Κύθνος

Η Κύθνος είναι νησί των Δυτικών Κυκλάδων ανάμεσα στην Κέα και τη Σέριφο. Απέχει 56 ναυτικά μίλια (104 χλμ.) από το λιμάνι του Πειραιά και 2 ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου. Ονομάζεται και Θερμιά , τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα οπότε και αναφέρεται «Επισκοπή Κέας και Θερμίων». Το όνομα αυτό οφείλεται στην ύπαρξη θερμών πηγών, οι οποίες βρίσκονται στον όρμο των Λουτρών. Τα λουτρά της Κύθνου λέγεται ότι απολάμβανε και ο βασιλιάς ‘Οθωνας και η βασίλισσα Αμαλία του Ολδεμβούργου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται 1456 μόνιμους κατοίκους.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 3:30π.μ. με προορισμό το λιμάνι του Λαυρίου .Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο καράβι που αναχωρεί στις 8:15π.μ.Άφιξη στο Μέριχα μετά από περίπου 2 ώρες ταξίδι   ,το λιμάνι της Κύθνου! Συνεχίζουμε για πρώτη μας επίσκεψη για την Παναγία Κανάλα με το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού όπου βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία στην οποία φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ,θαυμάσιο δείγμα μεταβυζαντινής τέχνης ! Αφού τελειώσουμε με το προσκύνημα , συνεχίζουμε για τον παραλιακό οικισμό του Αγ.Δημητρίου , την ομώνυμη παραλία με τα μεγάλα αλμυρίκια και τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου! Χρόνος για μπάνιο και  φαγητό .Αναχώρηση για τα Λουτρά Κύθνου όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας ! Απόγευμα – βράδυ ελεύθερο , διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και κατόπιν αναχωρούμε για το λιμάνι του ΜΕΡΙΧΑ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία (έξοδα ατομικά) να επισκεφθούμε με καραβάκι την ξεχωριστή παραλία της ΚΟΛΩΝΑΣ. Πρόκειται για μια αμμουδιά 240 μέτρων περίπου που ενώνει το νησί της Κύθνου με μια μικρή βραχονησίδα. Η θάλασσα βρέχει και τις δύο πλευρές της λωρίδας άμμου με αποτέλεσμα να προκύπτουν δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά, δημιουργώντας μια ξεχωριστή εικόνα. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στο Μέριχα και κατόπιν στο ξενοδοχείο μας στα ΛΟΥΤΡΑ για ξεκούραση. Το απόγευμα αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νησιού τη ΜΕΣΣΑΡΙΑ ή αλλιώς ΧΩΡΑ. Αυτός ο όμορφος και γραφικός τόπος με τα κατάλευκα σπιτάκια, τα φρεσκοβαμμένα δρομάκια τις όμορφες εκκλησίες, καταστήματα εστιατόρια και μπαρ θα σας καταπλήξει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση…

3η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Δρυοπίδα (χωριό), ένα όμορφο χωριό χτισμένο σε κοιλάδα, αθέατο από τη θάλασσα. Εκεί ζούσαν οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού οι Δρύοπες. Επίσκεψη στο σπήλαιο Καταφύκι χρόνος για καφέ και βόλτα… Το μεσημέρι θα μας βρει στο Μέριχα. Χρόνος για γεύμα , στις 18:30 μ.μ. αναχωρεί το καράβι μας για Λάυριο  και από εκεί συνεχίζουμε για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση .

Τιμή κατά άτομο 165,00€
Τιμή σε μονόκλινο 205,00€
  • Κλιματιζόμενο πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • Εισιτήρια καραβιών Λαύριο – Κύθνος και επιστροφή
  • 2 Διανυκτερευσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στα Λουτρά με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Η κρουαζιέρα για την Κολώνα
  • Ο φόρος διαμονής 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση

3 ημέρες / 2 νύχτες
165,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 11-13 Σεπτεμβρίου

X