Βυζαντινή Οχρίδα

Η Λίμνη Οχρίδα βρίσκεται στα ορεινά σύνορα μεταξύ της νοτιοδυτικής Βόρειας Μακεδονίας και ανατολικής Αλβανίας. Είναι μια από τις βαθύτερες (294 μ.) και αρχαιότερες λίμνες της Ευρώπης, με μοναδικό υδατικό οικοσύστημα, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 200 ενδημικά είδη. Λόγω της σημασίας της, η λίμνη χαρακτηρίστηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1979, η δε NASA ονόμασε «Οχρίδα» μια από τις λίμνες του Τιτάνα. Το 2014 το Διασυνοριακό Φυσικό Καταφύγιο Οχρίδας-Πρέσπας μεταξύ της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας προστέθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Καταφυγίων Βιόσφαιρας της UNESCO. Οι πόλεις που βρίσκονται στις όχθες της λίμνης είναι το Πόγραδετς στην Αλβανία και η Οχρίδα και η Στρούγκα στην Βόρεια Μακεδονία. Η λίμνη κατά τα άλλα περιβάλλεται πυκνά από οικισμούς, χωριά και θέρετρα, και στις δύο χώρες της λεκάνης απορροής της.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ    ΠΑΤΡΑ-ΜΠΙΤΟΛΑ-ΟΧΡΙΔΑ-ΣΤΡΟΥΓΓΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00 π.μ. με ενδιάμεσο σταθμό για καφέ και ξεκούραση στo  Μπιζάνι  πριν τα  Γιάννενα . Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας για τα σύνορα της Νίκης. Άφιξη στο τελωνείο της Νίκης(χρόνος ελεύθερος για τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών) έλεγχος εγγράφων και συνεχίζουμε  το πρόγραμμα μας για το Μοναστήρι(Bitola) με ελεύθερο χρόνο για βόλτα και για το  μεσημεριανό μας φαγητό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας παραλίμνια στη λίμνη Οχρίδας . Ξεκούραση.  Το βράδυ συγκέντρωση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας για δείπνο  με ζωντανή μουσική  . Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ   ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΟΧΡΙΔΑΣ -ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΛΙΜΝΗΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση με τον ξεναγό μας  μέσω μιας όμορφης παραλίμνιας διαδρομής, επίσκεψη στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Όσιου Ναούμ, κτισμένο τον 10ο αιώνα, όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα της Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη-περιήγηση στον πανέμορφο διαμορφωμένο χώρο .Επιστροφή στην Οχρίδα με ξενάγηση στο Κάστρο  και

στη Παλιά πόλη. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας Περιβλέπτου. Κατηφορίζουμε για το λιμανάκι της Οχρίδας όπου προαιρετικά μπορούμε να απολαύσουμε  την κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη. Μετά την κρουαζιέρα  θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στους πεζόδρομους της πόλης για βόλτα καθώς να απολαύσουμε και το μεσημεριανό μας  φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. . Συγκέντρωση στο εστιατόριο για  το  Δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ ΟΧΡΙΔΑ -ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΑΤΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε για τα σύνορα της Νίκης. Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο συνεχίζουμε για  την πόλη της Φλώρινας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και για  το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

175,00€/άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο

220,00€ σε μονόκλινο

 • ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
 • 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
 • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
 • 1 ΗΜΕΡΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
 • ΞΕΝΑΓΟΣ
 • ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
 • είσοδοι μουσείων
 • η βαρκάδα στη λίμνη Οχρίδας
 • απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ
 • Μπορεί να υπάρξουν μεταβολές στο πρόγραμμα για καλύτερη εξυπηρέτησή σας , χωρίς παραλήψεις

3 ημέρες / 2 νύχτες
175,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • 16-18 Μαρτίου

X