Παν.Σουμελά-Λουτρά Πόζαρ- Νάουσα – παραλία Νέοι Πόροι

Στο Λουτράκι νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν οι μεταλλικές πηγές Λουτρά Πόζαρ (Προέρχεται από το σλαβικό “Пожар” που σημαίνει φωτιά ή θερμότητα) που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση.

Η λουτρόπολη απέχει 3 χιλιόμετρα από το Λουτράκι και βρίσκεται στην κοιλάδα του ρέματος του Αγίου Νικολάου. Το παλαιότερο όνομα του ρέμματος ήταν “Τόπλιτσα”, που σημαίνει στα σλάβικα, σε ελεύθερη μετάφραση: “Θερμοπόταμος”. Η κοιλάδα ακολουθεί τις στροφές του ποταμού, με πολλούς τεχνητούς καταρράκτες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 6.00 π.μ μέσω Ρίου-Αντιρρίου , Ιονίας Οδού  με ενδιάμεση στάση 45 λεπτά  έξω από το  Μπιζάνι  για τον πρωινό μας καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε  μέσω  Εγνατίας Οδού για την πρώτη μας επίσκεψη  στην Παναγία Σουμελά.  Παραμονή 40 λεπτά  για προσκύνημα και επίσκεψη στην Μονή . Η Μονή της Παναγίας Σουμελά βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Καστανιά της Βέροιας. Χτίστηκε το 1951 από πρόσφυγες του Πόντου που επιθυμούσαν να αναβιώσουν τη Μονή της Παναγίας  Σουμελά, που βρισκόταν στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα.  Συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχώρηση  για τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ ή Λουτρά Αλμωπίας . Βρίσκονται στο χωριό Λουτράκι του νομού Πέλλας 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας  Οι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ  αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση  και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση . Ελεύθερος χρόνος  2 ώρες και 30 λεπτά  όσοι επιθυμείτε  να απολαύσετε το μπάνιο σας , βόλτα στο φυσικό τοπίο και  το μεσημεριανό σας  φαγητό. Έπειτα αναχώρηση για  Νάουσα,  άφιξη στο ξενοδοχείο μας , τακτοποίηση στα δωμάτια , ξεκούραση.  Το βράδυ μετάβαση στο κέντρο της πόλης για βόλτα και  ελεύθεροι για το βραδινό μας φαγητό. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό και τα  πράγματα μας αναχωρούμε για  μία από τις ωραιότερες  παραλίες της Πιερίας (Νέοι Πόροι) ,όπου θα μείνουμε αρκετές ώρες να απολαύσετε το μπάνιο σας και  το μεσημεριανό  μας φαγητό.  Έπειτα  συγκέντρωση στο πούλμαν και  επιστροφή στην πόλη μας  με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση .

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 70,00€
Τιμή σε μονόκλινο 85,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του πρόγραμματος
  • 1 Διανυκτέρευση στη Νάουσα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Ο Ειδικός φόρος διανυκτέρευσης

2 ημέρες / 1 νύχτες
70,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 11-12 Ιουλίου

X