Πάτμος ” Το νησί της Αποκάλυψης”

Η Πάτμος είναι ελληνικό νησί του Αιγαίου Πελάγους υπαγόμενο, κατά τους αρχαίους Έλληνες, στις Νότιες Σποράδες, κατά δε τη σύγχρονη πολιτική διαίρεση της χώρας στη Δωδεκάνησο. Συγκεκριμένα αποτελεί το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 09.00 μ.μ. με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με μια ενδιάμεση στάση στα Μέγαρα για  καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο καράβι, το οποίο αναχωρεί στις 14:00μ.μ. για το Ιερό νησί της Αποκαλύψεως, (διάρκεια ταξιδιού 8 ώρες εν πλω).  Άφιξη στο λιμάνι της Σκάλας, περίπου στις 22:00 το βράδυ  περίπου,  αποβίβαση και συγκέντρωση  στο πούλμαν για να  μεταφερθούμε άμεσα στο ξενοδοχείο. Άφιξη και τακτοποίηση.  Διαν/ση.

2η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ξενάγηση του νησιού. Πρώτος μας σταθμός το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως όπου έγινε η συγγραφή του Ιερού κειμένου της Αποκαλύψεως του Ιωάννη θα μείνουμε 1 ώρα . Ακολουθεί επίσκεψη στην Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο  οικοδομήθηκε το 1088μ.Χ. από  τον όσιο Χριστόδουλο στα ερείπια του αρχαίου ναού της Αρτέμιδος. Εννέα αιώνες ιστορίας ,τέχνης και λατρείας σας περιμένουν μέσα στα ψηλά τείχη.  Έπειτα ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τον καφέ σας στην Χώρα και γνωριμία. Στη συνέχεια  θα καταλήξουμε στην  φημισμένη παραλία  Αγριολιβάδι  , όπου θα έχουμε ελεύθερο  χρόνο 2 ώρες και 30 λεπτά για να απολαύσετε το  μπάνιο  σας και  για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή και ξεκούραση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθερο για μια βόλτα στο λιμάνι της Πάτμου.  Διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό, προαιρετικά, θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι όπου θα πάρουμε το καραβάκι για να πάμε στο κοντινό νησί των Λειψών. Εκεί θα προσκυνήσουμε μια από τις πιο σπάνιες εικόνες, την Παναγία του Χάρου. Είναι η μοναδική εικόνα που η Παναγία κρατάει τον υιό της Εσταυρωμένο και όχι βρέφος. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο  στις μαγευτικές παραλίες  του νησιού καθώς και  για φαγητό.  Επιστροφή στο λιμάνι της Σκάλας, άφιξη  και ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε  προαιρετική ομαδική  διασκέδαση σε επιλεγμένο μαγαζί της Χώρας με ζωντανή μουσική και επιλεγμένους τοπικούς νησιώτικους χορούς.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε για τη Μονή Ευαγγελισμού, ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Έπειτα  συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο χωριό Γροίκος,  που βρίσκετε στη νότια πλευρά του νησιού, με 30 λεπτά στάση . Αναχωρούμε για το βορειότερο σημείο του νησιού, για την παραλία της Λάμπης με σύντομη στάση για φωτογραφία  και  για να δείτε τα   χρωματιστά βότσαλα  Συνεχίζουμε  το πρόγραμμα μας με την φημισμένη παραλία του Κάμπου  όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό .  Επιστροφή το απόγευμα στην Σκάλα , όπου θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο  για αναμνηστικά δώρα , καφεδάκι και χαλάρωση.   Έπειτα συγκέντρωση στο λιμάνι ,επιβίβαση στο καράβι όπου αναχωρεί στις 24:05μ.μ . Διανυκτέρευση εν πλώ.

5η ΗΜΕΡΑ

Άφιξη στον Πειραιά νωρίς το πρωί (8.00 π,μ) ,επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για  την πόλη μας με μια ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 290,00€
Τιμή σε μονόκλινο 360,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • Εισιτήρια καραβιών Πειραιά – Πάτμο και επιστροφή (στην επιστροφή περιλαμβάνονται αριθμημένες  θέσεις )
  • 3 διανυκτερεύσεις  στη Σκάλα Πάτμου στο Hellinis Hotel με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Τα εισιτήρια καραβιού για τους Λειψούς

5 ημέρες / 3 νύχτες
290,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 25-29 Ιουλίου

X

    Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία με