Απόδραση Πρωτομαγιάς στις Ομορφιές της Λακωνίας-Μεσσηνίας : Μονεμβασιά – Γύεθιο- Αρεόπολη – Λιμένι- Στούπα – Καλαμάτα

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ : Πάτρα – Μονεμβασιά – Γύθειο

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 6:30 π.μ. και παίρνουμε το δρόμο της Εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου – Τριπόλεως. Με ενδιάμεση στάση στη σήραγγα Αρτεμισίου, όπου θα γίνει  30’ λεπτά στάση για τον πρωινό μας καφέ. Αναχώρηση μέσω Σπάρτης για Μονεμβασιά, με 15΄λεπτά στάση  για ξεκούραση στη Σκάλα Λακωνίας. Άφιξη στη Μονεμβασιά.  Παραμονή 3 ώρες για το μεσημεριανό σας φαγητό, μπάνιο για όσους επιθυμούν  και να γνωρίσετε  τη γραφική Μονεμβασιά. Λέγεται ότι οι καστροπολιτείες  του Μυστρά, του Γερακίου και της Μονεμβασιάς, επικοινωνούσαν εκείνα τα χρόνια με σήματα καπνού σε περιπτώσεις εισβολής εχθρού από στεριά ή θάλασσα. Στενά σοκάκια, χρωματιστά, γεμάτα από ανοιξιάτικες μυρουδιές λουλουδιών που φυτρώνουν άναρχα στα τείχη  του παρελθόντος και στους τοίχους του παρόντος. Τα στενά καλντερίμια οδηγούν στην κορφή του βράχου όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας, αφιερωμένο στην Σοφία του Θεού, όπως και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Λίγο μετά από την είσοδο του κάστρου της Μονεμβασιάς, στρίβοντας στο πρώτο στενάκι αριστερά και ανεβαίνοντας μερικά σκαλάκια, ξεπροβάλλει η προτομή του Γιάννη Ρίτσου, τοποθετημένη μπροστά στο σπίτι του, να αγναντεύει το  απέραντο γαλάζιο.  Συγκέντρωση στο πούλμαν  και αναχώρηση  για  το Γύθειο , τη νπολύ όμορφη παραθαλάσσια πόλη όπου θα διανυκτερεύσουμε !

2η ΗΜΕΡΑ: Αρεόπολη – ΛΙμένι – Σπήλαιο Διρού

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας αναχωρούμε  για να  γνωρίσουμε τις ομορφιές της Λακωνικής Μάνης .   Πρώτη μας στάση τα φημισμένα Σπήλαια Διρού 9 Έξοδα ατομικά για την είσοδο) συνεχίζουμε με την  Όμορφη Αρεόπολη , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο 1ώρα και 30 λεπτά για πρωινό καφεδάκι και βόλτα στην κεντρική Πλατεία του χωριού. Είναι ένας καλοδιατηρημένος οικισμός με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος, καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα, και πετρόχτιστους ξενώνες. Κέντρο του χωριού είναι η μεγάλη πλατεία με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου τα Σάββατα, οι ντόπιοι παραγωγοί στήνουν τους πάγκους τους και πουλάνε τοπικά προϊόντα. Γύρω από την πλατεία θα βρείτε πολλά μαγαζιά, ταβέρνες, cafes και τη δημοτική βιβλιοθήκη. Περπατήστε στο παραδοσιακό κομμάτι του οικισμού και θαυμάστε τους πύργους (ξεχωρίζουν του Στυλιανού Μαυρομιχάλη, του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, του Μπαρελάκου και του Πικουλάκη). Συγκέντρωση στο  πούλμαν και συνεχίζουμε για το Στολίδι της Μάνης το πανέμορφο ‘’ Λιμένι.’’ Παραμονή  2 ώρες  για το μεσημεριανό μας φαγητό και βόλτα. Με εικόνα και ατμόσφαιρα που έρχονται από το παρελθόν, και διατηρούν ακέραιο τον χαρακτήρα του οικισμού, το Λιμένι είναι τόπος ιστορικός. Στην πατρίδα της οικογένειας των Ματρομιχαλαίων, με την παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική, δεσπόζει ακόμα ο πύργος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να δουν επίσης την προτομή αλλά και τον τάφο του.  Πετρόχτιστα σπίτια στο φυσικό τους χρώμα δημιουργούν την πιο ωραία αντίθεση με τα χρώματα της θάλασσας, γαλάζια, τιρκουάζ, μπλε και διάφανα στα ρηχά νερά συμπληρώνουν το ψηφιδωτό αυτού του εξαιρετικού οικισμού. Στο χρώμα της θάλασσας και της πέτρας, το Λιμένι αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.  Συγκέντρωση στο πούλμαν και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας !

3η ΗΜΕΡΑ: Στούπα – Καρδαμύλη – Καλαμάτα – Πάτρα

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας ξεκινάμε την πολύ όμορφη ημέρα μας με τις ομορφιές της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα την μαγευτική Στούπα όπου εαν ο καιρός το επιτρέπει θα μπορέσετε να κάνετε ένα πανέμορφο μπάνιο ! Ελευθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό! Αναχώρηση για την πρωτεύουσα Καλαμάτα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην ατελείωτη παραλία της Καλαμάτας , να πιούμε καφέ και να κάνουμε τις βόλτες μας ! Αναχώρηση για Πάτρα με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση !

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 160,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 2 Διανυκτέρευση στο Γύθειο  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Ο φόρος διαμονής 1,5€/δωμάτιο

3 ημέρες / 2 νύχτες
160,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 29 Απριλίου – 1 Μαίου

X