Ιορδανία “κάτω από τον έναστρο ουρανό”

Η Ιορδανία, χωνευτήρι πολιτισμών, με τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, φιλόξενους ανθρώπους και πεντανόστιμη κουζίνα, αποτελούσε ανέκαθεν πόλο έλξης για τους Έλληνες. Αυτό το ταξίδι περιλαμβάνει τα πάντα!!! Πρόκειται για ένα μεστό πολιτιστικό πρόγραμμα που μας αποκαλύπτει ιστορικά μνημεία, σμιλεμένα στους βράχους, δείγματα εξαιρετικής καλλιτεχνικής έκφρασης των Ναβαταίων, απομεινάρια ρωμαϊκού μεγαλείου, βυζαντινά ψηφιδωτά αλλά και ίχνη νεώτερης ιστορίας χαραγμένα ανεξίτηλα στην έρημο. Το ταξίδι συμπληρώνεται από ένα διάλειμμα χαλάρωσης και ξεκούρασης στα Ιαματικά Νερά της Νεκράς Θάλασσας. Μην διστάσετε να μας ακολουθήσετε, αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο!

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ: Πάτρα – Αθήνα – Άμμαν

Αναχώρηση απο Πάτρα στις 8:00 με προορισμό το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος . Πτήση Αθήνα – Αμμαν  στις 13:35 . Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμαν στις 15:50  όπου θα συναντήσουμε τον τοπικό ξεναγό μας . Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας , δείπνο στο ξενοδοχείο μας , διανυκτέρευση .

2η ΗΜΕΡΑ: Αμμάν – Ξενάγηση της πόλης Αμμάν – Γέρασα – Αζλούν – Αμμάν

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο Αμμάν . Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ελληνορωμαϊκό θέατρο και την Ελληνιστική Ακρόπολη. Αμέσως μετά αναχώρηση για τη Γέρασα. Ξενάγηση στην καλύτερα διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη του κόσμου, την Πομπηία της Ανατολής όπως ονομάζεται από τους Ιστορικούς. Ξενάγηση στην αρχαία Αντιόχεια όπου θα θαυμάσουμε την θριαμβευτική Αψίδα, τον Ιππόδρομο, την Πύλη και την Αγορά, την αψίδα του Αδριανού, τον ναό του Δία, το Νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος και το θέατρο. Επόμενος σταθμός μας το κάστρο Αζλούν όπου παρουσιάζεται μπροστά μας σε όλο της το μεγαλείο η Αραβοϊσλαμική αρχιτεκτονική του 12ου αιώνα. Επιστροφή στο Αμμάν, διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

3η ΗΜΕΡΑ:  Αμμάν – Μάταμπα – όρος Νέμπο – Wadi Rum

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση μέσω της Εθνικής οδού των Βασιλέων. Θα επισκεφθούμε την πόλη Μάταμπα με τα ωραία μωσαϊκά της, εκεί που βρίσκεται και ο αρχαιότερος χάρτης για την έξοδο προς την Ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ στο δάπεδο της μονής του Αγίου Γεωργίου. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στο όρος Νέμπο όπου κατά την παράδοση βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή και από εκεί θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα του τοπίου με φόντο τον Ιορδάνη ποταμό και την Νεκρά Θάλασσα. Από εκεί αναχώρηση για το Wadi Rum. Στη συνέχεια αναχωρούμε για σαφάρι με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα στην έρημο Ουάντι Ράμ την χώρα του Λώρενς της Αραβίας όπως λέγεται, όπου θα μας μαγέψουν τα εντυπωσιακά τοπία, με τις απέραντες ερήμους και τους τεράστιους βραχώδεις όγκους της Πετραίας Αραβίας που ξεπροβάλλουν μέσα από την άμμο και παρουσιάζουν ένα θέαμα εξαιρετικά επιβλητικό. Τακτοποίηση στο καμπ και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

4η ΗΜΕΡΑ: Wadi Rum – Πέτρα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Πέτρα . Άφιξη για την ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας . ( Η λαξεμένη στην πέτρα (βράχο )πολιτεία , το θησαυροφυλάκιο ) . Και αν δεν υπήρχε κανείς άλλος τόπος ενδιαφέρων στην Ιορδανία, θα άξιζε με το παραπάνω να ταξιδέψεις στην χώρα αυτή, χάρη στην Πέτρα την κρυμμένη καλά μέσα στους θεόρατους βράχους, λαξεμένη πολιτεία. Στη θέα της μένεις έκθαμβος καθώς μοιάζει εξωπραγματική, λες και βγαλμένη από όνειρο. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας επισκεπτόμενοι τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, όπου στην ευρύτερη περιοχή ευρίσκονται τα ερείπια με τους εκατό ναούς, το Θησαυροφυλάκιο, τα βασιλικά ανάκτορα, τα Ρωμαϊκά θέατρα και σπίτια, το Μνημείο της Υδρίας, τον Κορινθιακό τάφο… Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας*, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο.

*Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας κάτι που δίνει μια διαφορετική αίγλη στη διαμονή μας στη Πέτρα ! Επίσης εκεί βρίσκεται και το φημισμένο cave bar της περιοχής

5η ΗΜΕΡΑ: Πέτρα – Βηθανία – Νεκρα Θάλασσα -Αμμάν

Mετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Βηθανία, σημείο βάπτισης του Ιησού και στη Νεκρά Θάλασσα για κολύμπι και χαλάρωση. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν, δείπνο και διανυκτέρευση.

Γεύματα: πρωινό, δείπνο

6η ΗΜΕΡΑ: Αμμάν-Αθήνα

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας , γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις αναχωρούμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Αμμαν , Πτήση για Αθήνα στις 10:20π.μ.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 1220,00€
Τιμή σε μονόκλινο 1480,00€
 • Μεταφορά με πούλμαν από Πάτρα – Ελ.Βενιζέλος και επιστροφή
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Amman   με την Royal Jordanian
 • 1 βαλίτσα 23kg + 1 χειραποσκευή έως 7kg
 • Μεταφορές περιηγήσεις με πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*superior  σε Αμμαν και Πέτρα
 • Διαμονή σε deluxe σκηνές στην έρημο Wadi Rum
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
 • Ελληνόφωνος ξεναγός
 • 4×4 σαφάρι στο Wadi rum
 • Είσοδοι στους Αρχαιολογικούς Χώρους
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • Aσφάλεια tour operator
 • Ποτά στα δείπνα
 • Φιλοδωρήματα 30€ / άτομο πληρωτέα στην Ιορδανία
 • Διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6 μήνες απο την ημέρα της εκδρομής
 • Για την κράτηση θέσεων απαιτείται προκαταβολή 400€

6 ημέρες / 5 νύχτες
1220€ / ανά άτομο  ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ 

Αναχωρήσεις:

 • 18-23 Οκτωβρίου

X