζα, έρχονται μέχρι εδώ για να θαυμάσουν την θέα που έγινε διάσημη από την ταινία « Ο Άγγλος ασθενής».

Συνεχίζουμε την πορεία μας για την όαση Μιντές. Πρόκειται για την μικρότερη από τις τρεις ορεινές οάσεις, την πιο κοντινή στην Αλγερία – απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο χωρών. Επιστροφή στην Τοζέρ για να επισκεφθούμε τη παλιά πόλη της πόλης ( Μεντίνα) και το μουσείο Dar Cherait. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Toζέρ – Moναστίρ – Καϊρουάν – Hammamet

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς ως το Μοναστίρ, αξιόλογο τουριστικό θέρετρο. Η συνέχεια της ημέρας θα μας βρει στη Καϊρουάν. Η Καϊρουάν είναι από τις σημαντικότερες πόλεις της Τυνησίας, αλλά και όλου του ισλαμικού κόσμου. Ιδρύθηκε το 670 μ. Χ. από τον Οκμπά Ιμπιν Ναφί και αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο του Ισλάμ στον κόσμο, μετά την Μέκκα και την Μεδίνα (Σαουδική Αραβία). Σύμφωνα με τους μουσουλμάνους, επτά προσκυνήματα στο τέμενος Οκμπά ισοδυναμούν μ’ ένα στην Μέκκα! Πρώτη μας στάση το τζαμί Uqba Bin Nafi, σημαντικό θρησκευτικό ορόσημο για τους Μωαμεθανούς. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο του Sidi Sahbi, ενός από τους συνοδούς του προφήτη Μωχάμεντ. Μετά το τέλος των ξεναγήσεων, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στη Ηαmmamet. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Hammamet ( Τύνιδα) – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες μας βόλτες. Το βράδυ, μετά το δείπνο μας,  θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Τύνιδας και πτήση επιστροφής στην Αθήνα στις 1:10π.μ. Άφιξη στην Αθήνα τα ξημερώματα 5:00 (τοπική ώρα )  της επόμενης ημέρας, μεταφορά στην πόλη μας .

Τιμή κατα άτομο σε δίκλινο 920,00€
Τιμή σε μονόκλινο 1090,00€
 • Πούλμαν για την μεταφορά στο Ελ.Βενιζέλος και επιστροφή
 •   Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τύνιδα – Αθήνα με πτήσεις τις Aegean με αποσκευή 23 κιλών
 •   7  συνολικά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5*
 •   Πρωινό και δείπνο καθημερινά
 •   Βόλτα με καμήλες στην έρημο
 •   Σαφάρι με Jeep 4X4
 •   Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 •   Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
 •   Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους
 •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 •   Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 •  Φιλοδωρήματα 40€
 •  Δημοτικός Φόρος Διαμονής (1€/άτομο/ημέρα)
 •   Όσα ρητά δεν αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα.

9 ημέρες / 7 νύχτες
920,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 20-28 Σεπτεμβρίου

X