25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη – Παν.Σουμελά – Βέροια – Λουτρά Πόζαρ

Συνοπτική περιγραφή εδώ…

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 6.00π.μ  μέσω Ρίου-Αντιρρίου , Ιονίας Οδού με ενδιάμεση στάση έξω από το Μπιζάνι για τον πρωινό μας καφέ. Έπειτα συνεχίζουμε  μέσω Εγνατίας Οδού  για Παν. Σουμελά , η οποία ιδρύθηκε το 1951 ως συνέχεια της ομώνυμης Μονής του Πόντου και αποτελεί σύμβολο και φάρο των Ποντίων στον ελλαδικό χώρο. Προσκύνημα στη θαυματουργική εικόνα της Παναγίας, περιήγηση στους χώρους της Μονής . Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της  Βέροιας, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Με αφετηρία το Πάρκο Ελιάς και κατά τον ελεύθερο μας χρόνο στην πόλη της Βέροιας, μπορούμε να επισκεφθούμε το «Βήμα του Αποστόλου Παύλου» όπου σώζονται οι ρωμαϊκές πλάκες του 1ου αιώνα, πάνω στις οποίες, σύμφωνα με την παράδοση, στεκόταν ο Απόστολος των Εθνών κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στην πόλη της Βέροιας, προσδίδοντας στο μνημείο μια ιδιαίτερη ιστορική, θρησκευτική και συναισθηματική αξία. Μπορούμε επίσης να περιηγηθούμε στις παραδοσιακές συνοικίες της πόλης, όπως η Μπαρμπούτα με τα παραδοσιακά αρχοντικά κυρίως Εβραίων εμπόρων και η Κυριώτισσα με τις πολυάριθμες Βυζαντινές εκκλησίες και ναούς.  Αναχώρηση για την  κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη  , άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Βράδυ ελεύθερο  για βόλτα και γνωριμία  με την πόλη, μπορείτε να κάνετε τη  βόλτα σας παραλιακά  και να γευματίσετε στα κοσμικά Λαδάδικα.

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την πρώτη μας επίσκεψη στον Πολιούχο της Πόλης Άγιο Δημήτριο  , ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Στην συνέχεια θα κάνουμε ένα city  tour να θαυμάσετε βασικά αξιοθέατα της πόλης, Λευκό Πύργο , την Ροτόντα , την αψίδα του Γαλέριου ,τον Πύργο  του ΟΤΕ  κ.α , τις περίφημες Ομπρέλες κ.α   Το σημαντικότερο αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης είναι αδιαμφισβήτητα ο Λευκός Πύργος.  Κατασκευάστηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και ήταν γνωστός τότε ως Πύργος του Λέοντος ή Πύργος του Αίματος. Ο Λευκός Πύργος  σήμερα λειτουργεί ως μουσείο για την ιστορία της πόλης. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο, δύο από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης. Από τον Λευκό Πύργο ξεκινάει η βόλτα στη Νέα Παραλία. Το στολίδι  αυτό της  Θεσσαλονίκης μετά τα έργα ανάπλασης είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της. Τα θεματικά πάρκα  της νέας παράλιας κάνουν την βόλτα μοναδική καθώς μικροί και μεγάλοι μπορούν να περάσουν ευχάριστες ώρες παιχνιδιού και χαλάρωσης. Έπειτα  συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας  με προορισμό την Σουρωτή Θεσσαλονίκης , όπου θα επισκεφτούμε τη Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου και τον τάφο του Γέροντα Παϊσιου.  Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Στην Μονή υπάρχουν τα Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη που βρίσκονται στο καθολικό της όπως και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου. Οι μοναχές της Μονής είχαν καθοδηγητή τον Γέροντα Παΐσιο. Ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994 και ενταφιάστηκε δίπλα από το ναό του Αγίου Αρσενίου.  Η κατάταξή του ως αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 12 Ιουλίου, ημέρα της οσιακής κοιμήσεως του. Σήμερα η Ιερά Μονή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Ορθόδοξα Προσκυνήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Παραμονή 1 ώρα για προσκύνημα και  επίσκεψη στους χώρους της Μονής. Έπειτα επιστροφή στο πούλμαν και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην όμορφη Θεσσαλονίκη , όπου θα έχετε την υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για μεσημεριανό φαγητό , βόλτα στην περίφημη Πλατεία Αριστοτέλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ! Ξεκούραση. Βράδυ ελεύθερο για διασκέδαση και ελεύθεροι για το βραδινό σας φαγητό. Διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό και τα πράγματα μας    αναχωρούμε γύρω στις 8.30 π.μ  για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας με τα περίφημα ”Λουτρά Πόζαρ ή Λουτρά Αλμωπίας . Αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση  και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για  λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση . Πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την μοναδικότητα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μία χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό και μέσα της ρέει ο θερμοπόταμος «Τόπλιτσα», σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες. Ελεύθερος χρόνος    1ώρα και 30 λεπτά    για να απολαύσετε το μπάνιο σας όσοι επιθυμείτε, να περιπλανηθείτε στο φυσικό τοπίο και να  πιείτε τον καφέ σας .Έπειτα συνεχίζουμε για το κοντινό χωριό Λουτράκι , όπου θα έχετε 2 ώρες περίπου ελεύθερο χρόνο  για μεσημεριανό φαγητό στις ωραίες τοπικές ταβέρνες . Συγκέντρωση στο πούλμαν  και αναχώρηση για την πόλη μας  με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση  .

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 175,00€
μονόκλινο +60,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 2 διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη στο επιλεγμένο Capsis Hotel με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • ο νέος φόρος ανθεκτικότητας στο ξενοδοχείο

3 ημέρες / 2 νύχτες
175,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 23-25 Μαρτίου

X