Απόδραση 25ης Μαρτίου – Λουτρά Πόζαρ – Παλαιός Άγιος Αθανάσιος – Έδεσσα – Καστοριά – Γιαννιτσά

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση στις  06.00π.μ.  από το γραφείο μας για Ρίο, Αντίρριο, Ιόνια  Οδό με ενδιάμεση στάση  45′ λεπτά στο Μπιζάνι  πριν τα  Γιάννενα  για τον πρωινό μας καφέ και ξεκούραση . Συνεχίζουμε την διαδρομή μας  μέσω  Εγνατίας Οδού  – Πτολεμαϊδας -Άρνισσας  με προορισμό μας τον παραδοσιακό και μοναδικό Οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου .  Παραμονή 2 ώρες για  περιήγηση και ελεύθεροι για το μεσημεριανό μας φαγητό .   O Παλαιός Άγιος Αθανάσιος ή Τσέγανη είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων.   Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του Αγίου Αθανασίου βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο.  Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού με τις θαυμάσιες κεραμοσκεπές είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άγιος Αθανάσιος ονομάζεται και “Πέτρινο Χωριό”.   Στην συνέχεια  συγκέντρωση  στο πούλμαν  και αναχώρηση για την όμορφη πόλη της Έδεσσας , όπου θα μείνουμε 1ώρα για να βγάλετε τις φωτογραφίες σας και να απολαύσετε τον καφέ σας!  Το τοπίο με τους Καταρράκτες πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει !!!  Αναχώρηση για τα Γιαννιτσά , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , που βρίσκετε στο κέντρο της πόλης . Ξεκούραση . Βράδυ ελεύθερο για γνωριμία με την πόλη και  για το βραδινό σας φαγητό .  Τα  Γιαννιτσά σήμερα η μεγαλύτερη πόλη του νομού Πέλλας με 31.000 κατοίκους, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Μακεδονίας, βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη  και στο τρίγωνο ,  Πέλλας , Βεργίνας και Δίον  και αποτελεί το σημαντικότερο κέντρο γεωργικής, βιομηχανικής και οικονομικής ανάπτυξης του N. Πέλλας.

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας  αναχωρούμε γύρω στις  9.30 π.μ  για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας με πρώτη στάση  για πρωινό καφεδάκι  στην Πόλη της  Αριδαίας . Η πόλη της Αριδαίας είναι μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη των έντεκα χιλιάδων περίπου κατοίκων και με έντονη πολιτιστική κίνηση. Εκτός από την πλούσια γεωργική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τη δασοπονία, σημαντικός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή είναι ο τουρισμός. Δικαιολογημένα άλλωστε, καθώς η Αλμωπία συγκεντρώνει πολλές φυσικές ομορφιές και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και προσφέρει στον επισκέπτη μεγάλο εύρος τουριστικών δραστηριοτήτων (σκι, πεζοπορία, περιπατητικό τουρισμό, ορειβασία και αναρρίχηση, ιαματικό τουρισμό, αγροτουρισμό, κλπ.).   Έπειτα  αναχώρηση   με τα περίφημα ”Λουτρά Πόζαρ ή Λουτρά Αλμωπίας . Αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση  και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για  λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση . Πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές.  Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την μοναδικότητα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μία χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό και  ο θερμοπόταμος «Τόπλιτσα», σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες.  Ελεύθερος χρόνος  3ώρες και 30 λεπτά  για να απολαύσετε το μπάνιο σας όσοι επιθυμείτε, να περιπλανηθείτε στο φυσικό  τοπίο  και να απολαύσετε το μεσημεριανό σας φαγητό . Συγκέντρωση στο πούλμαν  και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας!! Βράδυ ελεύθερο για χαλάρωση και να βγείτε τη βόλτα σας στο κεντρικό πεζόδρομο των Γιαννιτσών !! Διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε  πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε με προορισμό την Αρχοντική Καστοριά.  Περνάμε την πόλη παραλίμνια θαυμάζοντας την λίμνη Ορεστιάδα  και φτάνουμε στο Μοναστήρι της Μαυριώτισσας , το οποίο βρίσκετε σε απόσταση  4 χιλιόμετρα από την πόλη της Καστοριάς , στο ανατολικό μέρος του βουνού της Καστοριάς , που αποτελεί  χερσόνησο μέσα στη λίμνη Ορεστιάδα, σε μια πολύ ωραία τοποθεσία  με αιωνόβια πλατάνια. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα.  Στην συνέχεια μετάβαση στο κέντρο της πόλης , όπου θα έχετε αρκετό  ελεύθερο χρόνο για γνωριμία με την όμορφη πόλη , να απολαύσετε το μεσημεριανό σας  φαγητό και να κάνετε τις αγορές σας  όσοι επιθυμείτε. Η πόλης της Καστοριάς  είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, πάνω σε μια στενή χερσόνησο, ξελογιάζει τους επισκέπτες με τα αστείρευτα κάλλη της, την αρχοντιά και τη γαλήνια αύρα της. Σε κοντινή απόσταση από τη λίμνη, βρίσκετε η παλιά συνοικία Ντολτσό, από τις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης, θα σας μαγέψει με τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά του 17ου και 18ου αι. τα οποία στέκουν αδιάψευστοι μάρτυρες μιας οικονομίας που «άνθισε» χάρη στην κατεργασία και το εμπόριο της γούνας.. Συγκέντρωση στο πούλμαν  και αναχώρηση για την πόλη μας μέσω Εγνατίας Οδού με ενδιάμεση στάση  για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα γύρω στις  21.00 μ.μ .

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 135,00€
Τιμή σε μονόκλινο 165,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 2 Διανυκτερεύσεις στα Γιαννιτσά σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Είσοδοι χώρων όπου απαιτούνται
  • Φόρος διαμονής 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση

3 ημέρες / 2 νύχτες
135,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 25-27 Μαρτίου

X