Καππαδοκία – Σμύρνη – Παμούκαλε – Κωνσταντινούπολη

Καππαδοκία – Σμύρνη – Παμούκαλε – Κωνσταντινούπολη

Μοναδικής ομορφιάς ταξίδι με σκοπό να γνωρίσουμε της σπάνιας ομορφιάς γεωλογικό φαινόμενο της Καππαδοκίας , το εκπληκτικής ομορφιάς Παμούκαλε με τις θερμές πηγές , τις πολύ σημαντικές Έφεσο και Σμύρνη και φυσικά θα κλείσουμε με την αγαπημένη μας Κωνσταντινούπολη !

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Πάτρα – Τσανάκαλε      .

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 5:30π.μ με προορισμό τα ελληνοτουρκικά σύνορα αφού πρώτα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση   .

Μετά τους απαραίτητους ελέγχους εισερχόμαστε στη χώρα της Τουρκίας με προορισμό το Τσανάκαλε και το ξενοδοχείο μας , δείπνο στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση .

2η ΗΜΕΡΑ

Τσανάκαλε – Αιβαλί- Σμύρνη .

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας αναχωρούμε περνώντας από Τροία – Αιβαλί όπου θα μπορέσουμε να δούμε σύντομα την πόλη Συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας με προορισμό την Σμύρνη αυτή τη φορά !Η «μάγισσα» την ανατολής μας καλωσορίζει , μιλάμε για την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της ! Θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την Σμύρνη με ένα city tour που θα πραγματοποιήσουμε όπου θα πάρουμε μια σημαντική γεύση για την πόλη , θα δούμε μεταξύ άλλων το Πύργο του Ρολογιού στη κεντρική πλατεία σήμα κατατεθέν της πόλης , που δεν θυμίζει τίποτα από την παλιά ένδοξη εποχή της ! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο στο ξενοδοχείο , βράδυ ελεύθερο , διανυκτέρευση !

3η ΗΜΕΡΑ

Σμύρνη -Έφεσος  – Ιεράπολη/Παμούκαλε (αρχαιολογικός χώρος)

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά  έχουμε προορισμό αυτή τη τη φορά τη φημισμένη Έφεσο ,  μία από τις σημαντικότερες Ιωνικές πόλεις της Μικράς Ασίας ! Η φημισμένη «θαλασοθέα» υψώνεται μέχρι σήμερα αντάξια του μεγαλείου της, ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία υπό της προστασία της Unesco! Αναχώρηση με προορισμό της Ιεράπολη /Παμούκαλε και επίσκεψη στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο , ένας ακόμα τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco  !To Παμούκαλε , «το κάστρο από Βαμβάκι» είναι διάσημο για τις εντυπωσιακές αβαθείς λιμνούλες που τις τροφοδοτούν οι αβαθείς θερμές πηγές της περιοχής – ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο (η ευρύτερη περιοχή φημίζεται για τα βαμβακερά της )  ! Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας , δείπνο στο ξενοδοχείο , βράδυ ελεύθερο ,διανυκτέρευση !

4η ΗΜΕΡΑ

Παμούκαλε – Ικόνιο – Καππαδοκία 

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε στις 8:15 με προορισμό το Ικόνιο , η πρώτη πρωτεύουσα του Σελτζούκικου κράτους από το 1097 έως το 1243,η πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσιδων ,  σήμερα αποτελεί μια από τις θρησκευτικές πόλεις της Τουρκίας με αρκετά συντηρητικούς κατοίκους. Επίσκεψη και ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης . Αναχώρηση για Καππαδοκία και συγκεκριμένα για το Προκόπι ( Urgup) όπου θα το χρησιμοποιήσουμε και ως βάση μας !  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο στο ξενοδοχείο , βράδυ ελεύθερο , διανυκτέρευση

5η ΗΜΕΡΑ

Κοιλάδα Goreme – Σινασσός – Urgup – Χορός Δερβίσιδων

Αφού πάρουμε πρωινό αναχωρούμε για την κοιλάδα Γκιόρεμε και την ομώνυμη πόλη , μια από τις πιο χαρακτηριστικές πόλεις της Καππαδοκίας με τα τρωγλοδυτικά σπιτάκια σμιλεμένα και χωμένα μέσα στα βράχια . Η πόλη και η ηφαιστειακή κοιλάδα της περιοχής αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco ! H ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας , της ηφαιστειογενούς αυτής περιοχής όπου ο άνεμος και η βροχή δούλεψαν επι αιώνες για να σμιλέψουν τη λάβα και να δημιουργήσουν  τους γιγαντιαίους κώνους , τα φαράγγια και τις κοιλάδες ,Περισσότερες από 360 εκκλησίες υπάρχουν στη περιοχή . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην μικρή κωμόπολη Σινασσό ( Mustafa – Pasa ) , μια πόλη με έντονο το ελληνικό στοιχείο , εκεί μπορούμε να δούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης , τον πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο . Προαιρετικά εάν επιθυμείτε μπορούμε να μεταβούμε σε ένα από τα καλύτερα σημεία της περιοχής για να παρακολουθήσουμε τον εκστατικό χορό των Δερβίσιδων , οι οποίοι περιστρέφονται γύρων από τον εαυτό τους υπό τον ήχο θρησκευτικής μουσικής στη  προσπάθειά  τους να ενωθούν με το Θεό .

