Καστοριά – Ζαγοροχώρια

Η Καστοριά είναι πόλη της Μακεδονίας, έδρα του δήμου Καστοριάς και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στην δυτική Μακεδονία.

Ο πραγματικός πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 20.000 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο της λίμνης Ορεστιάδας, σε υψόμετρο 703 μ.από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο. Περιβάλλεται από τη ομώνυμη λίμνη της και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού.

Στην μακραίωνη ιστορία της, μιάμιση χιλιετία από κτίσεως της, γνώρισε πολιορκίες και κατακτήσεις από Βουλγάρους, Νορμανδούς και Τούρκους, διατηρώντας όμως μέχρι σήμερα σημαντικό αριθμό βυζαντινών εκκλησιών, κειμηλίων και αρχοντικών ως τεκμήρια της κατά καιρούς ακμής της, λόγω της επιτυχημένης εμπορίας και διακίνησης των γουναρικών σε σημαντικά κέντρα της Ευρώπης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 6.30 π.μ  μέσω Ρίου-Αντιρρίου, Ιονίας Οδού με ενδιάμεση στάση στο Μπιζάνι , πριν τα Γιάννενα  για πρωινό καφεδάκι   και ξεκούραση. Έπειτα αναχώρηση και  συνεχίζουμε μέσω  Εγνατίας Οδού   το πρόγραμμα μας  με προορισμό την Αρχοντική πόλη της Καστοριάς . Πλαισιωμένη από τα επιβλητικά βουνά Γράμμο και Βίτσι, η φημισμένη  πόλη των γουναράδων , αντικατοπτρίζεται αιώνες τώρα στα ασάλευτα νερά της λίμνης  Ορεστιάδας. Χτισμένη αμφιθεατρικά, πάνω σε μια στενή χερσόνησο, ξελογιάζει τους επισκέπτες με τα αστείρευτα κάλλη της, την αρχοντιά και τη γαλήνια αύρα της.  Πρώτη μας επίσκεψη  η Μονή Μαυριώτισσας για προσκύνημα και να βγάλετε φωτογραφίες . Σε μια όμορφη   τοποθεσία με αιωνόβια πλατάνια, στην όχθη της λίμνης της Καστοριάς, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την πόλη και απέναντι από το χωριό Μαύροβο (Μαυροχώρι), βρίσκεται η Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας ή Μεσονησιώτισσας, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.  Πρόκειται για ανδρική Μονή  . Έπειτα  συγκέντρωση στο πούλμαν για τη μετάβαση μας στο κέντρο της πόλης ,όπου  θα έχουμε  ελεύθερο χρόνο   3 ώρες για περιήγηση στην όμορφη πόλη, να κάνετε τις αγορές σας (τοπικά προϊόντα , γούνες ή ότι άλλο επιθυμείτε , ) βόλτα στην λίμνη και  ελεύθεροι για το μεσημεριανό μας φαγητό . Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια .  Βράδυ ελεύθερο για βόλτα , χαλάρωση, προαιρετική διασκέδαση με φαγητό  . Διανυκτέρευση

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε στις 9.00 π.μ  για τα όμορφα και γραφικά Ζαγοροχώρια. Πρώτη μας επίσκεψη στο παραδοσιακό  Τσεπέλοβο , ελεύθερος χρόνος  1 ώρα για τον πρωινό μας καφέ  όπου η παραδοσιακή πετρόκτιστη αρχιτεκτονική είναι παρούσα σε όλες τις κατοικίες, στα μονοπάτια και στις εκκλησίες του χωριού.  Έπειτα συνεχίζουμε για  Βίτσα,  Μονοδένδρι όπου θα έχετε  2½ ώρες ελεύθερο χρόνο για να δείτε την Χαράδρα του Βίκου και για  το μεσημεριανό μας φαγητό.  Το Μονοδένδρι είναι ένα από τα γνωστά Ζαγοροχώρια  ανήκει διοικητικά στο Δήμο του Κεντρικού Ζαγορίου. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, μόλις 39 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων προσφέρει μοναδική θέα στις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. Βρίσκετε σε περίοπτη θέση αφού έχει εύκολη πρόσβαση στο φαράγγι του Βίκου  ενώ οι πέτρινοι πύργοι της Οξιάς  που βρίσκονται αριστερά του χωριού, συνθέτουν ένα τοπίο σπάνιας και παραμυθένιας ομορφιάς.  Αναχώρηση για Πάτρα με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.  Άφιξη στην Πάτρα  περίπου στις 21:00μ.μ.

Τιμή κατά άτομο 70,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 1 Διανυκτέρευση στη Καστοριά σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης 1,5/δωμάτιο/διανυκτέρευση

2 ημέρες / 1 νύχτες
70,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 30-31 Οκτωβρίου

X