Λουτρά Πόζαρ – Καιμακτσαλάν – Άγιος Αθανάσιος

Στο Λουτράκι νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν οι μεταλλικές πηγές Λουτρά Πόζαρ (Προέρχεται από το σλαβικό “Пожар” που σημαίνει φωτιά ή θερμότητα) που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 6.00 π.μ  μέσω Ρίου-Αντιρρίου, Ιονίας Οδού με ενδιάμεση στάση στο Μπιζάνι , πριν τα Γιάννενα  για τον πρωινό μας καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε μέσω  Εγνατίας Οδού  με προορισμό μας τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ ή Λουτρά Αλμωπίας . Βρίσκονται στο χωριό Λουτράκι του νομού Πέλλας 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας  Οι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ  αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση.  Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση  και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία,  ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση . Παραμονή 3 ώρες περίπου  για να απολαύσετε το μπάνιο σας  όσοι επιθυμείτε , βόλτα στο φυσικό τοπίο και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Έπειτα συγκέντρωση στο πούλμαν και  αναχώρηση για  Αριδαία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση.  Βράδυ ελεύθερο για βόλτα στην πόλη και ελεύθεροι για το βραδινό σας φαγητό. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε στις 9.00 π.μ  για το περίφημο Χιονοδρομικό   κέντρο  Καϊμακτσαλάν  ή Βόρας όπως αποκαλείτε  . Παραμονή 1 ώρα και 30 λεπτά για να απολαύσετε το χειμερινό σπορ της αρέσκειας σας ή ένα ζεστό ρόφημα στο σαλέ .Είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και βρίσκεται κατά μήκος της ελληνο-γιουγκοσλαβικής μεθορίου ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του βουνού ανήκει στο νομό Πέλλας έως τα όρια του νομού Φλώρινας. Η ψηλότερη κορυφή του Βόρρα είναι το Καϊμάκτσαλαν με ύψος 2.524 μέτρα . Έπειτα συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας  με προορισμό τον γραφικό και μοναδικό  παλαιό Οικισμό του Αγίου Αθανασίου. Ελεύθερος χρόνος 2 ώρες για βόλτα και για το μεσημεριανό μας φαγητό.   Βρίσκετε στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Απέχει 28 χλμ από την πόλη της Έδεσσας  και μόλις 10 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν. Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του Αγίου Αθανασίου βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο. Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού με τις θαυμάσιες κεραμοσκεπές είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άγιος Αθανάσιος ονομάζεται και «Πέτρινο Χωριό». Έπειτα συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση  για καφέ και ξεκούραση .  Άφιξη στην Πάτρα γύρω στις 21.00 μ.μ

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 70,00€
Τιμή σε μονόκλινο 90,00€
  • Κλιματιζόμενο πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 1 διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης 1.5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • Η είσοδος για τις πισίνες των Λουτρών

2 ημέρες / 1 νύχτες
70,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 22-23 Φεβρουαρίου

X