6η ΗΜΕΡΑ

Αερόστατα – Άβανος – Υπόγεια πόλη – Κοιλάδα Πασαμπάγκ

*Προαιρετικά όσοι επιθυμείτε μπορούμε σήμερα να απολαύσουμε την βόλτα μας με αερόστατα !Πρόκειται για μοναδική εμπειρία οπου μπορεί κάποιος να απολαύσει στην περιοχή της Καππαδοκίας με την Ανατολή του Ήλιου .

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας , πρώτη μας επίσκεψη η Άβανος , κτισμένη στις όχθες του Κόκκινου Ποταμού και φημίζεται για τα περίτεχνα κεραμικά της ! Βόλτα στην πόλη , και στη συνέχεια επίσκεψη στην πολύ  καλά διατηρημένη  υπόγεια πόλη ! Συνεχίζουμε για την κοιλάδα Πασαμπάγκ με τους χαρακτηριστικούς βράχους – κώνους σε σχήμα καμινάδας να αποτελούν ένα από τα συνήθη καρτ ποστάλ της Καππαδοκίας .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση , δείπνο στο ξενοδοχείο , βράδυ ελεύθερο !

7η ΗΜΕΡΑ

Urgup – Κωνσταντινούπολη

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας σήμερα θα ταξιδέψουμε κυρίως στον αυτοκινητόδρομο με προορισμό την μαγευτική Κωνσταντινούπολη , (αφού περάσουμε έξω από την πρωτεύουσα την Άγκυρα ).Άφιξη στη Κωνσταντινούπολη το απόγευμα , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , βράδυ ελεύθερο για περιήγηση στο κέντρο της πόλης και στο φημισμένο πεζόδρομο της Istiklal , μπορείτε επίσης να φτάσετε μέχρι τον εντυπωσιακό Πύργο του Γαλατά για φωτογραφίες ! Διανυκτέρευση

8η ΗΜΕΡΑ

Κωνσταντινούπολη (περιήγηση πόλης – χρόνος για ψώνια)*

Αφού πάρουμε πρωινό ξεκινάμε την ημέρα μας με περιήγηση στη Κωνσταντινούπολη . Η μέρα μας περιλαμβάνει περιήγηση με το πούλμαν , καθώς και πεζή ξενάγηση ! Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και ελεύθερο ατομικό πρόγραμμα ! Για το τελευταίο βράδυ της εκδρομής μας σας προτείνουμε προαιρετική διασκέδαση σε μαγαζί με τούρκικους χορούς – οριενταλ και πολύ διασκέδαση ! Διανυκτέρευση

*Για όσους επισκέπτονται για πρώτη φορά την Πόλη , υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτούν το ιστορικό κέντρο και την Αγία Σοφία !

9η ΗΜΕΡΑ

Κωνσταντινούπολη – Πάτρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση στις 7:30 π.μ. για το ταξίδι της επιστροφής στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση – φαγητό – καφέ .

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 650,00€
Τιμή σε μονόκλινο +280,00€
 •  Πολυτελές Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
 •   8 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό ( 1 Τσανάκαλε  – 1 Σμύρνη 4* -1 Παμούκαλε 5*- 3 Καππαδοκία  5* – 2 Κωνσταντινούπολη 4* περιοχή Ταξίμ)
 • Ελληνόφωνος ξεναγός στη Τουρκία
 • 7 δείπνα στα ξενοδοχεία (Τσανάκαλε – Σμύρνη- Παμούκαλε-Urgup-Κωνσταντινούπολη)
 •  Αρχηγός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator
 • Είσοδοι μουσείων – αρχαιολογικών χώρων
 • Προαιρετικές δραστηριότητες (π.χ. αερόστατα)
 • Ποτά στα γεύματα
 • Απαραίτητη η ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες (15 ετών) ή διαβατήριο
 •  Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται οι είσοδοι μουσείων-αρχαιολογικών χώρων , οι προαιρετικές δραστηριότητες , τα ποτά στα δείπνα
 • Το γραφείο μας, διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον το κρίνει σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.
 •   Για την επιβεβαίωση κράτησης χρειάζεται προκαταβολή 200€ – εξόφληση 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής .

9 ημέρες / 8 νύχτες
670.00€ / ανά άτομο

early booking 650.00€ έως 14 Μαίου

Αναχωρήσεις:

 • 21-29 Ιουνίου
 • 17-25 Αυγούστου

X

  Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία με