Πράγα – Βιέννη – Κρακοβία – Βουδαπέστη – Βελιγράδι

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΜΕΡΑ: Πάτρα-Nις ή Κραγκούγιεβατς

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις  6:00π.μ. Αφού περάσουμε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου συνεχίζουμε μέσω Ιονίας Οδού με προορισμό το Μπιζάνι όπου θα κάνουμε στάση για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού όπου με μια ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στους Ευζώνους. Απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος και στις 2 χώρες. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας διασχίζοντας τη χώρα των Σκοπίων , στάση ξεκούρασης έξω από το Κουμάνοβο. Άφιξη στα σύνορα με Σερβία , απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος και στις 2 χώρες . Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας αυτή τη φορά σε Σέρβικο έδαφος, άφιξη και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: Νίς – Βουδαπέστη city tour

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε για Βουδαπέστη. Προσπερνώντας την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και το φημισμένο Νόβισαντ φτάνουμε στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Η πανέμορφη Βουδαπέστη ή αλλιώς το ”ΠΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ” όπως την αποκαλούν μας καλωσορίζει. Σύντομη γνωριμία με την πόλη και στα βασικά αξιοθέατα , πλατεία Ηρώων , Λεωφόρος Andrassy και φυσικά στο Πύργο των ψαράδων ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ,  και στη συνέχεια  προαιρετική  κρουαζιέρα με καραβάκι στο Δούναβη, απολαμβάνοντας την νυχτερινή όψη της Βουδαπέστης που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: Βουδαπέστη – Κρακοβία

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω μιας αρκετά ενδιαφέρουσας διαδρομής επί Σλοβάκικου εδάφους αυτή τη φορά όπου μας οδηγεί ίσως στην ομορφότερη πόλη της Πολωνίας , την ΚΡΑΚΟΒΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , ελεύθερος  χρόνος για πρώτη γνωριμία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Της Ευρώπης για το 2000, η οποία φυσικά συμπεριλαμβάνεται στο κατάλογο της UNESCO. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας , Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: Κρακοβία (ξενάγηση πόλης ) – Αλατωρυχεία

Αφού πάρουμε πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας , στην οποία θα δούμε τον λόφο Βάβελ και τη γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Συνεχίζουμε την περιπατητική μας ξενάγηση προς την κεντρική πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, βλέπουμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, και παρατηρούμε τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο περίφημος Πολωνός αστρονόμος Νικόλαος Κοπέρνικος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα κτίρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια. Συνεχίζουμε προς τα τείχη Μπάρμπικαν και από εκεί αναχωρούμε για την παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκηνικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ». Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό . Αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα εντυπωσιακά Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα που έχουν μετατραπεί σε χώρο τέχνης και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα γλυπτά από αλάτι καθώς και το μαγευτικό παρεκκλήσι της Αγίας Κίνγκα, φτιαγμένο από 20.000 τόνους αλάτι, στους υπόγειους χώρους του ορυχείου. Δεν υπάρχει άλλο ισάξιο και τόσο καλοδιατηρημένο αλατωρυχείο στον κόσμο σε ό,τι αφορά την έκταση, τη γραφικότητα των στοών και τον παλιό εξοπλισμό των ορυχείων. Μετά την επίσκεψή μας και την αγορά των σχετικών αναμνηστικών από αλάτι, θα επιστρέψουμε στην Κρακοβία. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: Κρακοβία – Άουσβιτς – Πράγα

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων.

Οι  Πολωνοί το αποκαλούν «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροταφείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα έρθουμε στο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς με τον ξεναγό μας στο Άουσβιτς με

ρεαλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας , την κουκλίστικη Πράγα !, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο , διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: Πράγα  (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Αφού πάρουμε πρωινό ξεκινάμε την ξενάγηση μας από την Καστρούπολη με τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Βίτο, κατηφορίζουμε για να συναντήσουμε το ναό του Αγίου Γεωργίου καθώς και την εντυπωσιακή  γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα 30 αγίων με θέα όλη την πόλη ! Ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία της Πράγας . Στην συνέχεια προτείνουμε 2 ώρη κρουαζιέρα στο Μολδάβα ποταμό με γεύμα (προαιρετικά). Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, δείπνο. Διανυκτέρευση .

7η ΜΕΡΑ: Πράγα – Βιέννη (ξενάγηση πόλης)

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας , αναχωρούμε για να γνωρίσουμε ακόμα μια πρωτεύουσα του Δούναβη , την πρωτεύουσα της Αυστρίας , την αριστοκρατική Βιέννη , θα έχουμε γνωριμία με κάποια από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης , θα περιηγηθούμε στο Δακτύλιο της Βιέννης (Ring) και φυσικά θα περπατήσουμε στην οδό των Ελλήνων ! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο , βράδυ ελεύθερο , διανυκτέρευση .

8η ΜΕΡΑ: Βιέννη – Βελιγράδι (ξενάγηση Πόλης)

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας  αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως το φρούριο Καλέμεγκνταν αλλά  και τον πύργο όπου πέθανε ο Ρήγας Φεραίος, ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης με τον φημισμένο πεζόδρομο Knez Mihailova !. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας ,τακτοποίηση , δείπνο .Διανυκτέρευση

.

9η ΜΕΡΑ: Βελιγράδι – Πάτρα

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας ξεκινάμε την επιστροφή μας αφού διασχίσουμε τη νότια Σερβία αλλά και το κράτος των Σκοπίων. Είσοδος στην Ελλάδα  από τους Ευζώνους και επιστροφή στη Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 720,00€
 • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
 • 8 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό
 • 6 δείπνα στα ξενοδοχεία
 • Ξεναγοί σε Βουδαπέστη – Κρακοβία – Πράγα – Βιέννη – Βελιγράδι
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • City taxes -φόροι πόλεων
 • Ασφάλεια tour operator
 • Είσοδοι μουσείων – προαιρετικές δραστηριότητες – κρουαζιέρες κτλπ
 • ποτά στα γεύματα
 • Απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο σε ισχύ
 • οι θέσεις στο πούλμαν αλλάζουν καθημερινά
 • υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης του προγράμματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων

9 ημέρες / 8 νύχτες
720,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 16-24 Αυγούστου

X