Ρόδος – Γύρος νησιού

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ   Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 17.00 μ.μ. για το λιμάνι του Πειραιά  με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Επιβίβαση στο καράβι, τακτοποίηση στις Καμπίνες και αναχώρηση στις 20:00μ.μ.για το όμορφο νησί της  Ρόδου. Χαλαρώστε και περιηγηθείτε στους χώρους του πλοίου .. Απολαύστε το φαγητό σας  .Διανυκτέρευση εν πλώ.

2η ΗΜΕΡΑ   Άφιξη στο νησί   περίπου το μεσημέρι  και ξεκινάμε την γνωριμία μας με το νησί του Ήλιου όπως και αποκαλείται. Πρώτη μας επίσκεψη στο  μοναδικό Ενυδρείο του νησιού   με τα πλούσια θαλάσσια εκθέματα .  Θα συνεχίσουμε  με τα αξιοθέατα στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου αρχίζοντας από το λόφο του Μόντε Σμίθ με την πανοραμική θέα. Περίπατος στα δρομάκια, το παλιό λιμάνι και το Κάστρο των Ιπποτών.  Ελεύθερος   Χρόνος για το μεσημεριανό μας  φαγητό  και κατευθυνόμαστε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην παραλία της Ιξιάς, τακτοποίηση, ξεκούραση. Φυσικά όσοι επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε το  Μπάνιο σας στην πισίνα του ξενοδοχείου ή στην όμορφη κοντινή  παραλία. Βραδινό φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας.   Βράδυ ελεύθερο για   χαλάρωση  ή να απολαύσετε το ποτό σας ,  στα διάφορα παραλιακά μπαρ της περιοχής !!  Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ   Αφού πάρουμε το πρωινό μας  αναχωρούμε για την ολοήμερη  κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά  )  , από το λιμάνι της Ρόδου στην πανέμορφη Σύμη και τον Πανορμίτη. Στα νοτιοδυτικά, θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές. Το μοναστήρι “γεμίζει” το φυσικό λιμανάκι με το επιβλητικό καμπαναριό και τα αμέτρητα κελιά. Συνεχίζουμε για τη Σύμη με τα χαρακτηριστικά νεοκλασικά και τις ατέλειωτες σκάλες που γεμίζουν τα κενά μεταξύ τους.  Η Σύμη έχει παραμείνει άθικτη στο χρόνο, κρατώντας φυσική ομορφιά σε πρότυπο δωδεκανησιακό στυλ. Κρυστάλλινη θάλασσα, φρέσκο ψάρι και φιλοξενία των ντόπιων που σκλαβώνει τον επισκέπτη. Επιστροφή το απόγευμα  στο ξενοδοχείο μας   ξεκούραση και βραδινό φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου σας. Βράδυ ελεύθερο.  Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ  Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τις ανατολικές ακτές του νησιού  πρώτος μας σταθμός  η παναγία η Τσαμπίκα, μοναδικό και θαυματουργό προσκύνημα του νησιού . Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα . Συνεχίζουμε για τη Λίνδο και περνώντας από  το  Φαληράκι, θα πάμε στην Πανέμορφη Καλλιθέα.  Ελεύθερος χρόνος  3 ώρες για μπάνιο, φαγητό και επίσκεψη στα όμορφα Λουτρά Καλλιθέας. Η Καλλιθέα έχεις στις τάξης της 4 µικρές  και πανέµορφες παραλίες προσβάσιµες προς το κοινό. Μπροστά στις πηγές της θα βρείτε την κεντρική οργανωµένη παραλία της περιτριγυρισµένη από φυσικής οµορφιάς βράχους που κάνουν το τοπίο σε συνδυασµό µε την ιταλική αρχιτεκτονική του µνηµείου µαγευτικό. Μια σαγηνευτική τοποθεσία που είναι προσβάσιµη και µε σκάφος προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες την εντύπωση πως είναι µέλη µιας ταινίας αριστοκρατικής εποχής βγαλµένη από την ελληνορωµαϊκή ιστορία.  Το απόγευμα  επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , βραδινό φαγητό.   Το βράδυ αναχώρηση  για  Προαιρετική βραδινή βόλτα στην πανέμορφη  Παλιά Πόλη για να απολαύσετε το ποτό σας και την βόλτα σας . Διανυκτέρευση

