Παραδοσιακό Πάσχα στη Χαλκίδα & Β. Ευβοια

Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και ο κύριος λιμένας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Βρίσκεται κτισμένη στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου, όπου ένα μέρος της καταλαμβάνει τμήμα της νήσου Ευβοίας, το δε άλλο έχει κτιστεί στη Στερεά Ελλάδα. Στην ηπειρωτική πλευρά της, στον λόφο της Κανήθου, δεσπόζει το Οθωμανικό κάστρο του Καράμπαμπα, το οποίο , μαζί με τη Γέφυρα του Ευρίπου και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων, ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα (περίπου) ένα δεκάλεπτο στασιμότητας (παλίρροια του Ευρίπου), αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η Χαλκίδα έχει πληθυσμό 59.125 κατοίκους.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ (Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ)  ΠΑΤΡΑ-ΕΡΕΤΡΙΑ-ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ

Αναχώρηση στις 06:30 π.μ. από το γραφείο μας μέσω Ε.Ο Πατρών – Κορίνθου. Έξω από  τα Μέγαρα θα κάνουμε στάση για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε για το νησί της Εύβοιας ,το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου ! Προορισμός μας η Ερέτρια , παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας με πληθυσμό περίπου 4.000 κατοίκους.  Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε  τη βόλτα μας αλλά και να απολαύσουμε ένα καφέ με θέα τη Θάλασσα! Συνεχίζουμε για τον γραφικό Αμάρυνθο με τα παραδοσιακά ουζερί! Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα !Αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νησιού τη Χαλκίδα ! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ! Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση σε κεντρική εκκλησία της πόλης ! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να τσουγκρίσουμε τα αυγά μας καθώς και για  να απολαύσουμε το αναστάσιμο δείπνο μας .

2η ΗΜΕΡΑ  (ΑΓΙΟ  ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΣΧΑ)! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!!

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος μέχρι το μεσημέρι για να γνωρίσουμε την πόλη της Χαλκίδας ! Στα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων το κάστρο Καράμπαμπα χτισμένο στο λόφο Φούρκα , σε στρατηγική θέση να ελέγχει το πορθμό του Ευρίπου και τη πόλη της Χαλκίδας ! Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τη παλιά γέφυρα της Χαλκίδας και τα «τρελά νερά» του Ευβοϊκού κόλπου. Εκεί, κάτω από την παλιά γέφυρα της Χαλκίδας θα δείτε κάτι που μόνο σε αυτό το σημείο συμβαίνει! Κάθε έξι ώρες τα νερά φουσκώνουν, αναδεύονται και το ρεύμα αλλάζει κατεύθυνση. Το «τρελό» αυτό παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο οφείλεται στην έλξη που ασκεί η Σελήνη, αλλά και στη διαφορά στάθμης μεταξύ νότιου και βόρειου Ευβοϊκού. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε το καθιερωμένο ελληνικό πασχαλινό γεύμα μας φυσικά με παραδοσιακή μουσική ! Το απόγευμα εάν  επιθυμείτε μπορούμε να ανηφορίσουμε στο κάστρο Καράμπαμπα  για να θαυμάσουμε τη θέα! Στη Συνέχεια να συνεχίσουμε με προορισμό την Νέα Αρτάκη για να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ. Επιστροφή στη Χαλκίδα , βράδυ ελεύθερο για βόλτα και ελεύθεροι για το βραδινό σας φαγητό.  Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑ-ΡΟΒΙΕΣ-ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ-ΛΙΜΝΗ-ΠΑΤΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε με προορισμό την Β.Εύβοια. Πρώτος σταθμός  μας ο παραλιακός οικισμός Ροβιές όπου θα σταματήσουμε για ξεκούραση και αν επιθυμεί κάποιος για ένα σύντομο καφέ. Επόμενος σταθμός το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ (15ου αιώνα). Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα.  Συνεχίζουμε για την παραλιακή κωμόπολη της Λίμνης (1.500 κατοίκους πληθυσμό) όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό δίπλα στη θάλασσα.  Αναχωρούμε για επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση .

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 185,00€
Τιμή σε μονόκλινο 225,00€
  • Πολυτελές πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 2 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Χαλκίδα με πρωινό
  • Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα με μουσική !
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Δώρο του γραφείου μας οι πασχαλινές λαμπάδες
  • Ο ειδικός φόρος διανυκτέρευσης 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  •  Το γραφείο μας, διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον το κρίνει σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.
  •  Το γραφείο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη ούτε  αποζημειώνει   σε περίπτωση κλοπής αποσκευών , φθοράς ή απώλειας  προσωπικών αντικειμένων !

3 ημέρες / 2 νύχτες
185,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 18-20 Απριλίου

X