Πανόραμα Δαλματικών Ακτών !

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΣΚΟΔΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 6:00π.μ. μέσω Ιόνιας Οδού , άφιξη στην περιοχή του Μπιζανίου έξω από τα Ιωάννινα  όπου θα έχουμε χρόνο για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε με προορισμό τα Ελληνο-αλβανικά σύνορα της Κακαβιάς -διαδικασία ελέγχου και χρόνος στα duty free .  Συνεχίζουμε τη διαδρομή αυτή τη φορά σε Αλβανικό έδαφος όπου το απόγευμα μαζί με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση θα βρισκόμαστε στη πόλη της Σκόδρας . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο , βράδυ ελεύθερο .

2η ΜΕΡΑ: ΣΚΟΔΡΑ-ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ -ΝΕΟΥΜ

Άφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας  συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό τα σύνορα με το Μαυροβούνιο , απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος  και συνεχίζουμε με προορισμό την Κοσμοπολίτικη Μπούντβα όπου θα περιηγηθούμε και φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα-καφέ-γεύμα ! Συνεχίζουμε για το φημισμένο και γραφικό κολπίσκο του ΚΟΤΟΡ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στη φημισμένη κωμόπολη . Αναχώρηση και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας , δείπνο στο ξενοδοχείο , βράδυ ελεύθερο .

3η ΜΕΡΑ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Αφού πάρουμε πρωινό αναχωρούμε για να γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα – πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στο φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και την εκκλησία του προστάτη της πόλης. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη και προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί ΛΟΚΡΟΥΜ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

4η ΜΕΡΑ: ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας συνεχίζουμε τη διαδρομή σε Κροάτικο Έδαφος με προορισμό την πόλη  ΤΡΟΓΚΙΡ, θησαυρό παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν ‘ μινιατούρα της Βενετίας ‘ και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν ΤΡΑΓΚΟΥΡΙΟΝ, (νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Η διαδρομή μας κατά μήκος των ‘’δαντελωτών’ ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το ΣΠΛΙΤ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας , τακτοποίηση , βράδυ ελεύθερο , διανυκτέρευση

5η ΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ- ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας , αναχωρούμε με προορισμό το εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε (Plitvice) Εδώ θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε ένα σημαντικό κομμάτι του τεράστιου Εθνικού πάρκου(έξοδα ατομικά)  που το διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων, ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες, εικόνες μαγικές που θα μείνουν χαραγμένες στις μνήμες μας . Αναχώρηση με προορισμό την πρωτεύουσα της Κροατίας το Ζάγκρεμπ , άφιξη στην πόλη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο , βράδυ ελεύθερο , διανυκτέρευση .

6η ΜΕΡΑ: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και φύγαμε για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας , τη Λιουμπλιάνα ! Aφιξη, περιήγηση – γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΙΤΣΑ με τις περίτεχνες γέφυρες, που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, μέχρι την τριπλή γέφυρα TROMOSTOVJE, για να αντικρίσουμε το φρούριο του ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, πριν καταλήξουμε στην πλατεία Πρέσερν.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ζάγκρεμπ , δείπνο , διανυκτέρευση

7η ΜΕΡΑ: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε για την Σερβία και συγκεκριμένα την πρωτεύουσά της , το όμορφο Βελιγράδι ! Άφιξη στο Βελιγράδι και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησή μας – περιήγηση στα βασικά αξιοθέατα της πόλης , θα δούμε τον ναό του Αγίου Σάββα , θα περιηγηθούμε με το πούλμαν σε κάποια από τα βασικά αξιοθέατα , το φημισμένο φρούριο Καλεμέγκνταν καθώς και τον πεζόδρομο Knez Mihailova , δείπνο στο ξενοδοχείο μας , βράδυ ελεύθερο , διανυκτέρευση .

8η ΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΠΑΤΡΑ

Νωρίς το πρωί παίρνουμε πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής μας με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό-καφέ – ξεκούραση .

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 610,00€
Τιμή σε μονόκλινο 860,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό
  • 7 δείπνα στα ξενοδοχεία
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • City Taxes
  • Ασφάλεια tour operator

8 ημέρες / 7 νύχτες
610,00€/ ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 26/8ου εως 2/9ου

X