Σόφια – Φιλιππούπολη – Σαντάνσκι

Η Σόφια  είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Είναι η 14η μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πληθυσμό πάνω από 1,3 εκατομμύρια κατοίκους. Βρίσκεται στη δυτική Βουλγαρία, στις πλαγιές του όρους Βίτοσα, λιγότερο από 50 χιλ. οδικώς από τα σερβικά σύνορα. Βρίσκεται στο κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου. Βρίσκεται στο μέσο μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Αδριατικής Θάλασσας, ενώ η πλησιέστερη σε αυτή θάλασσα είναι το Αιγαίο.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΑ-ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση στις 6.00 π.μ  από το γραφείο μας  για Ρίο-Αντίρριο – Ιόνια Οδό  με ενδιάμεσες στάσεις για τον πρωινό μας καφέ, μεσημεριανό φαγητό και ξεκούραση. Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας για Θεσσαλονίκη- Σιδηρόκαστρο, Προμαχώνας και άφιξη στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου μετά το σχετικό έλεγχο από τα υπηρεσιακά όργανα των δύο χωρών και μέσω Κούλατα Μέλνικ κατά μήκος της γραφικής κοιλάδας του Στρυμόνα και του παραποτάμου αυτού Ρίλσκι,δια μέσου των ιστορικών Στενών της Κρέσνας, Σιμιτλί, Μπλαγκόεβγραντ φτάνουμε στην Πόλη της Σόφιας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Ξεκούραση.  Το βράδυ συγκέντρωση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας  για το  βραδινό μας .  Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ  ΣΟΦΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Μετά το πρωινό μας, στις 09:00π.μ. ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στην όμορφη Σόφια, με τη ξεναγό μας για να γνωρίσουμε  μερικά  από τα αξιοθέατα της πόλης,. Ενδεικτικά θα δούμε τον περίφημο Καθεδρικό Ναό, μνημείο του Αλεξάντερ Νέφσκυ , συλλογή από θαυμάσιες Βυζαντινές εικόνες, την παλιά Βασιλική της Αγίας Σοφίας (6ου αιώνα) απ’ όπου προέρχεται και το όνομα της Πόλης, το Πατριαρχείο, την Ακαδημία, την Πλατεία 9ης Σεπτεμβρίου, το Εθνογραφικό Μουσείο και την Πινακοθήκη που στεγάζεται στα άλλοτε Τσαρικά Ανάκτορα, τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου (Ρωσική), της Αγίας Κυριακής, θα κάνουμε και ένα City Tour στο μεγάλο πάρκο και τα κυβερνητικά κτίρια. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε τις Καμπάνες της Ειρήνης, επιστροφή στο κέντρο της πόλης μέσω Περιμετρικής και ελεύθεροι για μεσημεριανό φαγητό και ψώνια σε μεγάλο εμπορικό κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ,δείπνο ξεκούραση. Το βράδυ θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να απολαύσουμε την αλλαγή του Χρόνου  !!!. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!! ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΟΦΙΑ

Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους !!! Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας  αναχωρούμε  με την ξεναγό μας  για την Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, (προαιρετικά ) το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης για βόλτα και για το   μεσημεριανό  μας φαγητό .  Επιστροφή στη Σόφια. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας ,  Διαν/ση.

 4η ΗΜΕΡΑ ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ -ΠΑΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας και αφού πάρουμε τα πράγματα μας ξεκινάμε την ημέρα μας με προορισμό το όμορφο Σαντάνσκι ! Είναι φημισμένη λουτρόπολη  και Πατρίδα του Σπάρτακου . Η πόλη βρίσκεται σε  ευνοική θέση , με ήπιο προς ζεστό κλίμα και σχετικά πολλές ιαματικές πηγές , που το καθιστούν  πολύ δημοφιλή προορισμό  για ανάπαυση και αναψυχή.  Παραμονή αρκετές ώρες  ελεύθεροι   για βόλτα ,μεσημεριανό  φαγητό  και ψώνια στην τοπική  αγορά.  Έπειτα συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα γύρω στις 21.30 μ.μ

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 260,00€
Τιμή σε μονόκλινο 340,00€
  • ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
  • 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*
  • ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
  • ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
  • Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται ώς προαιρετικό
  • Απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ

4 ημέρες / 3 νύχτες
260,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 30 Δεκεμβρίου – 2 Ιανουαρίου

X