Νότια Ιταλία – Ελληνόφωνα χωριά!

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Πάτρα – εν πλω   .

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 15:30μ.μ. με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας . Αναχώρηση στις 17:30 με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας ! Διανυκτέρευση εν πλώ .

2η ΗΜΕΡΑ

 Μπάρι – Ματέρα –Τάραντα – Λέτσε   

Άφιξη στο Μπάρι και επόμενος προορισμός  μας η Ματέρα, η «Καππαδοκία της Μεσογείου».  Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Συνεχίζουμε για τον Τάραντα, ο οποίος είναι κτισμένος σε μια μικρή νησίδα και χρησιμοποιεί για ενωτικό στοιχείο με την ξηρά τις δύο διώρυγες, δεξιά της λιμνοθάλασσας του Μάρε Πίκολο και αριστερά του Μάρε Γκράντε. Το βράδυ θα καταλήξουμε στο Λέτσε, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας. Έχει ονομαστεί «Αθήνα της Απουλίας» Το έμβλημα του Λέτσε απεικονίζει ένα δέντρο Βελανιδιά και ένα λύκο. Το δέντρο εκπροσωπεί τα δάση με βελανιδιές στην γη του Οτράντο μέχρι το 1700 ενώ ο λύκος είναι η σύνδεση με το ρωμαϊκό πολιτισμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Λέτσε – Στερνατία – Καλημέρα – Γκαλατίνα – Λέτσε

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ημέρα μας με τη  Στερνατία. Οι Έλληνες την κατοίκησαν από τότε πού σιγά-σιγά οι μεγάλες πόλεις διαλύονταν. Η παράδοση λέει ακόμα πώς επτά πόλεις μαζεύτηκαν στην Στερνατία και την έκαναν φρούριο για να προστατευτούν. Συνεχίζουμε για το χωριό Καλημέρα με τα γραφικά δρομάκια και σπίτια  όπου ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν τη διάλεκτο Γκρίγκο και είναι φημισμένοι για το φιλόξενο χαρακτήρα τους. Επίσκεψη στη Γκαλατίνα πατρίδα της Ταραντέλλας και στη Βασιλική της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξανδρείας.  Επιστροφή στο Λέτσε και ελευθερος χρόνος στην πόλη. δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

Λέτσε – Καλλίπολη – – Οτράντο – Λέτσε

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση γιά την πόλη που το  όνομα της φωνάζει Ελλάδα και τη Καλλίπολη της Απουλίας. Ο μύθος λέει πώς κάποιος Σπαρτιάτης, με εντολή του μαντείου, βγήκε στην παραλία ζητώντας από τους Ταραντίνους πού κατείχαν το χώρο, να μείνει για ένα μερόνυχτο. Αφού του έδωσαν την άδεια, έμεινε, ώσπου ήρθαν κι άλλοι Έλληνες κι έφτιαξαν την πόλη. Αυτό ασφαλώς μιλάει για τον αποικισμό των Ταραντίνων, όταν ήταν πια κράτος μεγάλο στη Σαλεντίνικη αυτή ακτή. Το τείχος ανοικοδομήθηκε αρχικά γύρω στο 1500, ώστε να προστατέψει τον οικισμό από τις επιδρομές των πειρατών. Σε αυτό προστέθηκε αργότερα ο πύργος του Rivellino (16ος αι.).
Ο βασιλικός καθεδρικός ναός της Αγίας Αγαθής.. Αναχώρηση για το Ότραντο την πόλη που αποβιβάστηκε ο Οθωμανικός  στόλος το 1480 προκειμένου να καταλάβουν όλη τη χερσόνησο. Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό με τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά. Ελεύθερος χρόνος .Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ

Λέτσε – Αλμπερομπέλο – Μπάρι – εν πλω

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε για την τελευταιά μας επίσκεψη στο μαγευτικό   για το Αλμπερομπέλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, που η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Τελικός μας προορισμός το Μπάρι. Επιβίβαση στο καράβι για να γυρίσουμε στην Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ΗΜΕΡΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αποβίβαση από το καράβι γεμάτοι πανέμορφες εικόνες !

Τιμή σε κατά άτομο σε δίκλινο 490,00€
Τιμή σε μονόκλινο 570,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • Εισιτήρια καραβιών σε δίκλινες καμπίνες Πάτρα – Μπάρι & επιστροφή
  • 3 Διανυκτερεύσεις στο εξαιρετικό Leone di Messapia Lecce 4*
  • 3 πρωινά και 3 δείπνα στο ξενοδοχείο
  • Αρχηγός & ξεναγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Δημοτικοί Φόροι (City Taxes)
  • Είσοδοι μουσείων
  • Το μονόκλινο δωμάτιο επιβαρύνεται 80,00€

6 ημέρες / 5 νύχτες
490.00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 16-21 Σεπτεμβρίου

X