Πολωνία :Κρακοβία -Βαρσοβία – Αλατωρυχεία – Άουσβιτς – Μπρατισλάβα – Βουδαπέστη – Βελιγράδι

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΜΕΡΑ: Πάτρα- Κραγκούγιεβατς

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις  6:00π.μ. Αφού περάσουμε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου συνεχίζουμε μέσω Ιονίας Οδού με προορισμό το Μπιζάνι όπου θα κάνουμε στάση για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού όπου με μια ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στους Ευζώνους. Απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος και στις 2 χώρες. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας διασχίζοντας τη χώρα των Σκοπίων , στάση ξεκούρασης έξω από το Κουμάνοβο. Άφιξη στα σύνορα με Σερβία , απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος και στις 2 χώρες . Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας αυτή τη φορά σε Σέρβικο έδαφος, άφιξη και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: Νίς – Βουδαπέστη city tour

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε για Βουδαπέστη. Προσπερνώντας την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και το φημισμένο Νόβισαντ φτάνουμε στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Η πανέμορφη Βουδαπέστη ή αλλιώς το ”ΠΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ” όπως την αποκαλούν μας καλωσορίζει. Σύντομη γνωριμία με την πόλη και στα βασικά αξιοθέατα , πλατεία Ηρώων , Λεωφόρος Andrassy και φυσικά στο Πύργο των ψαράδων ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ,  και στη συνέχεια  προαιρετική  κρουαζιέρα με καραβάκι στο Δούναβη, απολαμβάνοντας την νυχτερινή όψη της Βουδαπέστης που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: Βουδαπέστη – Κρακοβία

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω μιας αρκετά ενδιαφέρουσας διαδρομής επί Σλοβάκικου εδάφους αυτή τη φορά όπου μας οδηγεί ίσως στην ομορφότερη πόλη της Πολωνίας , την ΚΡΑΚΟΒΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , ελεύθερος  χρόνος για πρώτη γνωριμία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Της Ευρώπης για το 2000, η οποία φυσικά συμπεριλαμβάνεται στο κατάλογο της UNESCO. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας , Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: Κρακοβία (ξενάγηση πόλης ) – Αλατωρυχεία

Αφού πάρουμε πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας , στην οποία θα δούμε τον λόφο Βάβελ και τη γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Συνεχίζουμε την περιπατητική μας ξενάγηση προς την κεντρική πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, βλέπουμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, και παρατηρούμε τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο περίφημος Πολωνός αστρονόμος Νικόλαος Κοπέρνικος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα κτίρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια. Συνεχίζουμε προς τα τείχη Μπάρμπικαν και από εκεί αναχωρούμε για την παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκηνικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ». Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό . Αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα εντυπωσιακά Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα που έχουν μετατραπεί σε χώρο τέχνης και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα γλυπτά από αλάτι καθώς και το μαγευτικό παρεκκλήσι της Αγίας Κίνγκα, φτιαγμένο από 20.000 τόνους αλάτι, στους υπόγειους χώρους του ορυχείου. Δεν υπάρχει άλλο ισάξιο και τόσο καλοδιατηρημένο αλατωρυχείο στον κόσμο σε ό,τι αφορά την έκταση, τη γραφικότητα των στοών και τον παλιό εξοπλισμό των ορυχείων. Μετά την επίσκεψή μας και την αγορά των σχετικών αναμνηστικών από αλάτι, θα επιστρέψουμε στην Κρακοβία. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: Κρακοβία – Άουσβιτς – Βαρσοβία

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων.

Οι  Πολωνοί το αποκαλούν «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροταφείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα έρθουμε στο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς με τον ξεναγό μας στο Άουσβιτς με

ρεαλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας , την Βαρσοβία , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας  , δείπνο , διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: Βαρσοβία   (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Αφού πάρουμε πρωινό ξεκινάμε την ημέρα μας με την ξενάγηση της Βαρσοβίας , θα ξεκινήσουμε με την παλιά πόλη και τα βασιλικά ανάκτορα,  γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα σήμερα με Μπαρόκ μορφή, το παλάτι Wilnaow  με έπιπλα εποχής, πορσελάνες και πορτρέτα που περιβάλλεται από Πάρκο, το μνημείο Κοπέρνικου, το πάρκο Lazienski από τα ωραιότερα της Ευρώπης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά της Πολωνίας το 1766 μέσα στο οποίο βρίσκεται το Παλάτι της Λίμνηςή αλλιώς το υδάτινο παλάτι όπως το αποκαλούν  με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων, την μεγάλη τραπεζαρία όπου ελάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το άγαλμα της Σειρήνας κ.α. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για ψώνια , βόλτες κτλπ . Βράδυ Ελεύθερο , διανυκτέρευση .

7η ΜΕΡΑ: Βαρσοβία – Μπρατισλάβα  (ξενάγηση πόλης)

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας , αναχωρούμε για να γνωρίσουμε ακόμα μια πρωτεύουσα την πρωτεύουσα της Σλοβακίας , την Μπρατισλάβα ! Είναι η 3η πρωτεύουσα την κεντρικής Ευρώπης που την αγκαλιάζει ο ποταμός Δούναβης ! Περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης ξεκινώντας απο το κάστρο της ! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο στο ξενοδοχείο . Το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα στο κέντρο της πόλης ! Διανυκτέρευση

8η ΜΕΡΑ: Μπρατισλάβα  – Βελιγράδι (ξενάγηση Πόλης)

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας  αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως το φρούριο Καλέμεγκνταν αλλά  και τον πύργο όπου πέθανε ο Ρήγας Φεραίος, ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης με τον φημισμένο πεζόδρομο Knez Mihailova !. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας ,τακτοποίηση , δείπνο .Διανυκτέρευση

9η ΜΕΡΑ: Βελιγράδι – Πάτρα

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας ξεκινάμε την επιστροφή μας αφού διασχίσουμε τη νότια Σερβία αλλά και το κράτος των Σκοπίων. Είσοδος στην Ελλάδα  από τους Ευζώνους και επιστροφή στη Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 750,00€
 • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
 • 8 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό ( 1 Κραγκούγιεβατς – 1 Βουδαπέστη – 2 Κρακοβία – 2 Βαρσοβία – 1 Μπρατισλάβα – 1 Βελιγράδι )
 • 5 δείπνα στα ξενοδοχεία
 • Ξεναγοί σε Βουδαπέστη – Κρακοβία – Βαρσοβία – Άουσβιτς  – Βελιγράδι
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • City taxes -φόροι πόλεων
 • Ασφάλεια tour operator
 • Είσοδοι μουσείων – προαιρετικές δραστηριότητες – κρουαζιέρες κτλπ
 • ποτά στα γεύματα
 • Απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο σε ισχύ
 • οι θέσεις στο πούλμαν αλλάζουν καθημερινά
 • υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης του προγράμματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων

9 ημέρες / 8 νύχτες
750,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 6-14 Αυγούστου

X

  Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία με