Μύλος των Ξωτικών – Τρίκαλα – Μετέωρα – Καλαμπάκα – Ελάτη

Τα Τρίκαλα είναι πόλη της δυτικής Θεσσαλίας, πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων. Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, ο οποίος αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στην Απογραφή του 2011 τα Τρίκαλα είχαν πληθυσμό 61.653 κατοίκους, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων είχε 81.355 κατοίκους.

Βρίσκεται πολύ κοντά στα Μετέωρα και την Καλαμπάκα και στον ορεινό όγκο της νότιας Πίνδου όπου βρίσκονται γνωστοί προορισμοί (Ελάτη, Περτούλι, Πύλη

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ημέρα

Αναχώρηση  στις 06:00 π.μ από το γραφείο μας, για Ρίο-Αντίρριο, Ιόνια Οδό όπου θα κάνουμε 30’στάση για τον  πρωινό μας καφέ και ξεκούραση  στο Μπιζάνι  πριν τα Ιωάννινα .Συνεχίζουμε μέσω  Εγνατίας Οδού  με  30’στάση στο Βυζαντινό Εργαστήρι για ξεκούραση και ξενάγηση για το πως φιλοτεχνούνται  οι εικόνες. Έπειτα  ανηφορίζουμε για τα επιβλητικά Μετέωρα όπου θα επισκεφτούμε τα 2 από τα 6 μοναστήρια σε λειτουργία, την Μονή Αγ.Στεφάνου και το Μονή Βαρλαάμ.  Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό σύμπλεγμα μετά το Άγιο Όρος Έπειτα  θα κατηφορίσουμε για το μεσημεριανό  μας φαγητό στην  όμορφη Καλαμπάκα και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Αναχώρηση για Τρίκαλα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας , τακτοποίηση, ξεκούραση . Η πόλη διακρίνεται για τη ρυμοτομία της και για το επίπεδο έδαφός της, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μετακίνηση με το ποδήλατο. Διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, που αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού ποταμού.  Βράδυ ελεύθερο για γνωριμία με την όμορφη πόλη και  για το βραδινό σας φαγητό. Επίσης  μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας στον κοσμικό πεζόδρομο   της Ασκληπιού και στα  φημισμένα  ‘’Μανάβικα’’   Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Αφού πάρουμε το πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε στις 9.00π.μ  μέσω ωραίας διαδρομής για Πύλη Πόρτα Παναγιά στάση 15′ λεπτά στο γεφύρι για φωτογραφία. Έπειτα  συνεχίζουμε για την όμορφη Ελάτη , όπου θα μείνουμε 1ώρα και 30 λεπτά να απολαύσετε τον καφέ σας και να περιηγηθείτε στο γραφικό τοπίο.  Είναι ορεινό χωριό μέσα στα έλατα !! Δεν είναι τυχαία εξάλλου  και η ονομασία του . Έπειτα επιστροφή στα  Τρίκαλα , ελεύθερος χρόνος αρκετές ώρες   για  να περιηγηθείτε  στον παραμυθένιο γιορτινό ‘’ Μύλο των Ξωτικών., να συμμετέχετε σε δραστηριότητες και για το μεσημεριανό μας φαγητό . Βρίσκετε στην άκρη της πόλης .  Το φετινό του Θέμα ‘’ Ο Καριοθαύστης  στο Βασίλειο των Χριστουγέννων !!!‘’. Η διασημότερη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, ο Καρυοθραύστης, ένα παραμύθι του Γερμανού συγγραφέα Έρνστ Χόφμαν το οποίο μετά από αρκετά χρόνια ο Ρώσος συνθέτης  Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι συνέθεσε και το έκανε μπαλέτο σε δυο πράξεις, θα μας χαρίσει μοναδικές και παραμυθένιες εμπειρίες φέτος, στο μεγαλύτερο και ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο. ”. Έπειτα  συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Λαμίας για την πόλη μας  με μία ενδιάμεση στάση. Άφιξη στην Πάτρα περίπου στις 21:00μ.μ

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 70,00€
Τιμή σε μονόκλινο 90,00€
  • ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ “LITHAION HOTEL” ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
  • ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • Το πρόγραμμα ενδέχετε να αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς παραλήψεις

2 ημέρες / 1 νύχτα
70,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 4-5 Δεκεμβρίου

X