Πάσχα στη Μεσσηνία : Πύλος – Μεθώνη -Κορώνη – Καλαμάτα – Αρεόπολη – Λιμένι

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ   Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας  στις 7.00 π.μ   μέσω  Πατρών  Πύργου  με ενδιάμεση στάση στη Ζαχάρω για πρωινό καφεδάκι και ξεκούραση ..! Έπειτα συνεχίζουμε το ταξίδι μας  μέσω  Κυπαρισσίας  με προορισμό την όμορφη Πύλο , όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε  το περίφημο κάστρο της   Πύλου .  (Έξοδα ατομικα)Βρίσκεται στη νοτινή άκρια του κόλπου του Ναβαρίνου και πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα φρούρια του Μοριά και όλης της Ελλάδας. Οικοδομήθηκε από τους Τούρκους στα 1573 ύστερα από την ήττα τους στη ναυμαχία της Ναυπάκτου. Είναι ένα κάστρο πολύ καλά διατηρημένο, το οποίο εδέχθη  όπως και το φρούριο της Μεθώνης– πολλές επισκευές από τον στρατηγό Μαιζών. Συνεχίζουμε με την παραλιακή πόλη της Μεθώνης , όπου θα μείνουμε ελεύθεροι 2 ώρες για το μεσημεριανό μας φαγητό και βόλτα στις ωραίες παραλιακές ταβέρνες της περιοχής .   Πρόκειται για  μία πανέμορφη γραφική κωμόπολη στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Πελοποννήσου και του νομού Μεσσηνίας στην οποία δεσπόζει το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο με τα ψηλά τείχη και τον περίφημο οκταγωνικό Μπούρτζι χτισμένο στην άκρη της χερσονήσου της Μεθώνης..  Συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην γραφική Πύλο. Η Πύλος  είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία, και ορίζεται από τη νήσο Σφακτηρία. Αποτελεί το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας, χάρη στην ένδοξη ιστορία και τις πλούσιες φυσικές ομορφιές της περιοχής.. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας που βρίσκετε στο κέντρο της πόλης , τακτοποίηση  στα δωμάτια. Ξεκούραση.  Απόγευμα ελεύθερο για να παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου  που ξεκινά  από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως  της Θεοτόκου  και καταλήγει  στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων  και το Δημαρχείο  με τη συνοδεία  της φιλαρμονικής και πλήθος κόσμου  και έπειτα βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο μας με νηστίσιμα εδέσματα . Διανυκτέρευση.

2η  ΗΜΕΡΑ  Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας  αναχωρούμε  για να ξεκινήσουμε όμορφα την μέρα μας με προορισμό την γραφική και μοναδική Αρεόπολη . Είναι ένας από τους ωραιότερους  παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας . Εντυπωσιάζει  με την αρχιτεκτονική της  και την ιδιαιτερότητα του μανιάτικου τοπίου. Το άγριο και συγχρόνως γοητευτικό φυσικό τοπίο της Αρεόπολης κοσμούν τα πέτρινα σπίτια και οι επιβλητικοί πέτρινοι πύργοι που προσδίδουν έναν αέρα περηφάνιας στην περιοχή, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που θα εντυπωσιάσει κάθε επισκέπτη. Στην Αρεόπολη υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που θα σας παρασύρουν σε μια αναδρομή στο παρελθόν.

