Ανατολική Μακεδονία – Θράκη – Ανδριανούπολη – Αλεξανδρούπολη – Γύρος Θάσου – Καβάλα – Οχυρά Ρούπελ

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 05.45 π.μ  με ενδιάμεση στάση στο Μπιζάνι για πρωινό καφεδάκι και ξεκούραση.  Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας  Οδού  την διαδρομή μας με επόμενη στάση  στα  Olumpus plaza στον Πλάτανο έξω από τη Βέροια για ξεκούραση. Προορισμός μας έπειτα η όμορφη πόλη της Ξάνθης με ενδιάμεση στάση  στο Μουσθένι .  Άφιξη στην Ξάνθη το μεσημέρι και παραμονή 2 ώρες  ελεύθεροι για το μεσημεριανό μας φαγητό και βόλτα.  Είναι   αμφιθεατρικά χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης, η Ξάνθη αποτελεί το στολίδι της Θράκης, του μοναδικού αυτού μέρους της Ελλάδας που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο και την Ευρώπη με την Ασία. Τα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης στολίζουν καλοδιατηρημένα αρχοντικά με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική , καθώς αποτελούν ένα εκπληκτικό μείγμα διαφόρων τεχνοτροπιών: του ελληνικού νεοκλασικισμού, της τοπικής αρχιτεκτονικής και της οθωμανικής τεχνοτροπίας. Αν προσθέσει κανείς τις υπέροχες εκκλησίες και τις γραφικές πλατείες, η Παλιά Πόλη σίγουρα αποτελεί ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο που εξακολουθεί να διατηρεί την παλιά του αίγλη αποπνέοντας ωστόσο την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής… Σήμα κατατεθέν της Νέας Πόλης απ’ την άλλη, είναι η πλατεία με το Ρολόι αλλά και οι καπναποθήκες. Έπειτα συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Κομοτηνή , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας  που βρίσκετε στο κέντρο της πόλης. Βράδυ ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία και για το βραδινό σας φαγητό. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από  το ξενοδοχείο μας  στις 07.30 π.μ  με μισή ώρα στάση στο Σουφλί ΄΄ την πόλη του Μεταξιού , όπου θα επισκεφτούμε   το εργοστάσιο με τα μεταξωτά , θα γίνει ξενάγηση και ελεύθερος χρόνος για τις αγορές σας για όσους επιθυμούν ! Έπειτα αναχώρηση   μέσω Διδυμότειχου, Ορεστιάδα , συνοριακό φυλάκιο Καστανιάς , όπου θα μεταβούμε μετά τον απαραίτητο Τελωνειακό έλεγχο  στην όμορφη Πόλη της Ανδριανούπολης. . Πρώτα  Θα επισκεφτούμε το Σουλταν Σελίμ- Τζαμί που θεωρείτε από τα πιο υπέροχα οικοδομήματα της Ανατολικής αρχιτεκτονικής, με αρχιτέκτονα τον Σιναν, ο οποίος έχτισε και το τζαμί, το γνωστό για μας του Αλή Πασσά των Ιωαννίνων. Θα επισκεφτούμε το Μπεζεστέν του Αλή Πασσά με τα 216 μαγαζιά του και το μουσείο, που παλιά ήταν το μεγαλύτερο τρελοκομείο της Ανατολικής Θράκης. Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας φαγητό  και ψώνια στην Σκεπαστή Αγορά . Συγκέντρωση στο πούλμαν  και αναχώρηση για την  πανέμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης , όπου θα μείνουμε μέχρι το βραδάκι  για ην βόλτα μας και για βραδινό φαγητό. Αναχώρηση για Κομοτηνή , άφιξη στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ Μετά το πρωινό  μας και αφού πάρουμε τα πράγματα μας αναχωρούμε  μέσω Εγνατίας Οδού για Κεραμωτή. Επιβίβαση στο καράβι όπου θα πραγματοποιηθεί ο γύρος της Θάσου. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία  πρώτα να επισκεφτούμε  το χωριό  Παναγιά  και έπειτα να επισκεφτούμε το αξιόλογο μοναστήρι του Αρχάγγελου με τη περίοπτη Θέα  και  στην συνέχεια θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό και βόλτα στα  Λιμενάρια .  Επιστροφή στην Κεραμωτή  αργά το απόγευμα και συνεχίζουμε για  την μοναδική και όμορφη  Πόλη τηςΚαβάλας . Άφιξη στο ξενοδοχείο μας  , που βρίσκετε στο κέντρο της πόλης .  Βράδυ ελεύθερο  για να απολαύσετε την βόλτα σας στην  Παραλιακή πόλη  και το βραδινό σας φαγητό.  Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχώρηση στις 07.45 για Σταυρό, Ουρανούπολη.   Προαιρετική κρουαζιέρα  για όσους επιθυμούν  που αρχίζει στις 10.30 π.μ  ,επιβίβαση στο καραβάκι για την κρουαζιέρα που διαρκεί 3 ώρες και ξενάγηση από τον καπετάνιο του πλοίου . Επιστροφή στην Ουρανούπολη, και ελεύθεροι για το μεσημεριανό μας φαγητό και ξεκούραση.  Έπειτα  αναχώρηση  για Καβάλα με  30’ λεπτά ενδιάμεση στάση στο Ζαχαροπλαστείο-καφετέρια ‘’Χρυσανθίδης’’ στο Μουσθένι.  Άφιξη στην όμορφη πόλη της Καβάλας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βράδυ ελεύθερο για να το χαρείτε όπως επιθυμείτε . Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε στις 08.00 π.μ  για την όμορφη πόλη των Σερρών , όπου θα μείνουμε για πρωινό καφεδάκι στην Κεντρική πλατεία της πόλης. Έπειτα συνεχίζουμε για την επίσκεψη μας στα περίφημα ‘’Οχυρά Ρούπελ ‘’ με πλήρης ξενάγηση από τον Δόκιμο της μονάδας. Συγκέντρωση στο πούλμαν και συνεχίζουμε το όμορφο πρόγραμμα μας με προορισμό μας   το Ν.Πετρίτσι  , όπου θα μείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό  2 ώρες  σε υπέροχη περιοχή με πλατάνια και τρεχούμενα νερά.   Αναχώρηση μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού  Σερρών -Κιλκίς και έχοντας αριστερά μας  πανοραμική την Λίμνη Κερκίνη -Πολύκαστρο  μπαίνουμε  στην  Κάθετη  Οδό της Εγνατίας Οδού  με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στη  Πόλη μας γύρω στις 10.30 μ.μ

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 240,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 2 Διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* στη Κομοτηνή με πρψινό
  • 2 Διανυκτερεύσεις στην όμορφη Καβάλα στο επιλεγμένο ξενοδοχείο Oceanis με πρωινό .
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Εισιτήρια για την Θάσο
  • φόρος διανυκτέρευσης 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • η Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος
  • είσοδοι μουσείων κτλπ

5 ημέρες / 4 νύχτες
240.00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 18-22 Μαίου

X