Παν.Σουμελά – Βέροια – Λουτρά Πόζαρ – Έδεσσα – Νέοι Πόροι

Τα Λουτρά Πόζαρ, (Προέρχεται από το σλαβικό “Пожар” που σημαίνει φωτιά ή θερμότητα) γνωστά και ως Λουτρά Λουτρακίου, Λουτρά Αριδαίας ή απλά Λουτρά, είναι ιαματικά λουτρά, που βρίσκονται πλησίον του Λουτρακίου νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας. Πρόκειται για μεταλλικές πηγές, που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο.[1] Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση, ενώ τα νερά βοηθάνε στην καταπολέμηση κυκλοφορικών, αναπνευστικών, ρευματοειδών, γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων.

Η λουτρόπολη απέχει 3 χιλιόμετρα από το Λουτράκι και βρίσκεται στην κοιλάδα του ρέματος του Αγίου Νικολάου. Το παλαιότερο όνομα του ρέμματος ήταν “Τόπλιτσα”, που σημαίνει στα σλάβικα, σε ελεύθερη μετάφραση: “Θερμοπόταμος”.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση στις  6:30 π.μ. από το γραφείο μας. Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει με την Ιόνια οδό. Πρώτη στάση για τον πρωινό μας  καφέ λίγο έξω από τα Γιάννενα στη περιοχή του  Μπιζανίου  για 45′ λεπτά. Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού με προορισμό μας την Παν. Σουμελά . Άφιξη στην Ιερά Μονή που βρίσκετε στους πρόποδες του όρους Βερμίου , ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Έπειτα επιστροφή στο πούλμαν και συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη της Βέροιας , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο 2 ώρες και 30 λεπτά  για το μεσημεριανό μας φαγητό και βόλτα.  Αναχώρηση  για την Νάουσα , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Ξεκούραση.. Το βραδάκι συγκέντρωση και  αναχώρηση για να μεταβούμε στο κέντρο της πόλης για να απολαύσετε το βραδινό σας  φαγητό και βόλτα . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας  αναχωρούμε γύρω στις  9.30 π.μ  για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας με τα περίφημα ”Λουτρά Πόζαρ ή Λουτρά Αλμωπίας . Αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση  και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για  λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση . Πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την μοναδικότητα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μία χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό και μέσα της ρέει ο θερμοπόταμος «Τόπλιτσα», σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες. Ελεύθερος χρόνος  για να απολαύσετε το μπάνιο σας όσοι επιθυμείτε, να περιπλανηθείτε στο φυσικό τοπίο και να  πιείτε τον καφέ σας και για το μεσημεριανό μας φαγητό.  Στην συνέχεια  συγκέντρωση στο πούλμαν , όπου θα αναχωρήσουμε  για την όμορφη πόλη της Έδεσσας .  Ελεύθερος χρόνος για καφεδάκι  και να απολαύσετε το μοναδικό τοπίο με τους Καταρράκτες. Έπειτα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας , ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση στο κέντρο της πόλης για το βραδινό μας φαγητό. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε για  μία από τις ωραιότερες  παραλίες της Πιερίας (Νέοι Πόροι) ,όπου θα μείνουμε αρκετές ώρες να απολαύσετε το μπάνιο σας και  το μεσημεριανό  μας φαγητό. Οι Νέοι Πόροι απέχουν 43 χιλιόμετρα από την Κατερίνη. Είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό με μια εκτεταμένη αμμώδη παραλία ( 5 χιλιόμετρα ). Το χωρίο αποτελεί πρότυπο πολεοδομικού σχεδίου, καθώς έχει τεράστιους δρόμους και πλατείες. Μόλις 5 χιλιόμετρα βορειότερα είναι ο παραδοσιακός οικισμός των Παλαιών Πόρων. Οι Νέοι Πόροι διαθέτουν ξενοδοχεία, ξενώνες, εστιατόρια και ταβέρνες με καλό φαγητό   Έπειτα  επιστροφή στην πόλη μας  με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση . Άφιξη στην Πάτρα γύρω στις 21.00 μ.μ

Τιμή κατά άτομο 125,00€
Τιμή σε μονόκλινο 150,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο Asteras 3* στη Νάουσα !
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Ο φόρος διανομής 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση

3 ημέρες / 2 νύχτες
125,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 14-16 Αυγούστου

X