Σαμοθράκη ” Το νησί των Θεών!”

Η Σαμοθράκη είναι νησί του Θρακικού Πελάγους. Βρίσκεται στο Βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου μεταξύ των νησιών Λήμνος, Ίμβρος και Θάσος, και απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη.Η επιφάνεια του νησιού είναι 178 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η υψηλότερη κορυφή του έχει υψόμετρο 1.611 μέτρα.Ένα νησί διαφορετικό , ένα νησί που όλοι αγαπήσαμε!

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

1η ΜΕΡΑ: Πάτρα –Καβάλα – Κομοτηνή

Αναχώρηςη από το γραφείο μας στις 6:30π.μ.  μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρίου με προορισμό την περιοχή του Μπιζανίου ( έξω από τα Γιάννενα _ όπου θα κάνουμε στάση για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού  με τις ανάλογες στάσεις για θα φτάσουμε στην όμορφη πόλη της Καβάλας όπου θα έχουμε 2 ώρες περίπου ελευθερο χρόνο για το μεσημεριανό φαγητό και να γνωρίσουμε την πόλη ! Αναχώρηση για την πόλη της Κομοτηνής  όπου και θα διανυκτερεύσουμε !

2η ΜΕΡΑ: Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Αφού πάρουμε το πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε με προορισμό την πόλη της Αλεξανδρούπολης ! Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα το νομού Έβρου ! Συγκέντρωση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου το πλοίο μας αναχωρεί στις 15:30 με προορισμό το λιμάνι της Σαμοθράκης την Καμαριώτισσα , 2 ώρες περίπου διαρκεί το θαλάσσιο ταξίδι! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση . Το βραδάκι αναχωρούμε με προορισμό την Χώρα της Σαμοθράκης ! Ο πύργος των Γατελούζων δίνει μια νότα νοσταλγική στο μέρος, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ξεχωριστή του ομορφιά, ειδικά το σούρουπο, με τον απαλό φωτισμό που τον αναδεικνύει. Τα μικρά διώροφα σπίτια με τις ξύλινες βεράντες και τις χωμάτινες ταράτσες τους !Ελευθερος χρόνος για βόλτα και φυσικά να απολαύσουμε το δείπνο μας ή το ποτό μας ! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , διανυκτέρευση .

3η ΜΕΡΑ: Παλαιοχώρα  – Βάθρες –   Σαμοθράκη

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο του νησιού , την Παλαιόπολη όπου και η αρχαία Σαμοθράκη ! σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης και το Ιερό των Μεγάλων Θεών, ο σπουδαιότερος αρχαιολογικός χώρος του νησιού. Η Παλαιόπολη είναι το μυστηριακό κέντρο της αρχαίας Σαμοθράκης, στην οποία επίσης βρέθηκε η Νίκη της Σαμοθράκης, προϊοστορικά τείχη, οι Μεσαιωνικοί Πύργοι της Σαμοθράκης που χτίστηκαν από τους Ενετούς κυρίαρχους Γκατελούζι. Συνεχίζουμε για τα Θέρμα όπου και οι φημισμένες Βάθρες της Σαμοθράκης ! Ένα τοπίο διαφορετικό , άγριο και ταυτόχρονα πανέμορφο ! Φυσικές πισιίνες , βράχια και καταπράσινα πλατάνια θα σασ καταπλήξουν στη βόλτα μας ! Σας προκαλούμε όλους να περιηγηθούμε μαζί μέχρι την Γριά Βάθρα όπου είναι και η πιο εύκολη σε πρόσβαση ! Επιστροφή και μεσημεριανό φαγητό παραθαλάσσια ! Ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ θα απολαύσουμε τη Βόλτα μας ! Διανυκτέρευση!

4η ΜΕΡΑ: Παχιά Άμμος -Προφήτης Ηλίας – Σαμοθράκη .

Αφού πάρουμε πρωινό ξεκινάμε την ημέρα μας με προορισμό την ομορφότερη παραλία της Σαμοθράκης , την Παχιά Άμμο ! Ελευθερος χρόνος για να απολαύσουμε τα πεντακάθαρα νερά και τον πρωινό καφέ μας ! Το μεσημέρι θα βρεθούμε στο χωριό Προφήτης Ηλίας για να απολαύσουμε τα περίφημα κατσικάκια Σαμοθράκης !Επιστροφή ξενοδοχείο μας , βράδυ ελεύθερο !

5η ΜΕΡΑ:  Ταξίδι επιστροφής :

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε για το λιμάνι όπου στις 10:30 αναχωρεί το πλοίο για την Αλεξανδρούπολη .

Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη και επιστροφή στην πόλη μας με τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση !

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 245,00€
Τιμή σε μονόκλινο 310,00€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • Εισιτήρια καραβιών Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη και επιστροφή
  • 3 Διανυκτερεύσεις στο Aiolos Hotel 3* στη Καμαριώτισσα με πρωινό
  • 1 Διανυκτέρευση στο κέντρο της  Κομοτηνής  με πρωινό
  • Αρχηγός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ο Ειδικός φόρος διανυκτέρευσης 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
  • Ότι αναφαίρεται ώς προαιρετικό , είσοδοι μουσείων

5 ημέρες / 4 νύχτες
245.00€ / ανά άτομο

Αναχωρήσεις:

  • 12-16 Αυγούστου

X