Μετέωρα – Τρίκαλα – Ελάτη – Λίμνη Πλαστήρα

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση  στις 06:30 π.μ από το γραφείο μας, για Ρίο-Αντίρριο, Ιόνια Οδό όπου θα κάνουμε 30’στάση για τον  πρωινό μας καφέ και ξεκούραση  στο Μπιζάνι . Συνεχίζουμε μέσω  Εγνατίας Οδού  με  30’στάση στο Βυζαντινό Εργαστήρι για ξεκούραση και ξενάγηση για το πως φιλοτεχνούνται  οι εικόνες. Έπειτα  ανηφορίζουμε για τα επιβλητικά Μετέωρα όπου θα επισκεφτούμε τα 2 από τα 6 μοναστήρια σε λειτουργία, την Μονή Αγ.Στεφάνου και τη Μονή Βαρλαάμ.  Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό σύμπλεγμα μετά το Άγιο Όρος  Έπειτα  θα κατηφορίσουμε για το μεσημεριανό  μας φαγητό στην  όμορφη Καλαμπάκα και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Καλαμπάκα . Το βράδυ αναχώρηση για Τρίκαλα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας , τακτοποίηση, ξεκούραση . Η πόλη διακρίνεται για τη ρυμοτομία της και για το επίπεδο έδαφός της, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μετακίνηση με το ποδήλατο. Διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, που αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού ποταμού.  Βράδυ ελεύθερο για γνωριμία με την όμορφη , βόλτα στον πεζόδρομο της Ασκληπιού και να απολαύσετε το βραδινό σας φαγητό στα Κοσμικά Μανάβικα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε στις 9.00π.μ  μέσω ωραίας διαδρομής για Πύλη Πόρτα Παναγιά στάση 15′ λεπτά στο  μοναδικό γεφύρι του Βησσαρίωνα  για φωτογραφία.Ανηφορίζουμε γ για την όμορφη  Ελάτη , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τον πρωινό μας καφέ   και να περιηγηθείτε στο γραφικό τοπίο.  Είναι ορεινό χωριό μέσα στα έλατα που θυμίζει ελβετικό χωριό στις Άλπεις.!! Αναχώρηση για την Λίμνη Πλαστήρα , άφιξη σε πανοραμικό σημείο για φωτογραφίες . Κατηφορίζουμε στα Καλύβια Πεζούλας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό . Επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση .

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 75,00€
Τιμή σε μονόκλινο 90,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 1 Διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Καλαμπάκα * με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Φόρος διαμονής 1,5€/δωμάτιο

2 ημέρες / 1 νύχτες
75,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 1-2 Οκτωβρίου

X