Πρωτοχρονιά στο Βουκουρέστι – Καρπάθια – Σόφια

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Πάτρα – Σόφια   .

Αναχώρηση στις 6.00 .μ. από το γραφείο μας για Ρίο, Αντίρριο, Ιόνια Οδό με ενδιάμεση στάση  30’ λεπτά  για τον πρωινό μας  καφέ  και ξεκούραση στο Μπιζάνι .  Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού  και   μετά από 2 ώρες  θα κάνουμε στάση στον Πλάτανο λίγο έξω  από τη Βέροια στο OLUMPUS PLAZA  για  φαγητό και ξεκούραση. Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας, για  Θεσσαλονίκη -Σιδηρόκαστρο Προμαχώνα  και άφιξη  στα Ελληνοβουλγαρικά  σύνορα ,διεκπεραίωση των συνόρων και συνεχίζουμε μέσω  Κούλατα-Μέλνικ κατά μήκος της γραφικής Κοιλάδας  του Στρυμόνα και του παραποτάμου  αυτού Ρίλσκι , δια μέσου των Στενών Της Κρέσνας , Σιμιτλί, Μπλαγκόεβραντ  φτάνουμε στην όμορφη  πόλη της Σόφιας .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ,ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Βραδινό φαγητό στο εστιατόριο του  ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση .

2η ΗΜΕΡΑ

Σόφια (Tour) – Βουκουρέστι.

Μετά  το πρωινό μας και αφού πάρουμε  τα πράγματα μας αναχωρούμε στις 08.30 πμ για ένα city tour  με το πούλμαν  στην Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια  και διασχίζοντας  το κέντρο της πόλης , αναχωρούμε για Πλέβεν  και με ενδιάμεση στάση  φτάνουμε  στο Ρούσε , για τον τελωνειακό έλεγχο. Περνώντας τα σύνορα  και τη μεγάλη γέφυρα του Δούναβη , κατευθυνόμαστε  προς το Βουκουρέστι , την πρωτεύουσα της Ρουμανίας , όπου θα έχουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη . Άφιξη στο ξενοδοχείο μας .! Δείπνο στο ξενοδοχείο μας , βράδυ ελεύθερο . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Βουκουρέστι – ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό μας, συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό και πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη πόλη, η οποία  μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τον πολιτιστικό της πλούτο. Επίσης, αποκαλείται  ΄΄ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΣΙ΄΄ καθώς έχει πολλές λεωφόρους με συστοιχίες δέντρων. Θα δούμε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την πλατεία της Επανάστασης, την Αψίδα του Θριάμβου, το Προεδρικό μέγαρο καθώς και την στρατιωτική Ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας. Επίσης θα δούμε και  το “Σπίτι του Λαού” ή “Το Παλάτι του Τσαουσέσκου” όπως το αποκαλούσε ο λαός. Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1983. Το μέγεθός του είναι ασύλληπτα μεγάλο: έχει διαστάσεις 270Χ240 μέτρα, ύψος 84 μέτρα, και βάθος 92 μέτρα. Καλύπτει επιφάνεια 66.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το συνολικό εμβαδόν του ανέρχεται στα 330.000 τετραγωνικά μέτρα Έχει 12 ορόφους και 8 υπόγεια. και 1000 δωμάτιά με μοναδικό διάκοσμο. Σήμερα στεγάζει τη Βουλή και τη Γερουσία, άλλες κρατικές υπηρεσίες και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Καθώς ένα μέρος του είναι επισκέψιμο από το κοινό, αποτελεί έναν από τα πλέον ενδιαφέροντα αξιοθέατα της πόλεως.  Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Πόλης.Απόγευμα ελεύθερο Απόγευμα ελεύθερο ή εναλλακτικά σας προτείνουμε μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης σε έναν πανέμορφο χώρο με θερμές πισίνες στο “Therme Bucharest πρόκειται για έναν από τους ομορφότερους χώρους spa στην Ευρώπη Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσουμε τα εντυπωσιακά βεγγαλικά και να γιορτάσουμε την αλλαγή της Χρονιάς Μαζί !  Διανυκτέρευση .

4η ΗΜΕΡΑ

Βουκουρέστι – Σινάια – Πύργος Δράκουλα – Poiana Brasov-Βουκουρέστι

Αφού πάρουμε πρωινό αναχωρούμε για να γνωρίσουμε  τους Θρύλους της χώρας! Πρώτος μας σταθμός η Σινάια, γνωστή  και ως ‘’ Διαμάντι των Καρπαθίων’’ καθώς αποτελούσε  τον αγαπημένο προορισμό της υψηλής κοινωνίας  της Ρουμανίας με το εκπληκτικό Κάστρο PELES να ξεχωρίζει !!Συνεχίζουμε  για το χωριό Μπράν όπου βρίσκετε  ο περίφημος  Πύργος του Κόμη Δράκουλα . Χτίστηκε από τους   Σάξονες  για να προστατεύει  το πέρασμα προς τα Καρπάθια  από τις επιθέσεις των Τούρκων , αλλά στους χώρους  του φιγουράρουν  αντικείμενα και φωτογραφίες  της Βασιλικής Οικογένειας .Το κάστρο έγινε γνωστό  παγκοσμίως  χάρη στον Μπραν  Στόκερ , ο οποίος  το 1897 έγραψε  μια ιστορία  τρόμου  με ήρωα τον Δράκουλα.  Συνεχίζουμε με τον μοναδικό χειμερινό προορισμό την Bojana Brasov με το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο ! Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Βραδινό φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ

Βουκουρέστι – Σόφια Αφού πάρουμε  πρωινό και τα πράγματα μας αναχωρούμε από το Βουκουρέστι μέσω της μεγάλης γέφυρας του Δούναβη  φτάνουμε στο Ρούσε  για τον τελωνειακό έλεγχο συνεχίζουμε  για την Σόφια όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη πόλη ή σε κάποιο εμπορικό κέντρο . Άφιξη  στο ξενοδοχείο μας  στην Σόφια, τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα στο κέντρο της πόλη για δείπνο  .  Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑΣόφια – Σαντάνσκι – Πάτρα

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας  αναχώρούμε για την φημισμένη λουτρόπολη Σαντάνσκι , γνωστή και ως πατρίδα του Σπάρτακου . Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για καφέ και για τα τελευταία μας ψώνια ! Αναχώρηση και επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 450,00€
Τιμή σε μονόκλινο +150,00€
 • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό
 • 2 Διανυκτερεύσεις στη Σόφια σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό
 • 3 δείπνα
 • Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • City Taxes
 • Ασφάλεια tour operator
 • Είσοδοι μουσείων
 • Προαιρετικές δραστηριότητες
 • Ποτά στα δείπνα
 • Απαραίτητες ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο
 • Οι θέσεις στο πούλμαν αλλάζουν καθημερινά

6 ημέρες / 5 νύχτες
450,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 29 Δεκεμβρίου – 3 Ιανουαρίου

X