Μετέωρα – Καλαμπάκα – Τρίκαλα – Ελάτη – Λίμνη Πλαστήρα – Βόλος – Πήλιο

Ένα πλούσιο πρόγραμμα για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος  όπου θα γνωρίσουμε τα επιβλητικά Μετέωρα , την πανέμορφη όλες τις εποχές λίμνη Πλαστήρα , το βουνό των Κενταύρων καθώς και τον πολύ αναβαθμισμένο Βόλο !Με διαμονή στην καρδιά των Τρικάλων για να μπορείτε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τα βράδια σας !

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση στις  6.00.μ.  από το γραφείο μας  για Ρίο -Αντίρριο-Ιόνια Οδό. Πρώτη μας  στάση για τον πρωινό μας  καφέ λίγο έξω από τα Γιάννενα στη περιοχή του Μπιζανίου   για 45’  λεπτά.  Συνεχίζουμε μέσω  Εγνατίας Οδού  με  30’στάση στο Βυζαντινό Εργαστήρι για ξεκούραση και ξενάγηση για το πως φιλοτεχνούνται  οι εικόνες. Έπειτα  ανηφορίζουμε για τα επιβλητικά Μετέωρα όπου θα επισκεφτούμε τα  2 από τα 6 μοναστήρια σε λειτουργία, την  Γυναικεία Μονή  Αγ.Στεφάνου  και τη  Ανδρική Μονή Βαρλαάμ.  Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό σύμπλεγμα μετά το Άγιο Όρος  .Έπειτα  θα κατηφορίσουμε για το μεσημεριανό  μας φαγητό στην  Καλαμπάκα και ελεύθερος χρόνος  2 ώρες περίπου για βόλτα στην όμορφη πόλη. Αναχώρηση για  τα κοσμικά Τρίκαλα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας , τακτοποίηση, ξεκούραση . Η πόλη διακρίνεται για τη ρυμοτομία της και για το επίπεδο έδαφός της, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μετακίνηση με το ποδήλατο. Διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, που αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού ποταμού. Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τις ανέσεις μίας σύγχρονης πόλης, παρέχοντας ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της. Βράδυ ελεύθερο για γνωριμία με την όμορφη πόλη, βόλτα στο πεζόδρομο της Ασκληπιού  και ελεύθεροι να απολαύσετε  το βραδινό σας φαγητό στα περίφημα ‘Μανάβικα’.  Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας  αναχωρούμε  στις 9.00π.μ  μέσω ωραίας διαδρομής για Πύλη- Πόρτα Παναγιά με ενδιάμεση στάση  15′ λεπτά στον Πορταϊκό  Ποταμό   για φωτογραφία στο μοναδικό  Πέτρινο Γεφύρι του  Βησσαρίωνα. Έπειτα  συνεχίζουμε για την όμορφη Ελάτη , όπου θα μείνουμε 1ώρα και 30 λεπτά να απολαύσετε τον καφέ σας και να περιηγηθείτε στο γραφικό τοπίο.  Είναι ορεινό χωριό μέσα στα έλατα !! Δεν είναι τυχαία εξάλλου  και η ονομασία του . Συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας με την  λίμνη  Πλαστήρα , όπου θα ανεβούμε σε πανοραμικό σημείο  στο χωριό  Νεοχώρι  για  να βγάλετε  μοναδικές φωτογραφίες και να θαυμάσετε την λίμνη από ψηλά. Συγκέντρωση στο πούλμαν και θα κατηφορίσουμε για τα Καλύβια Πεζούλας , όπου θα μείνουμε περίπου 2 ώρες ελεύθεροι  για  το μεσημεριανό μας  φαγητό.  Αναχώρηση για να επιστρέψουμε στα  Τρίκαλα , ξεκούραση . Βράδυ ελεύθερο για βόλτα, βραδινό φαγητό  και χαλάρωση.

3η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας και τα πράγματα μας αναχωρούμε μέσω Λάρισας για το πανέμορφο Πήλιο, ΄΄το Βουνό των Κενταύρων ”, όπως αποκαλείτε.  Πρώτη μας επίσκεψη  το χωριό της Μακρινίτσας , το οποίο είναι ένα από τα ομορφότερα και  πιο δημοφιλή  χωριά του Πηλίου. Ελεύθερος χρόνος 1ώρα  για βόλτα στην κεντρική πλατεία και να θαυμάσετε την θέα καθώς και την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική του. Έπειτα συνεχίζουμε για Πορταριά . Είναι κεφαλοχώρι της περιοχής, καθώς γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στο παρελθόν και σήμερα εξακολουθεί να διατηρεί τον πληθυσμό της χάρη κυρίως στις τουριστικές επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό στοιχείο της Πορταριάς είναι τα μεγάλα της αρχοντικά.  Ελεύθερος χρόνος 1 ώρα για βόλτα και για γνωριμία  με το παραδοσιακό χωριό. Συγκέντρωση στο πούλμαν  και κατηφορίζουμε για την όμορφη παραλιακή πόλη του Βόλου , όπου  θα μείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό, με 2½  ώρες ελεύθερο χρόνο . Η θάλασσα δημιουργεί ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο με γραφικά μαγαζιά, ανάμεσά τους και τα περίφημα τσιπουράδικα, όπου θα απολαύσετε το παραδοσιακό τσίπουρο και ξεχωριστούς θαλασσινούς μεζέδες.  Η πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρος Αργοναυτών και το επιβατικό λιμάνι στο δυτικό άκρο της, με την εκπληκτική θέα προς το ανοικτό πέλαγος, είναι το δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης και περιπάτου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.  Έπειτα αναχώρηση για Πάτρα, με 30 λεπτά στάση έξω από τη Λαμία .για ξεκούραση.  Άφιξη στην πόλη μας  περίπου  21:00μ.μ.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 125,00€
Τιμή σε μονόκλινο 155,00€
  • Πολυτελές πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • Διαμονή στο κεντρικότατο “Lithaion Hotel 3* ” στα Τρίκαλα με πρωινό σε μπουφέ
  • Αρχηγός του γραφείου  μας
  • Ο ειδικός φόρος διανυκτέρευσης 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • Είσοδοι μουσείων
  • Το γραφείο μας, διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον το κρίνει σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει ουδεμία ευθύνη ούτε αποζημειώνει σε περίπτωση απώλειας αποσκευών κλοπής ή φθοράς  προσωπικών αντικειμένων.!!

3 ημέρες / 2 νύχτες
125,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 6-8 Ιουνίου

X