Μαγευτική Πελοπόννησος- Ελαφόνησος – Μονεμβασιά – Νεάπολη – Λιμένι – Στούπα

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 6:15 π.μ. και παίρνουμε το δρόμο της Εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου – Τριπόλεως. Με ενδιάμεση στάση στη σήραγγα Αρτεμισίου, όπου θα γίνει  30’ λεπτά στάση για τον πρωινό μας καφέ. Αναχώρηση μέσω Σπάρτης για Μονεμβασιά, με 15΄λεπτά στάση  για ξεκούραση στη Σκάλα Λακωνίας. Άφιξη στη Μονεμβασιά.  Παραμονή 3 ώρες για το μεσημεριανό σας φαγητό, μπάνιο για όσους επιθυμούν  και να γνωρίσετε  τη γραφική Μονεμβασιά. Λέγεται ότι οι καστροπολιτείες  του Μυστρά, του Γερακίου και της Μονεμβασιάς, επικοινωνούσαν εκείνα τα χρόνια με σήματα καπνού σε περιπτώσεις εισβολής εχθρού από στεριά ή θάλασσα. Στενά σοκάκια, χρωματιστά, γεμάτα από ανοιξιάτικες μυρουδιές λουλουδιών που φυτρώνουν άναρχα στα τείχη  του παρελθόντος και στους τοίχους του παρόντος. Τα στενά καλντερίμια οδηγούν στην κορφή του βράχου όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας, αφιερωμένο στην Σοφία του Θεού, όπως και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Λίγο μετά από την είσοδο του κάστρου της Μονεμβασιάς, στρίβοντας στο πρώτο στενάκι αριστερά και ανεβαίνοντας μερικά σκαλάκια, ξεπροβάλλει η προτομή του Γιάννη Ρίτσου, τοποθετημένη μπροστά στο σπίτι του, να αγναντεύει το  απέραντο γαλάζιο.  Συγκέντρωση στο πούλμαν  και αναχώρηση  για  την όμορφη Νεάπολη .  Η αύρα της Νεάπολης σας  καλεί να την ανακαλύψετε. Να περπατήσετε στα μικρά, μυστικά της σοκάκια αλλά και να θαυμάσετε το εξαιρετικό ρυμοτομικό του 19ου αιώνα.. Να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική της και το γραφικό της χαρακτήρα του παλιού κομματιού της. Να επισκεφτείτε τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος που στέκει στο ψηλότερο σημείο του λόφου και να αναπνεύσετε τα χρώματα της από την προβλήτα στο δειλινό .Τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο μας . Ξεκούραση . Φυσικά όσοι επιθυμείτε μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας ,  όπου στα δύο χιλιόμετρα υπάρχει  οργανωμένη και βραβευμένη με γαλάζια σημαία επί σειρά ετών παραλία .  Βράδυ ελεύθερο για βόλτα , χαλάρωση και φαγητό στις ωραίες παραλιακές ταβέρνες. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας ( μαγιό κλπ) , αναχωρούμε για το λιμάνι της Πούντας, όπου μαζί με το πούλμαν θα περάσουμε με το καραβάκι στην όμορφη  Ελαφόνησο με τις θαυμάσιες παραλίες.  Πρώτη μας στάση για γνωριμία και καφεδάκι μέσα στην Χώρα  . Έπειτα θα μεταβούμε για 3 ώρες για μπάνιο και το μεσημεριανό μας φαγητό στην μαγευτική και  βραβευμένη παραλία του Σίμου.  Χαρακτηριστικά του τοπίου  είναι η ψιλή  χρυσή άμμος  , τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά  καθώς και  οι αμμόλοφοι που φτάνουν  ακόμα και τα 10  μ ύψος.  Έπειτα επιστροφή στην Πούντα και  αναχώρηση για  το ξενοδοχείο μας . Ξεκούραση ! Βράδυ ελεύθερο  για χαλάρωση και ξεκούραση . Διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας αναχωρούμε  για να  γνωρίσουμε τις ομορφιές της Λακωνικής Μάνης . Πρώτη  μας επίσκεψη  το  Στολίδι της Μάνης το πανέμορφο ‘’ Λιμένι.’’ Παραμονή   2 ώρες  να απολαύσετε  το μπάνιο σας στο όμορφο τοπίο και ελεύθεροι για πρωινό καφεδάκι .!!  Με εικόνα και ατμόσφαιρα που έρχονται από το παρελθόν, και διατηρούν ακέραιο τον χαρακτήρα του οικισμού, το Λιμένι είναι τόπος ιστορικός. Στην πατρίδα της οικογένειας των Ματρομιχαλαίων, με την παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική, δεσπόζει ακόμα ο πύργος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να δουν επίσης την προτομή αλλά και τον τάφο του.  Πετρόχτιστα σπίτια στο φυσικό τους χρώμα δημιουργούν την πιο ωραία αντίθεση με τα χρώματα της θάλασσας, γαλάζια, τιρκουάζ, μπλε και διάφανα στα ρηχά νερά συμπληρώνουν το ψηφιδωτό αυτού του εξαιρετικού οικισμού. Στο χρώμα της θάλασσας και της πέτρας, το Λιμένι αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές. Συγκέντρωση στο πούλμαν και  αναχώρηση   για την   παραλία της  Στούπα , όπου θα μείνουμε 2ώρες για το μεσημεριανό μας φαγητό  . Έπειτα μέσω Καρδαμύλης  συνεχίζουμε για την Αρχοντική Καλαμάτα , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο 1ώρα  για βόλτα και καφέ στην κοσμοπολίτικη παραλία της (Οδός Ναυαρίνου ).  Έπειτα αναχώρηση για την πόλη μας μέσω  Πατρών Πύργου   με σύντομη ενδιάμεση   στάση  στην  Ζαχάρω για ξεκούραση . Άφιξη στην Πάτρα γύρω στις  21.00 μ.μ

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 195,00€
Τιμή σε μονόκλινο 265,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • Διαμονή στο πολύ καλό παραθαλάσσιο Limira Mare στη Νεάπολη με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Εισιτήριο πούλμαν για την Ελαφόνησο
  • φόρος διαμονής 3€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • εισιτήριο επιβατών για την Ελαφόνησο

3 ημέρες / 2 νύχτες
195.00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 11-13 Ιουλίου
  • 25-27 Αυγούστου

X

    Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία με