Κατανυκτικό Πάσχα στη Πάτμο !

Σας προσκαλούμε να ζήσουμε και να περάσουμε μαζί αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα στο Νησί της Αποκάλυψής , στην αγαπημένη μας Πάτμο !

Μοναδικά έθιμα που μόνο στο νησί της Πάτμου θα ζήσουμε !

Ευχόμαστε σε όλους να έχετε ένα πανέμορφο Πάσχα με υγεία !

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ (Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ)

Aναχώρηση  από   το γραφείο μας στις 14:00μ.μ. για Πειραιά με μια ενδιάμεση στάση για   καφέ   και ξεκούραση . Άφιξη  και επιβίβαση στο καράβι, το οποίο αναχωρεί στις 19:00μ.μ. για το Ιερό νησί της Αποκαλύψεως, άφιξη στο λιμάνι της Σκάλας, περίπου στις 02:30, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο. Άφιξη και τακτοποίηση.  Διαν/ση.

2η ΗΜΕΡΑ (M.ΠΕΜΠΤΗ) ΧΩΡΑ (ΤΕΛΕΤΗ ΝΙΠΤΗΡΑ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε στις 10:30 με το πούλμαν για την Χώρα όπου θα παρακολουθήσουμε στην πλατεία του Δημαρχείου το έθιμο του Νιπτήρα. Η τελετή τελειώνει 13:30 και μετά μπορούμε να επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο βρίσκεται εκεί από το 1607. Θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας Ελεούσας και θα μάθουμε την ιστορία και τα θαύματα της, ελεύθερος χρόνος στη Χώρα της Πάτμου  . Αργότερα αναχωρούμε για την Σκάλα , όπου θα μείνουμε ελεύθεροι για μεσημεριανό φαγητό. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην παραλία του Γροίκου , ξεκούραση. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ (Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) ΧΩΡΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Χώρα, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Οσίου Χριστόδουλου ( Αγ. Ιωάννη Θεολόγου )που χρονολογείται από το 108. Χτισμένη στην κορυφή του βουνού η Μονή εκεί που γύρω της κτίστηκε η σημερινή χώρα, δεσπόζει σε όλο το νησί. Το μοναστήρι με το μεγαλόπρεπο Μεσαιωνικό Κάστρο είναι φημισμένο για το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του, για τα ιερά κειμήλια, την Βιβλιοθήκη, την Τράπεζα των Μοναχών και τα μοναδικά χειρόγραφα. Στη Μονή, υπάρχουν παρεκκλήσια των μεταβυζαντινών χρόνων. Του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Νικολάου, του Τιμίου Σταυρού, του Προδρόμου , των Αγίων Αποστόλων (1603).  Συνεχίζουμε για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος υπαγορεύει στον μαθητή του Πρόχορου , το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης. Θα παρευρεθούμε στην μοναδική και συγκινητική Αποκαθήλωση που λαμβάνει χώρα στο ιερό χώρο του Σπηλαίου. Μετά το πέρας την Αποκαθήλωσης θα παραμείνουμε με τον ξεναγό μας ώστε να  γνωρίσουμε τη σπηλιά που έμεινε ο Άγιος, θα δούμε το σημείο που κοιμόταν και το σημείο που έβαζε το χέρι του να κρατηθεί όταν σηκωνόταν. Θα προσκυνήσουμε και γεμάτοι θρησκευτικό δέος  θα συνεχίσουμε  να γνωρίσουμε το υπόλοιπο κομμάτι του νησιού από την πλευρά του Κάμπου. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος και αργότερα παρακολούθηση του Επιταφίου σε όποια από τις εκκλησίες της Σκάλας επιθυμεί ο καθένας μας. Πολύ όμορφα είναι όταν συναντώνται όλοι μαζί οι Επιτάφιοι και ψάλλουν στην κεντρική πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .  Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ (Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ)

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την Ιερά μονή Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην περιοχή των Κήπων. Η μονή βρίσκεται εκεί 400 χρόνια και τα κτήρια που την αποτελούν σήμερα είναι πολύ εντυπωσιακά. Οι περίπου 40 καλόγριες που φιλοξενούνται ασχολούνται εκτός των άλλων και με την αγιογραφία, την μελισσοκομική και με το βυζαντινό κέντημα. Θα παρακολουθήσουμε την πρώτη Ανάσταση και συνήθως μετά κάποια από τις Μοναχές μας εξηγεί την ιστορία και μας ξεναγεί. Θα έχουμε χρόνο στο κατάστημα της Μονής όπου μπορούμε να προμηθευτούμε διάφορα μοναστηριακά προϊόντα.. Επιστρέφουμε στην Σκάλα και είμαστε ελεύθεροι μέχρι 22:30 που θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία. Αυτό φυσικά θα είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής για όλους μας. Μετά την Ανάσταση θα μεταφερθούμε σε τοπικό εστιατόριο για την πατροπαράδοτη Μαγειρίτσα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ.(ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ)  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ!!!ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ελεύθερο πρωινό για χαλάρωση και πρωινό καφεδάκι !

Το μεσημέρι συγκέντρωση και μετάβαση  για το Πασχαλινό μας γεύμα σε πολύ ωραία τοπική παραδοσιακή ταβέρνα με χορευτικό πασχαλινό πρόγραμμα !! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .Το βράδυ μετάβαση στη Σκάλα για βολτούλα .   Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας   αναχωρούμε για το λιμάνι της  Σκάλας,  όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τη τελευταία μας βόλτα  , τα αναμνηστικά μας ψώνια και να γευματίσουμε . Επιβίβαση στο πλοίο  και αναχώρηση στις 14.00 μ.μ για το Λιμάνι του Πειραιά !! Άφιξη στον Πειραιά γύρω στις 21.00 μ.μ . Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας  με ενδιάμεση στάση  για ξεκούραση.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 350,00€
Τιμή σε μονόκλινο 430,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 5 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στον γραφικό Γροίκο με πρωινό
  • Εισιτήρια καραβιών με την blue star Πειραιά – Πάτμο και επιστροφή
  • Αναστάσιμο παραδοσιακό δείπνο
  • Πασχαλινό γεύμα σε τοπική ταβέρνα με τοπικό γλέντι
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Δώρο του γραφείου μας  οι Πασχαλινές λαμπάδες!
  • Ο φόρος διαμονής 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση

6 ημέρες / 5 νύχτες
350,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 20-25 Απριλίου

X