Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση στις  06.00π.μ.  από το γραφείο μας για Ρίο, Αντίρριο, Ιόνια  Οδό με ενδιάμεση στάση  45′ λεπτά στο Μπιζάνι  πριν τα  Γιάννενα  για τον πρωινό μας καφέ και ξεκούραση . Συνεχίζουμε την διαδρομή μας  μέσω  Εγνατίας Οδού  – Πτολεμαϊδας -Άρνισσας  με προορισμό μας τον παραδοσιακό και μοναδικό Οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου .  Παραμονή 1 ώρα για  περιήγηση και καφεδάκι στο ωραίο χωριό. O Παλαιός Άγιος Αθανάσιος ή Τσέγανη είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του Αγίου Αθανασίου βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο. Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού με τις θαυμάσιες κεραμοσκεπές είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άγιος Αθανάσιος ονομάζεται και “Πέτρινο Χωριό”.   Συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχωρούμε  για τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ  ή Λουτρά Αλμωπίας , όπως  αποκαλούνται  που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση  και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση.  Παραμονή 3  ώρες για να απολαύσετε το μπάνιο σας, το μεσημεριανό σας φαγητό  και  να περπατήσετε στο γραφικό πράσινο τοπίο.   Έπειτα αναχώρηση για Θεσσαλονίκη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Ξεκούραση. Βράδυ ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία , βόλτα στην παραλιακή πόλη και ελεύθεροι για φαγητό και ποτό στα κοσμικά Λαδάδικα ή όπου αλλού επιθυμείτε . Διανυκτέρευση .

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας χαλαρά ξεκινάμε τη σημερινή μας μέρα στις 10.00 πμ   με πρώτη μας επίσκεψη και προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο , πολιούχο και προστάτη της πόλης. Θα κάνουμε με το πούλμαν ένα πολύ ωραίο city tour  για να γνωρίσουμε μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης . Ενδεικτικά  θα δούμε τον Πύργο του ΟΤΕ, τον περίφημο Λευκό Πύργο , την Πλατεία Αριστοτέλους, την αψίδα του Γαλέριου, την Ροτόντα , το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πόλης κ.α . Συνεχίζουμε έπειτα για την Περιοχή Πανόραμα Θεσσαλονίκης , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα , καφεδάκι καθώς και να ψωνίσετε τα πολύ ωραία γλυκά τρίγωνα πανοράματος. Αναχωρούμε για το κέντρο της πόλης , όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο  για μεσημεριανό φαγητό και βόλτα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Ευκαιρία να περπατήσετε ως τον Λευκό Πύργο και να βγάλετε τις φωτογραφίες σας στις περίφημες ‘’ομπρέλες ‘’. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απογευματάκι. Ξεκούραση . Βράδυ ελεύθερο για να το χαρείτε και να το εκμεταλευτείτε όπως επιθυμείτε !! Διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας  αναχωρούμε για την  όμορφη Λάρισσα   και τη περιοχή Τύρναβος ,  γνωστή για το καλό Τσίπουρο , όπου θα  υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα, να απολαύσετε το μεσημεριανό σας φαγητό παρακολουθώντας τις τοπικές εκδηλώσεις της πόλης το ονομαστό ΄΄Μπουράνι”.  (ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ)!!!!!    Πρόκειται για

ένα λαϊκό πανηγύρι, μια αναβίωση ενός αρχαίου διονυσιακού τελετουργικού, στην ουσία η γιορτή του φαλλού, που συμβολίζει την αναπαραγωγή και την ευτεκνία. Οι κάτοικοι της πόλης πηγαίνουν στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στα βόρεια της πόλης σ’ έναν ελεύθερο ευρύ χώρο. Η πορεία γίνεται σε πομπή, της οποίας προηγούνται διάφορες ομάδες (θίασοι) μεταμφιεσμένων ή μη (μόνον ανδρών), οι οποίοι κουβαλούσαν όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία. Όταν η πόλη έφθανε στο χώρο του Προφήτη Ηλία εκεί κάθε ομάδα έστρωνε στο έδαφος διάφορα φαγητά και μια μεγάλη φιάλη σε σχήμα «φαλλού» γεμάτη με κρασί ή με κράμα ούζου ή τσίπουρου με νερό. Παράλληλα άναβαν φωτιά πάνω στην οποία παρασκευάζονταν το «Μπουρανί», μια χορτόσουπα από σπανάκι και ξύδι για να νοστιμίζει. Συγκέντρωση στο πούλμαν νωρίς το απόγευμα και αναχώρηση για την πόλη μας  με ενδιάμεση  στάση για καφέ και ξεκούραση.

  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 2 Διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας

3 ημέρες / 2 νύχτες
140.00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 5-7 Μαρτίου

X