Άνδρος ” Το νησί των καπεταναίων”

Η Άνδρος είναι νήσος στο Αιγαίο πέλαγος, νοτιοανατολικά της Εύβοιας. Είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, μετά τη Νάξο. Εκτείνεται από βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, καταλαμβάνοντας έκταση 381 τ. χλμ. Έχει πληθυσμό 9.170 κατοίκων. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Άνδρος ή Χώρα, ενώ το λιμάνι του είναι το Γαύριο.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 03:30π.μ για  Ραφήνα με ενδιάμεση στάση  για πρωινό  καφέ και ξεκούραση . Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο καράβι, το οποίο αναχωρεί για Άνδρο στις 7:25π.μ.(2 ώρες διάρκεια  ταξιδιού).  Άφιξη στο νησί, στο λιμάνι του Γαυρίου, στις 9:30π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη όμορφη χώρα του νησιού. Ελεύθερος χρόνος  για μια πρώτη γνωριμία , περιήγηση στα σοκάκια , ελεύθεροι για βόλτα και  για το μεσημεριανό φαγητό. Ενδεικτικά μπορείτε να επισκεφτείτε  τον αφανή ναύτη, την Παναγία Θεοσκέπαστη , τον Άγιο Ανδρέα  των Λατίνων , την Παναγία  Θαλασσινή , το Αρχαιολογικό  ,Ναυτικό  και το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το μουσείο Λαογραφίας και χριστιανικής Τέχνης . Στην συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στο Μπατσί , τακτοποίηση και ξεκούραση   Είναι  ένα παραλιακό παραδοσιακό ψαροχώρι της Άνδρου. Θα σας μαγέψει !! Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Μπατσί της Άνδρου να ξεχωρίζει είναι η γραφικότητά του. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, γύρω από την ομώνυμη αμμουδερή παραλία. Εδώ, το γαλάζιο του ορίζοντα συναντά τα πράσινα αρμυρίκια και μαζί δημιουργούν μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Το σκηνικό ολοκληρώνεται ιδανικά με γραφικά και πολλά  ταβερνάκια καθώς και  μπαράκια δίπλα στη θάλασσα. . Διανυκτέρευση

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το  πρωινό, αναχωρούμε για τον Άγιο Νικόλαο, στην πλαγιά του βουνού, στη θέση Ωρες, που βρίσκετε  βόρεια της Χώρας.  Στάση για προσκύνημα.  Συνεχίζουμε για την Ιαματική Πηγή Σάριζα, σύντομη στάση για να βγάλετε τις φωτογραφίες σας   Συνεχίζουμε και με το πολύ αξιόλογο προσκύνημα της  Αγ.Μαρίνας .  Είναι ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα στην Ελλάδα και βρίσκεται στην περιοχή του χωριού των Αποικίων.  Η ίδρυση της   χρονολογείται το 1325 μ.Χ   .  Έπειτα  αναχωρούμε για τους Μένητες , είναι ένα από τα πιο όμορφα Καταπράσινα χωριά της Άνδρου . Οι πηγές Μενήτων  βρίσκονται στο παραδοσιακό οικισμό που είναι χτισμένος ανάμεσα στις καρυδιές και τα πλατάνια. Τα νερά τρέχουν από τα στόματα μαρμάρινων λεόντων , στη μικρή σκιερή πλατεία με τις ταβέρνες και τα καφενεία. Ελεύθερος χρόνος για καφεδάκι.     Έπειτα αναχωρούμε για το παραλιακό χωριό Κόρθι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και για φαγητό  .    Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση.  Το βραδάκι προαιρετική  αναχώρηση  για την χώρα του νησιού .  Ελεύθεροι για την  βραδινή  σας βόλτα ,φαγητό ή να απολαύσετε το ποτό σας.  Διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας  και τα πράγματά μας αναχωρούμε για την πολυσύχναστη παραλία του Αγίου Πέτρου , ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό   .Έπειτα αναχώρηση για το λιμάνι του  Γαυρίου.  Επιβίβαση στο καράβι που αναχωρεί  το απόγευμα  . Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 190,00€
Τιμή σε μονόκλινο 240,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • Εισιτήρια καραβιών Ραφήνα – Άνδρο και επιστροφή
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο πολύ καλό Cryssi Akti στην καρδιά του Μπατσί με πρωινό  !
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • ο φόρος διαμονής 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση

3 ημέρες / 2 νύχτες
190.00 / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου

X