Σύρος ” η Αρχόντισσα των Κυκλάδων ”

Η Σύρος είναι ένα νησί των Κυκλάδων. Οι κάτοικοί της λέγονται Συριανοί/Συριανές. Πρωτεύουσά της Σύρου είναι η Ερμούπολη, η οποία είναι και πρωτεύουσα του Νομού Κυκλάδων καθώς και έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα μετά το 1826, όταν εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τα Ψαρά, τη Χίο, την Κρήτη και τη Μικρά Ασία. Υπήρξε ναυτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο του νέου ελληνικού κράτους.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση στις 03:30 π.μ. από το γραφείο μας για Πειραιά ,με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ και ξεκούραση . Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο καράβι για Σύρο και αναχώρηση στις 7:30π.μ. Άφιξη στο  όμορφο νησί (μετά από 3 ώρες και 30 λεπτά  διάρκεια ταξιδιού εν πλω)  επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το νότιο τμήμα του νησιού, περνώντας μέσα από τα χωριά με θαυμάσιες παραλίες,  Αζόλιμνος, Βάρη, Μέγα Γιαλό, Ποσειδωνία ή Ντελλαγράτσια, Φοίνικας, όπου θα μείνουμε για μπάνιο και φαγητό σε παραλιακή ταβέρνα. Έπειτα αναχωρούμε για Γαλησσά, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και ξεκούραση. Φυσικά όσοι επιθυμείτε μπορείτε να απολαύσετε και το μπάνιο σας στην πισίνα του ξενοδοχείου ή στην θαυμάσια παραλία . Το απόγευμα αναχωρούμε για το  πανέμορφο και γραφικό Κίνι  , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ και να βγάλετε τις φωτογραφίες σας. Έπειτα συγκέντωση στο πούλμαν για την κοσμοπολίτικη Ερμούπολη , όπου θα μείνουμε  ελεύθεροι για βόλτα και για το βραδινό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε  το πρωινό μας  αναχωρούμε  για μια πρώτη γνωριμία με τα βασικά αξιοθέατα της πόλης . Εδώ θα επισκεφτούμε τον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου (τον πολιούχο του Νησιού) , την συνοικία βαπόρια με τα Νεοκλασικά σπίτια και την Μικρή Βενετία. Θα περάσουμε από το μνημείο του Άταφου Αγωνιστή και το Εργατικό Κέντρο για να θαυμάσουμε τις παλιές Οροφογραφίες. Θα γνωρίσουμε το πρώτο Θέατρο-Όπερα της Ελλάδας, το Πνευματικό Κέντρο και το μουσείο με τα αντίγραφα της Κυκλαδικής Τέχνης. Επίσης το Αρχαιολογικό μουσείο, το πρώτο Γυμνάσιο της Ελλάδας, το μοναδικό Δημαρχείο, στην μαρμάρινη πλατεία Μιαούλη και τέλος μέσα από  την αγορά, θα φτάσουμε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η ομώνυμη αυθεντική εικόνα του El Greco.  Στην συνέχεια αναχωρούμε  για την Παραλία της Βάρης  για  να απολαύσετε το μπάνιο σας και  για το μεσημεριανό  μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.  Το απόγευμα  αναχωρούμε για το ζωντανό μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου. Χτισμένη αμφιθεατρικά από τους Βενετούς στο λόφο του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζη), που αποτελεί τη βορειοδυτική συνέχεια της Ερμούπολης, η Άνω Σύρος διατηρεί όλη τη μεσαιωνική της γοητευτική ατμόσφαιρα. Αμέτρητα σκαλοπάτια ανεβάζουν στην κορυφή, ανάμεσα από στενά δρομάκια με κάτασπρα σπίτια με πολύχρωμες πόρτες συνθέτοντας μια άλλη πολιτεία.  Πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει !!   Εδώ θα επισκεφθούμε  με την ξεναγό μας τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, το Μοναστήρι των Καπουτσίνων, το Μοναστήρι των Ιησουητών, την Πιάτσα, τα Λαογραφικά Μουσεία. Στη συνέχεια περνώντας μέσα από τα Στεγάδια και τα στενά δρομάκια θα φτάσουμε στο Κάτω Τέρμα όπου θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να μας μεταφέρει στην Νεοκλασική, Ρομαντική, Μαρμάρινη Πόλη του περασμένου αιώνα, την Ερμούπολη. Επιστροφή στην γραφική  Ερμούπολη    όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο αρκετές ώρες για βραδινό φαγητό και διασκέδαση στα παραλιακά μπαρ της πόλης.  Συγκέντρωση  στο πούλμαν και  αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας ξεκινάμε το πρόγραμμα μας με επίσκεψη σε βιοτεχνία για να δοκιμάσετε και να αγοράσετε εάν επιθυμείτε τα παραδοσιακά Συριανά λουκούμια. Έπειτα προαιρετική επίσκεψη στο  αξιόλογο Βιομηχανικό μουσείο του νησιού και στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη, όπου έχετε ελεύθερο χρόνο για να περιπλανηθείτε στα σοκάκια της πόλης , να χαλαρώσετε  να τη γνωρίσετε καλύτερα και για τα τελευταία σας αναμνηστικά ψώνια. Μεσημεριανό φαγητό πριν την αναχώρηση. Επιβίβαση στο καράβι που αναχωρεί στις 16:00 μ.μ για τον Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην Πάτρα , με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 230,00€
Τιμή σε μονόκλινο 280,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο FRANCOISE στη Γαλησσά με πρωινό
  • Εισιτήρια καραβιών με την Blue Star
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης 3€/ανα δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλήψεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων

3 ημέρες / 2 νύχτες
230,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  •  9-11 Ιουλίου

X

    Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία με