Σκύρος ” Η ανεμοέσσα Νεράιδα”

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο και μεγαλύτερο σε έκταση (210 τετρ. χλμ.) νησί των Βορείων Σποράδων, με πληθυσμό 2.994 κατοίκων. Βρίσκεται ανατολικά της Εύβοιας, από την οποία απέχει γύρω στα 35 χλμ. Το νησί, κατά το μεγαλύτερο μέρος, είναι ορεινό κυρίως στα νοτιοανατολικά, όπου υπάρχουν τα όρη Κόχυλας (792 μ.), Κουμάρι, Πιριώνες και Φανόφτης.  Στα δυτικά σχηματίζονται οι όρμοι Καλογριάς, Πεύκου, Αγίου Νικολάου και Τριστόμου. Στη δυτική ακτή βρίσκεται το λιμάνι του νησιού, η Λιναριά.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Σκύρος (ή Χώρα), που βρίσκεται στην ανατολική ακτή.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας, στις 05.00π.μ. για το λιμάνι της Κύμης  με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.. Άφιξη στην Κύμη επιβίβαση στο φεριμπότ που αναχωρεί στις 11.00  π.μ   και μετάβαση στα ΛΙΝΑΡΙΑ μετά από (1 ώρα και 30 ‘ λεπτά ταξίδι εν πλω) το γραφικό λιμάνι της ΣΚΥΡΟΥ,   όπου θα μείνετε ελεύθεροι  περίπου 2ώρες για το μεσημεριανό σας φαγητό . Έπειτα συγκέντρωση στο πούλμαν  και αναχώρηση  για την παραλιακή περιοχή γυρίσματα , όπου βρίσκετε το ξενοδοχείο μας  . Τακτοποίηση ,Ξεκούραση.  Όσοι επιθυμείτε  μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας  στην πισίνα του ξενοδοχείου ή στην ωραία παραλία .  Έπειτα  συγκέντρωση για το βραδινό μας  φαγητό  στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας  και στη συνέχεια αναχωρούμε   προαιρετικά για βόλτα στην  όμορφη πόλη της  ΣΚΥΡΟΥ που μαγεύει τον επισκέπτη με το  με το ιδιαίτερο χρώμα της, απλωμένη στα τείχη και στις πλαγιές επιβλητικού βράχου. Περιήγηση στα εσωτερικά δρομάκια με τις νησιωτικές αυλές  .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το βόρειο μέρος του νησιού που είναι κατάφυτο από πυκνά πευκοδάση που πολλές φορές φτάνουν μέχρι την θάλασσα, παραδοσιακά άσπρα σπιτάκια και πανέμορφες παραλίες με γαλήνια ατμόσφαιρα και πεντακάθαρα νερά. Εκεί θα συναντήσουμε την ΑΤΣΙΤΣΑ γραφικό χωριό χτισμένο μέσα στο πράσινο με πολλούς γραφικούς κολπίσκους, στάση για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο χωριό ΠΕΥΚΟ με την γραφική ατμόσφαιρά του και θα καταλήξουμε στην παραλία ΜΑΓΑΖΙΑ, που βρίσκεται κάτω από την ΧΩΡΑ  με την αμμουδερή παραλία παραμονή για μπάνιο και  για  το μεσημεριανό μας  φαγητό.  Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο  μας για ξεκούραση.  Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας  στην πισίνα του ξενοδοχείου ή στην κοντινή  παραλία . Ξεκούραση.  Το Βράδυ συγκέντρωση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας  για το βραδινό φαγητό  . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε  κατά τις 10.00 π.μ  για την τελευταία μας επίσκεψη στην χώρα , όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για βόλτα  να ψωνίσετε  τα αναμνηστικά σας  δώρα, επίσης  θα επισκεφτούμε το  Αρχαιολογικό Μουσείο και το αξιόλογο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς  καθώς και το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας  με επίσκεψη σε εργοστάσιο για να δοκιμάσουμε τα περίφημα σκυριανά γλυκά και στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι ΛΙΝΑΡΙΑ, όπου θα μείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό .  Επιβίβαση στο φεριμπότ που αναχωρεί  για  ΚΥΜΗ στις 15.00.μ.μ.  Άφιξη στην Κύμη  και   αναχώρηση για ΠΑΤΡΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 170,00€
Τιμή σε μονόκλινο 210,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  •  2 Διανυκτερεύσεις στο Skiros palace 4* με πλούσια ημιδιατροφή (μπύρα +κρασί)
  • Εισιτήρια καραβιών Κύμη – Σκύρος και επιστροφή
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης 3€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • ..

3 ημέρες / 2 νύχτες
170,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 24-26 Σεπτεμβρίου

X