Ξεκινώντας από το κέντρο της Αρεόπολης θα δείτε το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη που δεσπόζει στην πλατεία των Αθανάτων. Ανηφορίζοντας στα καλντερίμια του παραδοσιακού οικισμού μπορείτε να θαυμάσετε τον πύργο του Καπετανάκου, του Στυλιανού Μαυρομιχάλη, του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη που λειτουργεί σήμερα ιστορικό και οικογενειακό μουσείο, του Πικουλάκη όπου στεγάζεται μουσείο, του Μπαρελάκου και τον πύργο του Καπετανάκου.  Επίσης  στην  Αρεόπολη θα βρείτε διάσπαρτες πολλές αξιόλογες εκκλησίες όπως ο ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, μητρόπολη της Αρεόπολης, στον οποίο εκκλησιάστηκαν οι Μανιάτες πριν αρχίσουν τον απελευθερωτικό αγώνα στις 17 Μαρτίου του 1821 και ορκίστηκαν «Νίκη ή Θάνατο».. Ελεύθερος χρόνος για πρωινό καφεδάκι  και περιήγηση. Έπειτα επιβίβαση στο πούλμαν και  αναχώρηση για το πανέμορφο Λιμένι.. ‘’ το στολίδι της Πελοπονήσσου ‘’ Είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής που αξίζει να επισκεφθεί κανείς έστω μια φορά στη ζωή του.  Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το Γύθειο και ο επισκέπτης φεύγει από εκεί γεμάτος εικόνες και όμορφες αναμνήσεις. Μια λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό. Φτάνοντας κανείς στο Λιμένι   θα θαυμάσει το Παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο του και τα τοξωτά ανοίγματα του που μαρτυρά την αίγλη της εποχής. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας στο Λιμένι είναι βραχώδες ακόμη και μέσα στη θάλασσα.. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το μεσημεριανό σας φαγητό και ουζάκι με θέα το μοναδικό τοπίο. Έπειτα επιστροφή στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πύλο, ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε σε εκκλησία της περιοχής για την Αναστάσιμη Λειτουργία στον Ιερό  Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  που αρχίζει στις 23.00 για την Αφή του Αγίου Φωτός με πατροπαράδοτα  πλέον βαρελότα και βεγγαλικά .   Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο μας  με αχνιστή Μαγειρίτσα και διάφορα άλλα παραδοσιακά εδέσματα. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ ΑΓΙΟ  ΠΑΣΧΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!!

Αφού πάρουμε το πρωινό μας   χαλαρά  απολαμβάνουμε την πασχαλινή μας μέρα  στο ξενοδοχείο μας ή για καφεδάκι στην πλατεία του χωριού με θέα το λιμανάκι ..  Το μεσημέρι  θα μας περιμένει  πλούσιος πασχαλινός μπουφές  με αρνιά , κοκορέτσια και διάφορα άλλα εδέσματα και άφθονο κρασί.. Επίσης  θα υπάρχει μουσική , χορός όπως το απαιτεί η  γιορτινή μέρα..  Το απογευματάκι θα πάμε για καφεδάκι και βόλτα στην όμορφη Κορώνη , όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την θέα προς την γραφικότατη κωμόπολη με τα διώροφα παραδοσιακά σπίτια με τις κεραμιδωτές σκεπές και το καλοδιατηρημένο κάστρο με τα επιβλητικά τείχη, τους πύργους και την μεγάλη πύλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Βράδυ ελεύθερο  για βόλτα , χαλάρωση και ελεύθεροι για βραδινό φαγητό στις ωραίες παραλιακές ταβέρνες . Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Αφού πάρουμε  πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε  για να ξεκινήσουμε όμορφα την ημέρα μας ! Προορισμός μας η πανέμορφη πόλη της Καλαμάτας!  Μέσω Ωραίας διαδρομής φτάνουμε  στην Αρχόντισσα της Μεσσηνίας ,  είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Πελοποννήσου μετά την Πάτρα. Είναι σημαντικό αστικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής, καθώς και διοικητικό κέντρο του Νομού Μεσσηνίας. Ένα από τα χαρίσματα της Καλαμάτας, είναι η τεράστια οργανωμένη παραλία 4 χλμ με ήσυχα πεντακάθαρα νερά που της χαρίζουν κάθε χρόνο τη γαλάζια σημαία. Το παραλιακό μέτωπο εκτείνεται κατά μήκος της λεωφόρου Ναυαρίνου και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης για βόλτα, ποδηλατάδα και φυσικά δροσερές βουτιές. Παραμονή αρκετές ώρες  με ελεύθερο χρόνο  στην Παραλιακή Οδό  Ναυαρίνου  , για βόλτα καφέ , ψώνια   , φαγητό ακόμα και μπάνιο εφόσον ο καιρός το επιτρέπει.  Έπειτα συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχώρηση για να προσκυνήσουμε το Στολίδι της Πόλης ‘’ τη Μονή Υπαπαντής .  Παραμονή 30 λεπτά για προσκύνημα .   Αναχώρηση για την πόλη μας μέσω Πατρών Πύργου με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση .

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 290,00€
Τιμή σε μονόκλινο +105,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Karalis City στη Πύλο με πρωινό
  • Δείπνο την Μ.Παρασκευή με νηστίσιμα , Αναστάσιμο δείπνο , παραδοσιακό εορταστικό γλέντι Κυριακής του Πάσχα
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Δώρο του γραφείου μας  οι Πασχαλινές Λαμπάδες
  • Ο φόρος ανθεκτικότητας στο ξενοδοχείο

4 ημέρες / 3 νύχτες
290.00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 3-6 Μαίου

X