Αστυπάλαια ” Η Πεταλούδα του Αιγαίου”

Η Αστυπάλαια, το νησί σχήματος πεταλούδας που βρίσκεται ακριβώς εκεί που τα Δωδεκάνησα συναντούν τις Κυκλάδες, με τις γαλαζοπράσινες θάλασσες, τα κρυστάλλινα νερά και τις όμορφες παραλίες είναι για κάθε επισκέπτη μια μοναδική ανακάλυψη. Νησί με πλούσια ιστορία, παράδοση, μοναδικές εικόνες με όμορφα άσπρα σπιτάκια και ασβεστωμένες αυλές με μπουκαμβίλιες, γραφικά ξωκλήσια, αποτελεί ιδανικό τόπο για ήσυχες διακοπές. Η Χώρα πρωτεύουσα και λιμάνι είναι κτισμένη πάνω σε βράχο που εισχωρεί στη θάλασσα, σχηματίζοντας δύο όρμους. Στη μία πλευρά, βρίσκεται το λιμάνι και στην άλλη ο όρμος Λιβάδι. Η Χώρα, ενωμένη σχεδόν με το λιμάνι, τον Πέρα Γιαλό, αποτελεί για πολλούς την ομορφότερη πρωτεύουσα νησιού στο Αιγαίο.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η Ημέρα 

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 2.45 π.μ  με  ενδιάμεση στάση για καφεδάκι  με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά . Άφιξη στον Πειραιά , επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 06.45 π.μ για το μοναδικό νησί της Αστυπάλαιας. Άφιξη στο νησί περίπου  στις 16.30 μ.μ ,  αναχώρηση για  το ξενοδοχείο μας  , τακτοποίηση στα δωμάτια , βράδυ ελεύθερο για δείπνο στην χώρα  .  Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα  

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε  για την πρωινή περιήγηση μας με προορισμό τη ανατολική πλευρά του νησιού  την όμορφη Μαλτεζάνα και τον Σχοινώντα. Πρώτα  Θα δούμε τα Λουτρά  Ταλλαρά , πρόκειται  για ένα συγκρότημα  με εξαιρετικά χρώματα  και τεχνική  ελληνιστικά ψηφιδωτά , όπου αναπαριστάται  ο ζωδιακός κύκλος  και η προσωποποίηση του Χρόνου , των Εποχών  και των Μηνών  στην Κύρια Αίθουσα.  Επίσης το μνημείο του Γάλλου Ναυάρχου  Μπιγκόν   καθώς και τον Ναό του Αγίου Δημητρίου .Συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχώρηση για χαλάρωση και να απολαύσετε το μπάνιο σας στο Στενό .  Πρόκειται για  μία  παραλία με χρυσή αμμουδιά και πολύ ρηχά νερά που ενδείκνυται για να την απολαύσουν  ακόμα και  μικρά παιδιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Ξεκούραση.  Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε  για την πανέμορφη και γραφική χώρα ! Η Χώρα είναι η «βασίλισσα» της Αστυπάλαιας, βρίσκεται κρεμασμένη ψηλά πάνω στο βράχο για να εποπτεύει το απέραντο γαλάζιο και τις νησίδες που απλώνονται μπροστά της! Είναι τοποθετημένη ανάμεσα στο Πέρα Γιαλό (παλιό λιμάνι) και την μεγάλη κατηφορική πλαγιά που οδηγεί στο Λιβάδι. Τα γραφικά σπίτια της Αστυπάλαιας απλώνονται από το παλιό λιμάνι, τους μύλους στη κεντρική πλατεία μέχρι και το Βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει στην κορφή του λόφου. Μοναχά ο γαλάζιος τρούλος της εκκλησίας  της Ευαγγελίστριας καταφέρνει να ορθώσει το ανάστημα του από τα ψηλά καστρόσπιτα που είναι και μέρος του τείχους του κάστρου. Θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε  και την Μεγάλη Παναγιά  που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι  αυλή με το ασπρόμαυρο βοτσαλωτό δάπεδο , επίσης το μοναδικό στον κόσμο βρεφικό νεκροταφείο καθώς και τους μοναδικούς ανεμόμυλους. Παραμονή  για να απολαύσετε την βόλτα σας , να βγάλετε όμορφες φωτογραφίες και ελεύθεροι για το βραδινό σας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε τη δυνατότητα για προαιρετική ημερήσια εκδρομή  (ατομικά έξοδα)  με σκάφος στις όμορφες νησίδες που περικλείουν την Αστυπάλαια .Οι πιο γνωστές από  αυτές είναι οι Κούνουπες, ο Κουτσομήτης και κόκκινο γκρεμό  , γνωστή και για το γραφικό ομώνυμο εκκλησάκι. Δημιουργούν ένα μοναδικό σύμπλεγμα με πανέμορφες παραλίες και μαγευτικά  τοπία ενώ  μπορείτε να μεταβείτε από την μια νησίδα στην άλλη κολυμπώντας καθώς αποτελούνται από 2 μέρη τα οποία παραμένουν ενωμένα μεταξύ τους εξαιτίας μιας λεπτής λωρίδας από βότσαλα και άμμο. Αυτή η φυσική ακτή βρέχεται και από τα ανατολικά και από τα δυτικά σχηματίζοντας ένα μεγάλο και βαθύ κόλπο με καταγάλανα νερά ενώ από τα δυτικά επικοινωνεί με την ανοιχτή θάλασσα.  Απολαύστε το. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , ξεκούραση .Βράδυ ελεύθερο .διανυκτέρευση.

4η Ημέρα

Αφού πάρουμε πρωινό ξεκινάμε την πολύ όμορφη ημέρα μας με την παραλία του Πέρα Γιαλού . Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο !Το μεσημέρι θα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ελεύθερο χρόνο – ξεκούραση . Μετάβαση στο λιμάνι , όπου στις 18:00 αναχωρεί το καράβι για Πειραιά

5η Ημέρα

Άφιξη στον Πειραιά περίπου στις 5:00 , επιστροφή με το πούλμαν στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 315,00€
Μονόκλινο ( κατόπιν διαθεσιμότητας ) 405,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 3 Διανυκτερεύσεις στο Astynea Hotel  (κεντρικότατο) με πρωινό
  • Εισιτήρια καραβιών με την Blue Star ( η επιστροφή σε αεροπορικά καθίσματα )
  • Αρχηγός για τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις
  • ο φόρος διαμονής 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • η κρουαζιέρα σε Κούνουπες – Κουτσομύτη

5 ημέρες / 3 νύχτες
315,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 14-18 Σεπτεμβρίου

X