Μήλος “Το Ειδυλλιακό νησί”

Η Μήλος είναι ένα ηφαιστειακό ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος, βόρεια του Κρητικού πελάγους.

Λέγεται ότι το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «βήλος» που εξελίχθηκε σε «μήλος» και σήμαινε «πρόβατο». Κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους και έχει δώσει σημαντικό μεταλλευτικό πλούτο: οψιδιανό στους προϊστορικούς χρόνους, καολίνη και ποζολανών στους ιστορικούς χρόνους μέχρι τώρα και πρόσφατα μπεντονίτη, περλίτη. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Πλάκα.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση απο το γραφείο μας στις 3:00π.μ. με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά .Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο καράβι που αναχωρεί στις 07:00π.μ.

Άφιξη στη Μήλο στον Αδάμαντα  περίπου στις 14:00 μ.μ.  Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  μας όπου  στη συνέχεια ελευθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό και μπάνιο . Το απόγευμα αναχώρηση για την Πλάκα , την πρωτευουσα του νησιού ! Δυνατότητα για να θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα απο το Κάστρο ! Χρόνος για φαγητό ή να απολαύσουμε το ουζάκι μας  . Επιστροφή στον Αδάμα , διανυκτέρευση .

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας ξεκινάμε για γνωριμία με το νησί. Πρώτη επίσκεψη στις κατακόμβες έξω απο το χωριό Τρυπητή ,οι σπουδαιότερες μετά τις κατακόμβες της Ρώμης. Συνεχίζουμε για το Σαρακήνικο την ωραιότερη παραλία του νησιού η οποία  συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο φωτογραφημένων τοπίων του Αιγαίου. Το σεληνιακό αυτό τοπίο είναι μοναδικό.  Με την κυριολεκτική χρήση των λέξεων!  Σεληνιακό και κατ’ επέκταση μοναδικό!  Θα σας εντυπωσιάσει σε κάθε περίπτωση.  Συνεχίζουμε για την Πολλωνία ένα γραφικό ψαροχώρι κτισμένο γύρο από έναν φυσικό κολπίσκο. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Η Μήλος είναι ένα νησί που σε χορταίνει και στο μάτι αλλά και στο στομάχι! Δεν φεύγεις από κει χωρίς να δοκιμάσεις παραδοσιακά εδέσματα όπως τα πιταράκια. Επιστροφή στον Αδάμα , ελεύθερος χρόνος , διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας . Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε προαιρετικά μια μαγευτική κρουαζιέρα  για να  γνωρίσουμε το νησί της θεάς Αφροδίτης. Παραλίες με λευκόχρυσες αμμουδιές, κόλποι με βότσαλα, περικυκλωμένοι  από λευκά, κόκκινα, κίτρινα ή και μαύρα βράχια. Πεντακάθαρα νερά, χρώματα και βάθη που θα σας καταπλήξουν. Λόγω της ηφαιστιογενούς του προέλευσης το νησί της Μήλου έχει μια εντυπωσιακή μορφολογία, η οποία και αντικατοπτρίζεται πλήρως στην μοναδική ποικιλία των παραλιών του. Επίσκεψη στο μαγευτικό Κλέφτικο και την Αγ.Κυριακή , παραλίες όπου δεν μας επιτρέπει το οδικό δίκτυο να επισκεφτούμε !

Επιστροφή στο λιμανάκι , και στο ξενοδοχείο μας . Βράδυ ελεύθερο στον Αδάμα , διανυκτέρευση .

4η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας θα επισκεφτούμε τη Πλάκα και το Αρχαιολογικό μουσείο . Δημιουργήθηκε το 1870 στην Πλάκα από τον Τσίλερ και είναι κτήριο νεοκλασικού ρυθμού. Στην κεντρική αίθουσα του, δεσπόζει το πιστό αντίγραφο του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου το οποίο φτιάχτηκε στα εργαστήρια του Λούβρου. Επιστροφή στον Αδάμα όπου  θα απολαύσουμε τις τελευταίες μας βόλτες στον Αδάμα καθώς να αγοράσουμε και τα αναμνηστικά μας ! Μετάβαση στο λιμάνι όπου στις 15:00 αναχωρεί το καράβι για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά περίπου στις 22:00 . Επιστροφή στην πόλη μας

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 335,00€
Τιμή σε μονόκλινο 450,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • Εισιτήρια καραβιών με το Anemos
  • 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης 3€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • Η κρουαζιέρα στο Κλέφτικο
  • Είσοδοι μουσείων  κ.α

4 ημέρες / 3 νύχτες
335,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 4-7 Ιουλίου

X

    Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία με