Καρναβάλι Ζακύνθου

Tο Ζακυνθινό Καρναβάλι χρόνο με το χρόνο πλησιάζει τη μεγαλοπρέπεια των περίφημων καρναβαλιών των περασμένων καιρών. Παραδοσιακός ντελάλης θα γυρίσ ει το νησί και θα διαλαλήσει το πρόγραμμα του καρναβαλιού. Σε όλη τη διάρκεια των αποκρεών διοργανώνονται χοροί, παρελάσεις, μασκαράτες. Θεατρικές ομάδες παίζουν στις πλατείες και στους δρόμους “τις ομιλίες”, αυτοσχέδια κωμικά έργα με κοινωνικές προεκτάσεις, που παίζονται από μεταμφιεσμένους άνδρες.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας  πρωινή ώρα με προορισμό το Λιμάνι της Κυλλήνης . Άφιξη στο λιμάνι , επιβίβαση στο καράβι με προορισμό την όμορφη Ζάκυνθο ‘’το Φιόρε του Λεβάντε’’. Άφιξη στο νησί , επιβίβαση στο πούλμαν και θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας .  Θα επισκεφτούμε  την  προστατευόμενη  περιοχή  της Θαλάσσιας χελώνας Καρέτα – Καρέτα, τον Βασιλικό. Συνεχίζουμε βόρεια για το χωριό του Αγίου Νικολάου όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο  για καφέ και βαρκάδα (καιρού επιτρέποντος) στις περίφημες  Γαλάζιες σπηλιές.   Μετά θα θαυμάσουμε από ψηλά την  μοναδική καταγάλανη  παραλία του Ναυαγίου.  Έπειτα θα  συνεχίζουμε  για το χωριό που πήρε το όνομα του από τη Μονή της Παναγίας της Αναφωνήτριας.  Προσκύνημα εδώ που μόνασε τον 16ο αι. ο Πολιούχος Άγιος του νησιού, ο Άγιος Διονύσιος. Επιστροφή  στην Πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, ξεκούραση και για να παρακολουθήσουμε τον Βενετσιάνικο Γάμο όπου οι συμμετέχοντες εντυπωσιάζουν με τις στολές – αντίγραφα του 16ου αιώνα.  Η μεγαλειώδης πομπή τους διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης και καταλήγει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου και η κορύφωση των εκδηλώσεων.  Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας  αναχωρούμε για την πρώτη μας επίσκεψη στο Λόφο Στράνη ,  εκεί που ο Διονύσιος Σολωμός  εμπνεύστηκε τον << Ύμνο εις την ελευθερία>>. Έπειτα συνεχίζουμε  για το πανέμορφο προάστιο  Μπόχαλη  με την μοναδική πανοραμική θέα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την εκκλησία  της Χρυσοπηγής και το ερειπωμένο Βενετσιάνικο Κάστρο. Θα δούμε και τον Κόκκινο Βράχο , όπου ο Ξενόπουλος έγραψε το ομώνυμο έργο ‘’ Φωτεινή Σάντρη ΄΄ Ελεύθερος χρόνος και για πρωινό καφεδάκι.  Έπειτα  συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας , θα βγούμε από την πόλη και θα επισκεφτούμε την Αγία Μαύρα στο χωριό Μαχαιράδο , παραμονή για προσκύνημα.  Συγκέντρωση στο πούλμαν  για να φτάσουμε μέχρι τη λίμνη Κερίου . Βρίσκετε περίπου είκοσι  χιλιομέτρα  από την πόλη της Ζακύνθου,  είναι μικρό χωριό   στην πλαγιάτουΑκρωτηρίουΜαραθία ακριβώςαπέναντιαπότονησάκιΜαραθονήσι. Χαρακτηρίζεται από μια όμορφη μικρή παραλία με βότσαλα που την σκιάζουν μερικά πεύκα και περιβάλλεται από πολλές τοπικές ταβέρνες που, ιδίως μόλις βραδιάσει , δίνουν στον κολπίσκο μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας φαγητό .  Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε  για να παρακολουθήσουμε την τρέλα του Ζακυνθινού Καρναβαλιού με την παρέλαση αρμάτων, τραγούδια, χορούς, μασκαρεμένους θιάσους, “μπουλούκια”, μουντζουρωμένους , “μωρέτες” που γυρίζουν στους δρόμους και απαγγέλλουν με στόμφο και σε τραγουδιστό ύφος πειραχτικούς, σατιρικούς στίχους.  Οι εκδηλώσεις κλείνουν με την πολύ διασκεδαστική “Κηδεία της Μάσκας”, μία αναπαράσταση-παρωδία κηδείας με πολύ γέλιο, όπου τη θέση του νεκρού παίρνει ο Καρνάβαλος, ενώ ακολουθούν οι θλιμμένοι συγγενείς, με απερίγραπτη εξέλιξη.   Βράδυ ελεύθερο για φαγητό και να διασκεδάσετε όπως επιθυμείτε .  Διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας  και αφού πάρουμε τα πράγματα μας αναχώρηση για να  επισκεφτούμε  τον Πολιούχο του νησιού τον ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟ . Παραμονή για προσκύνημα.   Έπειτα όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφτείτε και το αξιόλογο Μουσείο του Ανδρέα Κάλβου  που βρίσκετε στην Πλατεία  του Αγίου Μάρκου. Παραμονή για προσκύνημα. Στην συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην όμορφη πόλη για να ολοκληρώσετε την γνωριμία σας  και να απολαύσετε  το σαρακοστιανό σας γεύμα όπου επιθυμείτε.  Επιβίβαση στο Ferry boat το μεσημέρι , άφιξη στην Κυλλήνη  και αναχώρηση για την πόλη μας .

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 130,00€
Τιμή σε μονόκλινο 170,00€
  • Πολυτελές πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος.
  • Εισιτήρια καραβιών.
  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο με πρωινό.
  • Αρχηγός του γραφείου μας.
  • Ο ειδικός φόρος διανυκτέρευσης
  • Το γραφείο μας, διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον το κρίνει σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Το γραφείο μας δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για απώλεια αποσκευών , φθοράς ή κλοπής προσωπικών αντικειμένων.

3 ημέρες / 2 νύχτες
130,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 29/2-1/3

X