Ελαφόνησος -Μονεμβασιά – Σπάρτη –  Αρεόπολη – Λιμένι – Καλαμάτα

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Πάτρα – Μονεμβασιά – Σπάρτη   .

Αναχώρηση στις 6.30 π.μ από το γραφείο μας  μέσω Αιγίου-Κόρινθο διασχίζοντας της Εθνική Οδό Κορίνθου-Τριπόλεως  θα κάνουμε στάση στο Αρτεμίσιο  για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε για Μονεμβασιά με  μικρή ενδιάμεση στάση στην Σκάλα Λακωνίας για ξεκούραση.  Έπειτα άφιξη στην γραφική Μονεμβασιά , όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο  3ώρες και 30 λεπτά για επίσκεψη και περίπατο στο κάστρο και στα όμορφα  σοκάκια. Ενδεικτικά μπορείτε να επισκεφτείτε  την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού , το αρχαιολογικό μουσείο ή να ανεβείτε ως την κορυφή του Κάστρου απ’ όπου η θέα είναι μαγική. Παραμονή και για το μεσημεριανό μας φαγητό  και όσοι επιθυμείτε να απολαύσετε το  μπάνιο σας.  Αργά το μεσημέρι συγκέντρωση στο πούλμαν και  αναχώρηση για την Σπάρτη .  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας.  Τακτοποίηση στα δωμάτια.  Ξεκούραση.  Το βραδάκι συγκέντρωση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας  για να απολαύσετε το φαγητό σας.  Έπειτα  Βράδυ ελεύθερο για χαλάρωση ,  γνωριμία  και βόλτα  στην όμορφη πόλη. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας  στο νέο  εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου . Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Πούντα – Ελαφόνησος – Σπάρτη

Αφού πάρουμε  το πρωινό μας , αναχωρούμε για το λιμάνι της Πούντας, όπου μαζί με το πούλμαν θα περάσουμε με το καραβάκι στην όμορφη  Ελαφόνησο με τις θαυμάσιες παραλίες. Αρχικά θα μείνουμε 1 ώρα ελεύθεροι στην χώρα  για καφεδάκι και βόλτα.  Έπειτα συνεχίζουμε  για την φημισμένη παραλία του Σίμου, όπου  θα έχουμε ελεύθερο χρόνο 3 ώρες  για  να απολαύσετε το μπάνιο σας  και  για το μεσημεριανό μας φαγητό στην μαγευτική , πεντακάθαρη και  βραβευμένη παραλία  του. Έπειτα επιστροφή στην Πούντα και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας . Βραδινό φαγητό.  Βράδυ ελεύθερο για χαλάρωση και βόλτα στο κέντρο της πόλης καθώς καις την κεντρική πλατεία που τα βράδια σφύζει από ζωή.  Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας αναχωρούμε  για να γνωρίσουμε τις ομορφιές της Λακωνικής Μάνης .   Πρώτη μας στάση η Όμορφη Αρεόπολη , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο 1ώρα και 30 λεπτά για πρωινό καφεδάκι και βόλτα στην κεντρική Πλατεία του χωριού. Είναι ένας καλοδιατηρημένος οικισμός με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος, καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα, και πετρόχτιστους ξενώνες. Κέντρο του χωριού είναι η μεγάλη πλατεία με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου τα Σάββατα, οι ντόπιοι παραγωγοί στήνουν τους πάγκους τους και πουλάνε τοπικά προϊόντα. Γύρω από την πλατεία θα βρείτε πολλά μαγαζιά, ταβέρνες, cafes και τη δημοτική βιβλιοθήκη. Περπατήστε στο παραδοσιακό κομμάτι του οικισμού και θαυμάστε τους πύργους (ξεχωρίζουν του Στυλιανού Μαυρομιχάλη, του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, του Μπαρελάκου και του Πικουλάκη). Συγκέντρωση στο  πούλμαν και συνεχίζουμε για το Στολίδι της Μάνης το πανέμορφο ‘’ Λιμένι.’’ Παραμονή  2 ώρες και 30 λεπτά για το μεσημεριανό μας φαγητό και βόλτα. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε και την βουτιά σας !!  Με εικόνα και ατμόσφαιρα που έρχονται από το παρελθόν, και διατηρούν ακέραιο τον χαρακτήρα του οικισμού, το Λιμένι είναι τόπος ιστορικός. Στην πατρίδα της οικογένειας των Ματρομιχαλαίων, με την παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική, δεσπόζει ακόμα ο πύργος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να δουν επίσης την προτομή αλλά και τον τάφο του.  Πετρόχτιστα σπίτια στο φυσικό τους χρώμα δημιουργούν την πιο ωραία αντίθεση με τα χρώματα της θάλασσας, γαλάζια, τιρκουάζ, μπλε και διάφανα στα ρηχά νερά συμπληρώνουν το ψηφιδωτό αυτού του εξαιρετικού οικισμού. Στο χρώμα της θάλασσας και της πέτρας, το Λιμένι αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές. Συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Καρδαμύλης για την Αρχοντική Καλαμάτα , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο 1ώρα  για βόλτα και καφέ στην κοσμοπολίτικη παραλία της (Οδός Ναυαρίνου ).   Έπειτα αναχώρηση για την πόλη μας μέσω  Πατρών Πύργου   με σύντομη ενδιάμεση   στάση  στην  Ζαχάρω για ξεκούραση . Άφιξη στην Πάτρα γύρω στις  21.00 μ.μ

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 185,00€
Τιμή σε μονόκλινο 225,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 2 διανυκτέρευσεις στη Σπάρτη στο κεντρικό Maniatis Hotel  3*
  • Πρωινό και βραδινό γεύμα
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • ο φόρος διαμονής 1,5€/δωμάτιο
  • Το ατομικό εισιτήριο για την Ελαφόνησο 2€ ανα διαδρομή

3 ημέρες / 2 νύχτες
185,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 14-16 Αυγούστου

X