Πρωτοχρονιά στα Ζαγοροχώρια !

Πρωτοχρονιά στα Ζαγοροχώρια !

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΗΜΕΡΑ   Αναχώρηση στις 6:30π.μ. από  το γραφείο μας. μέσω  Ρίου-Αντιρρίου- Ιονίας Οδού με    ενδιάμεση στάση στο Μπιζάνι για τον πρωινό μας καφέ και ξεκούραση.   Συγκέντρωση στο πούλμαν  και αναχώρηση για την πρώτη επίσκεψη μας στην Μονή Μολυβδοσκέπαστης . Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και επίσκεψη στην Μονή. Βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την Κόνιτσα και σε 400 μέτρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα στο Βορειοδυτικό τμήμα της Ηπείρου, στην περιοχή του ιστορικού Μπουραζανίου  . . Σκεπάστηκε από μολυβένιες πλάκες, εξού και Μολυβδοσκεπαστή εκκλησία. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας με  την επίσκεψη μας  στο χωριό της Κόνιτσας . Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και  για  το μεσημεριανό  μας φαγητό. Είναι κωμόπολη   του νομού Ιωαννίνων   και  έδρα του Δήμου Κόνιτσας   της Περιφέρειας Ηπείρου 64 χιλιόμετρα βόρεια των Ιωαννίνων, κοντά στα αλβανικά σύνορα. Κείται αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα, της οροσειράς της  Πίνδου  με θέα την πεδιάδα της Κόνιτσας όπου ο ποταμός  Αώος  συναντιέται με τον ποταμό Βοϊδομάτη και τον  Σαραντάπορο.. Ο κάμπος καλλιεργείται συστηματικά από ντόπιους αγρότες.  Η Κόνιτσα είναι περιφερειακό κέντρο για πολλά μικρά χωριά της Πίνδου, ενώ διαθέτει αγορά, σχολεία και ένα κέντρο υγείας. Αποτελεί καλό σημείο αφετηρίας για τους τουρίστες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα βουνά της Πίνδου, ή που θέλουν να κάνουν δραστηριότητες βουνού.  Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας , τακτοποίηση στα δωμάτια ξεκούραση.  Το Βράδυ συγκέντρωση  για να αναχωρήσουμε για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν μας  που θα γίνει  σε κοντινή  τοπική ταβέρνα της περιοχής.   Διανυκτέρευση .

2η ΗΜΕΡΑ    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !! ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ !!!!! ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!

Αφού πάρουμε το πρωινό μας  ξεκινάμε με γιορτινή διάθεση για να γνωρίσουμε και μερικά από τα υπόλοιπα Ζαγοροχώρια.  Πρώτη μας επίσκεψη τα  Άνω Πεδινά .  Πρόκειται για πανέμορφο ορεινό  τοπίο.  Τα Άνω Πεδινά έχοντας σαν φόντο το καταπράσινο ορεινό τοπίο και με την υπέροχη Ζαγορίσια αρχιτεκτονική τους αποτελούν την τέλεια επιλογή για την απόδραση σε ένα διαφορετικό σκηνικό .Το παραδοσιακό χρώμα, τα καλοδιατηρημένα σπίτια και αρχοντικά, τα θαυμάσια τουριστικά καταλύματα και η γαλήνη που επικρατεί είναι τα στοιχεία εκείνα που δικαιολογούν την αυξημένη τουριστική κίνηση. Στην είσοδο του χωριού είναι χτισμένη η μονή Ευαγγελιστρίας, φρουριακής μορφής. Άλλα σημαντικά μνημεία του χωριού είναι η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου (1793) και το παλιό σχολείο όπου στεγάζει τη βιβλιοθήκη του Νεόφυτου Δούκα όπου φιλοξενούνται σπάνια συγγράμματα. Από το 1934 λειτουργούσε η Λαμπριάδειος Οικοκυρική Σχολή όπου γινόταν μαθήματα υφαντικής μέχρι το 2006, οπότε και έκλεισε, λόγω έλλειψης μαθητριών.  Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και να βγάλετε τις φωτογραφίες σας. Έπειτα αναχωρούμε για το όμορφο Τσεπέλοβο. , είναι το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό της περιοχής του Ζαγορίου   Παραμονή 1 ώρα και 30 λεπτά  για πρωινό καφεδάκι.  και για να χαρείτε το γραφικό τοπίο. Η παραδοσιακή πετρόκτιστη αρχιτεκτονική είναι παρούσα σε όλες τις κατοικίες, στα μονοπάτια και στις εκκλησίες του χωριού. Ξεχωρίζουν το πολιτιστικό κέντρο της «Εστίας», ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε το 18ο αιώνα σαν τρίκλιτη βασιλική με τρούλο και αγιογραφήθηκε το 1786 από τους δεξιοτέχνες αγιογράφους από το Καπέσοβο , οι Ναοί Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Κάτω Παναγιάς και διάφορα αρχοντικά ιστορικών οικογενειών του χωριού.  Στην συνέχεια συγκέντρωση στο πούλμαν  και αναχώρηση  μέσω ωραιοτάτης διαδρομής και περνώντας  από την Βίτσα θα φτάσουμε  στο όμορφο και γραφικό Μονοδένδρι.   Παραμονή 3 ώρες  για το μεσημεριανό μας φαγητό και βόλτα  ,όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν  την  Χαράδρα του Βίκου και να φτάσουν μέχρι το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής.   Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας .  Ξεκούραση και βράδυ ελεύθερο για χαλάρωση !  Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας   αναχωρούμε   να απολαύσουμε την   τελευταία μέρα της εκδρομής μας . Πρώτα θα επισκεφτούμε το αξιόλογο Μουσείο του Καλπακίου  με πολύ ωραία ξενάγηση από τους. Η τοποθεσία που βρίσκεται το Μουσείο από μόνη της αποτελεί ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας της Ελλάδος.  Το Μουσείο ανεγέρθηκε το 1975 και περιλαμβάνει εκθέματα – κειμήλια της Μάχης του Καλπακίου και όχι μόνο.   Έπειτα συνεχίζουμε για τα πανέμορφα και  Γιορτινά  Ιωάννινα , όπου θα παραμείνουμε αρκετές ώρες για βόλτα  στην πόλη, να περπατήσετε στη λίμνη , ελεύθεροι για  μεσημεριανό φαγητό και να  επισκεφτείτε  τα  αξιοθέατα της περιοχής .  Μια βόλτα στο Κάστρο ή στο κοντινό  Νησάκι  ‘’ Το νησί της Κυρά Φροσύνης  θα σας καλύψει !!  Επίσης τα καφέ -ζαχαροπλαστεία δίπλα στην λίμνη θα σας  χαλαρώσουν και θα σας ευχαριστήσουν όπως και η αγορά της πόλης.  Συγκέντρωση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση . Άφιξη στη πόλη μας στις 21.00 μ.μ

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 175,00€
Τιμή σε μονόκλινο 210,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 2 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*στη Κλειδονιά (Κονίτσης)  με πρωινό
  • Εορταστικό Ρεβεγίον σε κοντινή ταβέρνα !
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Φόρος διαμονής 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

3 ημέρες / 2 νύχτες
175,00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 31/12-2/1ου

X