Μάλτα ” Το νησί των Ιπποτών!”

Η Μάλτα, επίσημα η Δημοκρατία της Μάλτας, είναι μικρό και πυκνοκατοικημένο νησιωτικό κράτος αποτελούμενο από ένα αρχιπέλαγος επτά νησιών στο μέσο της Μεσογείου. Η Μάλτα βρίσκεται ακριβώς νότια της Σικελίας, ανατολικά της Τυνησίας και βόρεια της Λιβύης. Η πρώτη επίσημη γλώσσα είναι τα μαλτέζικα και η δεύτερη τα αγγλικά. Ο ρωμαιοκαθολικισμός είναι η πιο και διαδεδομένη θρησκεία. Παρ’ όλα αυτά η Μάλτα είναι από τις πιο πολυπολιτισμικές χώρες στον κόσμο. Τα νησιά που αποτελούν τη Μάλτα είχαν διάφορους κατακτητές στο πέρασμα των αιώνων. Η Μάλτα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 και είναι η μικρότερη χώρα της Ένωσης τόσο σε πληθυσμό 493.559 κάτοικους

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ημέρα:

Αναχώρηση απο το γραφείο μας 9:οο π.μ. με προορισμό το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος όπου η πτήση μας φεύγει στις 15:40 μ.μ.  Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη περιοχή St.Julian . Περιήγηση της περιοχής by night  με τα πόδια.

2η ημέρα:

Αναχώρηση στις 09.00 το πρωί για να επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του νησιού Βαλλέτα. Η ξενάγηση της Πόλης γίνεται με τα ποδιά γιατι η κυκλοφορία αυτοκίνητων απαγορεύεται.  Θα περπατήσουμε στα δρομάκια και θα θαυμάσουμε τα διάφορα μπαρόκ κτίρια ιστορικού περιεχομένου και αν επιθυμείτε να επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη (είσοδος €15 το άτομο), όπου εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον πίνακα του Caravaggio, Την Αποκεφάλιση του Αγιου Ιωάννη,ο μοναδικός πίνακας που έχει την υπογραφή του. Θα δωθεί κάποιος χρόνος ελευθέρος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Απογευμα & βράδυ  ελεύθερο για τις βόλτες μας στο St.Julian!

3η ημέρα:

Αναχώρηση στις 09.00 το πρωι  για την ξεναγηση μας στο γεωγραφικό κέντρο της Μαλτας.Θα επισκεφθούμε τη Βασιλική εκκλησιά στο χωριο Μοστα εισοδος (€2 το άτομο),με τον μεγαλύτερο τρούλο σε ολο το νησι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριουδάκι Τα Αλι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους τεχνίτες πως επεξεργάζονται το γυαλί και το ασημι. Στη συνεχεια θα μεταφερθούμε στο λοφο του Ραμπάτ,για την επίσκεψη μας στη σιωπηλή πόλη Μεδίνα, όπου είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Απόγευμα& βράδυ  ελεύθερο.

4η ημέρα: (προαιρετική εκδρομή στο νησί  Γκόζο κόστους 30€) 

Αναχώρηση στις 08.00 το πρωί για την ολοήμερη μας εκδρομή στο μαγευτικό νησι Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησι του αρχιπελάγους θα μεταφερθούμε στο δυτικό μέρος του νησιού όπου θα περάσουμε με πλοιάριο στο νησι. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την εξαιρετικη ομορφια του τοπιου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πεισουν σίγουρα για το ποσο άξιζε η επίσκεψη σας στο νησι. Θα επισκεφθούμε την πρωτευουσα του νησιού Βικτωρια με την Ακροπολη του Γκοζου. Στη συνεχεία θα επισκεφθούμε τα νεολιθικά μνημεία Ggantija, μοναδικά ευρήματα απο την Νεολιθική εποχη (εισοδος €10 το άτομο). Θα σταματήσουμε στο χωριό Φοντάνα για να δοκιμάσουμε τα παραδοσιακά προϊόντα των νησιών. Έπειτα θα μεταφερθούμε στο χωριό Σλέντι για μεσημεριανό και στη συνεχεια θα μεταφερθούμε στο λιμάνι για το καραβι του γυρισμου. Επιστροφη στο ξενοδοχειο στις 18.00.

5η ημέρα:

Πρωινο ελεύθερο. Στις 14.00 θα αναχωρίσουμε με τις αποσκευές μας για την ξενάγηση μας στο νότιο μέρος του νησιού όπου θα επισκεφθούμε τη Βιττοριοζα, εκεί όπου προτοκατοίκησαν οι Ιππότες του Αγιου Ιωάννη κι έπειτα θα προχωρησουμε στο ψαροχώρι Μαρσασλοκκ για να θαυμασουμε τις παραδοσιακές ψαρόβαρκες. Στη συνεχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής όπου αναχωρεί στις 20:40 μ.μ. Άφιξη στο Ελ.Βενιζέλος και επιστροφή στην πόλη μας .

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 610,00€
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Ryanair (Αθήνα – Μάλτα και επιστροφή)
 • 1 Αποσκευή 10Kg /άτομο + Backpack
 • 4 Διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στο St.Julian 4* με πρωινό
 • Μεταφορά με πούλμαν απο Πάτρα – Ελ.Βενιζέλος και επιστροφή
 • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος στη Μάλτα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Αρχηγός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό & είσοδοι μουσείων
 • Απαραίτητη ταυτότητα με Λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο
 • Για την κράτηση θέσεων απαιτείται προκαταβολή 200€

5 ημέρες / 4 νύχτες
 / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

 • – Αυγούστου

X