5η ΗΜΕΡΑ  Αφού πάρουμε πρωινό  ξεκινάμε να επισκεφτούμε το λόφο της Φιλερήμου και έπειτα θα επισκεφτούμε τον συγκλονιστικό βιότοπο των Πεταλούδων!   Πρόκειται   για έναν  από τους σπάνιους βιοτόπους της Ευρώπης και πόλο έλξης πολλών τουριστών κάθε χρόνο λόγω της σπάνιας φυσικής ομορφιάς και του καταπράσινου περιβάλλοντος. Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες αλλά και μια αρωματική ρητίνη, που προέρχεται από ένα σπάνιο είδος πλατάνου, κάθε καλοκαίρι κάνουν τις νυχτοπεταλούδες να μετακινούνται μαζικά, δημιουργώντας ένα μοναδικό φαινόμενο, το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι είναι τυχεροί.  Περίπατος δίπλα σε λιμνούλες με νούφαρα, σκιερά μονοπάτια, ξύλινα γεφυράκια, κελαριστά ρυάκια αλλά και μικρούς καταρράκτες. Αμέτρητα δέντρα, πλατάνια, σχίνα, κουμαριές, μυρτιές, κισσοί κ.α. συνθέτουν μια τροπική μαγεία προσφέροντας δροσιά, υγρασία και τροφή στις πορτοκαλοκόκκινες νυχτοπεταλούδες. Συνεχίζουμε και η επόμενη στάση μας θα είναι για μπάνιο και το μεσημεριανό μας φαγητό σε όμορφη παραλία του νησιού  .Αναχώρηση για το  ξενοδοχείο μας  .. ! Ξεκούραση . Βραδινό φαγητό . Διανυκτέρευση !

6η ΗΜΕΡΑ  Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην Γραφική Χάλκη !  Προαιρετική  κρουαζιέρα (ατομικά έξοδα) . Οφείλει το όνομα της   πιθανότατα  στα ορυχεία Χαλκού  που υπήρχαν εκεί στην αρχαιότητα . Η Μυθολογία αναφέρει  ότι πρώτοι κάτοικοι της ήταν οι Τιτάνες , ενώ πολλά κτίσματα τους αποδίδονται στους Πελασγούς  που την κατοίκησαν  για πολλά χρόνια . Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε  στα πλακόστρωτα  δρομάκια  του παραδοσιακού οικισμού , θα δούμε το μοναστήρι  και παλιό οικισμό με το λιμανάκι. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία  να κάνουμε μπάνιο  σε παραλία προσβάσιμη   με τα πόδια, αν και τα νερά είναι τόσο καθαρά που μπορεί κανείς να κολυμπήσει και μέσα στο λιμάνι ..! Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας .. Βραδινό φαγητό . Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση

7η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας  αναχωρούμε  χαλαρά   για την βόλτα μας στο βουνό Προφήτης Ηλίας  με τον ομώνυμο μικρό οικισμό. , κρυμμένος σε πεύκα και κυπαρίσσια.  Έχουν Καταμετρηθεί  περισσότερα από  100 είδη φυτών  , με σπανιότερο  την παιώνια της Ρόδου , ένα λουλούδι που φυτρώνει μόνο εδώ.  Έπειτα θα περάσουμε από το χωριό   Φάντασμα  Αγία Ελεούσα , το οποίο χτίστηκε  το 1935  από τους Ιταλούς προκειμένου να λειτουργήσει ως τόπος φιλοξενίας  των υψηλών προσκεκλημένων των Ιταλών Κατακτητών . Συνεχίζουμε την ορεινή μας εξόρμηση επιστρέφοντας από το χωριό  Σάλακος στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία . Μάλιστα από την Νύμφη  την πηγή που βρίσκετε  στην περιοχή , υδρεύεται η πόλη της Ρόδου , ενώ στο κέντρο του χωριού  σώζεται  έως τις ημέρες μας  τμήμα του τείχους  του Ιπποτικού Κάστρου..  Επιστροφή στο κέντρο της πόλης , όπου θα έχουμε αρκετές ώρες ελεύθερο χρόνο να την απολαύσετε , να κάνετε την βόλτα σας στα μαγαζιά, αναμνηστικά είδη   καθώς και για να απολαύσετε το φαγητό σας .  Το βραδάκι  μετάβαση  με το πούλμαν  στο λιμάνι  ,επιβίβαση στο πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες .. Ξεκούραση. Ταξίδι εν πλώ .

8η ΗΜΕΡΑ  Άφιξη στον Πειραιά . Επιβίβαση στο πούλμαν και  επιστροφή για  Πάτρα, με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο, τρίκλινο δωμάτιο 475,00€
Τιμή σε μονόκλινο 585,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • Εισιτήρια καραβιών με Πειραιάς – Ρόδος και επιστροφή σε καμπίνες ΑΒ4
  • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Ιξιά με πρωινό
  • 5 δείπνα στο ξενοδοχείο
  • Τοπική ξεναγός
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • φόρος διαμονής 3€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • είσοδοι μουσείων / κρουαζιέρες
  • επιβάρυνση για 2κλινη καμπίνα +45,00€ κατά άτομο ( εφόσον υπάρχει)

8 ημέρες / 5 νύχτες
475,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 5-12 Σεπτεμβρίου

X